Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yurtdışında burslu yüksek lisans(master)

MadOrca

Öne çıkan mesajlar

merhaba arkadaşlar

yurtdışında master yapmak istiyorum ama ancak burs alabilirsem bu hayalimi gerçekleştirebilirim. tercihen amerika olsun istiyorum, grafik tasarim ögrencisiyim.

merak ediyorum belki aranızda master yapmış olanlar veya konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar vardır.

burs alabilmek icin veya başvuru yapabilmek icin genel olarak ne tür kıstaslar var?

bu konuda beni biraz aydınlatırsanız sevinirim. daha 1 senem var okulu bitirmeme ama simdiden araştırmak gerekiyor diye düşünüyorum.

ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.

saygılarımla
sungu
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba Mad Orca,
Öncelikle kendi araştırmanı kendin yap derim.Aynı şekilde ben de burslu yüksek lisans düşünüyorum.Birçok okulla kontak halindeyim.Asla okullara mail atmaya,bilgi almaya üşenme.Sitelerinde "requirements" yazsa bile sen gene de istatistikleri sor,mesela atıyorum kaç puan TOEFL gerekiyor,kaç puan GRE gerekiyor vs... diye.

Daha sonra mutlaka deadlinelarını öğren başvuruların.Geç kalırsan ya şansını tamamen kaybedersin,ya da 1 sene beklemek zorunda kalırsın.Kafanda belirli okulları belirle,bilgi al sorgula ve ona göre çalışmaya başla gerekli sınavlara.Burs istiyorsan GPA ve GRE önemli (Tahminimce GRE'ye gireceksin,çünkü işletme yüksek lisansına başvurmak için GMAT alınıyor).

Gitmek istediğin okulda Türk olması,ya da tanıdık olması belki senin başvurunun incelenmesini hızlandırabilir.Ya da o okulla alakası olan bir referrer feci şekilde işine yarar.Seni bir adım öne çıkartır.
Bölümün hakkında yayınlarının bulunması,ya da konu hakkında aktif olman da çok önemli.

Herhangi bir problemin,sorun olursa dinler cevaplandırmaya çalışırım daha gidememiş biri olarak :]
Sosyal ağlarda paylaş

Okulda Turk olmasi pek bir sey degistirmiyo. Pardon, iyi yonde degistirmiyo. Eger gelen Turk ogrenciler programi birakmissa, ya da okula zarar vermeye baslamissa Turk almamayi tercih ediyorlar; ancak Turk'ler iyi diye Turk alalim demiyorlar.

Graduate programlari ilk etapta GPA'ine bakar. Sonra GRE. Sonra yaptigin isler.

Burs olarak kisitlama kendini. Soyle ki, senelik $10k'lik bir programa girersen, bunun parasini biriktirip sonra programa basvurmak senin sansini acaip artiracaktir, cunku grad'da genelde burs vermezler. Loan gibi bir durum soz konusu olur cogu zaman, bunda da okurken calisman gerekir mutlaka. Ha buraya gelince eminim calisirsin, obur turlu zaman gecmiyo. Ayrica biraz paranin tatli kokusunu icine cekince okulu birakip is hayatina bile girebilirsin, aman diyim. Konuyu tabi amacindan saptirdim ben... Her neyse, diyecegim o ki burs zor ihtimal; sen loan imkanlarini falan da sor. Gerekirse yazin para yaparsin, kisin okursun...
Sosyal ağlarda paylaş

Fulbright var sadece ABD icin, onun harici vakiflar burs veriyor. Universiteler master icin ABD vatandasi olmayanlara burs vermiyor. 25-35k dolar okul ucretleri de yillik.

Avrupa'da sosyal sistemi iyi ulkelerde okullar ucretsiz zaten. Mesela Isvec'te ozel okullar bile ucretsiz ki nasi bi mantik onu anlamadim hala : ) Master icin okul burs vermiyor sadece ucretsiz, ama Isvec egitim dernekleri 8000 SEK (1.6k YTL) gibi guzel meblaglar verebiliyorlar aylik.
Sosyal ağlarda paylaş

çok yüksek gpa ve bunun haricinde yaptığın araştırmalar ve projelere bağlı.

mit'den bile doktora için tam burs almış türk tanıdığım var (kendisi istemedi ihtiyacı yok okul verdi), itü elektronik mezunu. projesi için adama okulun ayırdığı bütçe 1 milyon dolar. pilotsuz uçak yapıyor.

[ Mesaj 13 Mayıs 2007, Pazar - 14:10 tarihinde, _Mordrac_ tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...