Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Yurt dısında 3 sene calısıp dönüp bedelli askerlik yapmak isteyen birisinin imkanı el veriyorsa neden yapmasın ki? bedelli askerlik için döndügünde 4k euro civarı para veriyor bunun için. eh yapıyor neticede askerligi artı para da kazandırıyor. Nesi kötü? 5 ayı askerlik yapmaktansa 1 sene kamusal hizmet her türlü iyidir. Misal ben elektronik mühendisiyim, askere gidip 5 ay harcamaktansa alsınlar beni elektronik le ilgili üretim, bakım-onarım, herhangi bir hizmet sektörüne.. Ben orada calısıp hizmet edeyim. Hem iş tecrübesi kazanırım( yeni mezun genc is ilanlarına bakınca en az 1 yıllık tecrübeli eleman aranıyor ilanını okuyup da karamsarlıga da kapılmaz hem) hem de ülke benden faydalanır en azından bir yararım dokunur. Benim branşım var teknik işler verebilirler, lise mezunu genci de hizmet sektörüne alırlar. Okumamış gençlere universite mezunu öğretmen adayları eğitim de verir ve o gençler hizmet sektöründe de çalışır. İnsanlar ileride calısabilecekleri iş alanlarına hem erkenden tecrübeli olarak alışırlar hemde kafası calısan pırıl pırıl gençleri kullanarak sen ülkeni en verimli şekilde kalkındırıp hayat standartlarını yükseltirsin. İnsanlara yaşamayı öğretirsin yani, yoksa askerlik bir gün bitiyor ama o gençlerin yaşamak için daha uzun yılları var ve hazırlıksız ulu orta kalıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 birde "5 ay zaman kaybetmek istemiyen insanlar 1 yıl hizemt verirlermi sence" demişsin ama durum pekde öle değil. bir cok insanın meslekleri o kadar hızlı değişin gelişen mesleklerki 5 ay uzak kalınca sudan cıkmış balığa sönerler. Mesela durum benım için böle, eminimki başka bir sürü insanda buna katılıyodur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Yurtdisinda calisip 3 yil sonra donenlere birsey demiyorum ben sirf askerlik yapmak icin donenler var.. Benim problemim askerlik yapmamak icin yurtdisina gidenler.. Dedigin cok dogru herkes kendi alaninda calisirsa hem kendine hem devlete faydali olur.. Benim karsi ciktigim askerlige gitmemek icin yirtinan herifler ile.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Ben kisaca fikrimi tekrar belirteyim sonra kacayim ortamdan.. Kimse pkk ile catismak olmek yaralanmak istemiyor.. Ama birileride bunu yapmak zorunda ve bazilari ben uni. mezunuyum meslek sahibiyim askerlik yapmam mantiksiz 5 ay zaman kaybi gitsin baskasi hizmet versin gitsin baskasi calissin olsun yaralansin olayina karsiyim.. Uni mezunu olecegine lise terk adam olsun belki uni. mezunu ilerde basarili bir is yapar mantigina karsiyim.. bu mantik sizde var demiyorum bu mantik TSK nin kendisindede var zaten.. Aponunda uni mezunu oldugunu unutmayalim.. Pkk militanlarinin cogunun unilerden kactigini unutmayalim.. Once insan olmak diyelim:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Heinz_Guderian Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 İyimser insan her felakette bir fırsat, kötümser insan da her fırsatta bir felaket görür... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 askerde zaten kisa donemlere ayni seyi yaptirtmaya calisiyor ama sivil iradeye kalmis bisey bunun tam uygulanmasi cok problemli askerin hastahanesi egitim kurumu filan var misal tip mezunu gene meslegini yapiyor parasini aliyor hatta sigortasi bile o zaman basliyor 1 sene once emekli oluyor bu sekilde, askerde gecirdigi zaman emekliliginden dusuyor ama adam edebiyatci diyelim ne isine yariycakki askerin veya ulkenin hadi sen bilg muhendisisin veya makine muhendisi filan sana vericek is buldu peki bu edebiyatciya ne is vericek veya reklamcilik bitiren biri ne yapicak kaldiki okuldan taze cikan tecrubesiz bir eleman ne isine yariycak birde onun egitimiylemi ugrasicak orda doktorlarda kolay hadi asistan olarak filan atiyor gene halka hizmet veriyor doktor acigi yuksek oldugu icin ama butun branslarla nasil ugrasicak bu adamlar asker kendi bunyesinde almaya calissa cok zor atiyoru makseri sanayinin belli firmalari var orda istihdam etmek istedi e zaten buralarda calisan ve yuruten bir isgucu var tecrubeli bu isgucunu kovalayip tecrubesiz taze elemanmi atiycak bu kritik yerlere ustune bide her sene kac bilg muhendisi cikiyor kaci askere geliyor kesin bir rakam yok bu donem 300 tane geldi atiyorum bi sonraki donem 120 tane gelirse paydosmu edicek surekliligi yakaliyamiycak kaldiki bu cok kritik bisey burayi isleten sen olsan adanmis tecrubeli ve surekli olan bir isgucumu tercih edersin yoksa her sene gelen taze elemanlarlami idare ettirmeye calisirsin kaldiki cogu zoraki yapiyor olucak bu isi hadi askeri gectim devlet bi sekilde kullansin diyicem eee devletin elinde bisey kalmadiki sattikca satiyorlar hangi birinde istihdam edicek etse biel yukardaki olay gene gecerli sonra ne olucak adami vericekler sosyal hizmet icin bir hastahaneye hastabakici olarak veya cop toplayicisi yapicak gelip o zamanda ben bilmemne okudum bana bu muameleyi yapiyorlar ilk okuyunca mantikli ama buyuk tabloya bakinca imkansiz bir olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar