MadOrca Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 merhaba arkadaşlar yurtdışında master yapmak istiyorum ama ancak burs alabilirsem bu hayalimi gerçekleştirebilirim. tercihen amerika olsun istiyorum, grafik tasarim ögrencisiyim. merak ediyorum belki aranızda master yapmış olanlar veya konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar vardır. burs alabilmek icin veya başvuru yapabilmek icin genel olarak ne tür kıstaslar var? bu konuda beni biraz aydınlatırsanız sevinirim. daha 1 senem var okulu bitirmeme ama simdiden araştırmak gerekiyor diye düşünüyorum. ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla sungu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Merhaba Mad Orca, Öncelikle kendi araştırmanı kendin yap derim.Aynı şekilde ben de burslu yüksek lisans düşünüyorum.Birçok okulla kontak halindeyim.Asla okullara mail atmaya,bilgi almaya üşenme.Sitelerinde "requirements" yazsa bile sen gene de istatistikleri sor,mesela atıyorum kaç puan TOEFL gerekiyor,kaç puan GRE gerekiyor vs... diye. Daha sonra mutlaka deadlinelarını öğren başvuruların.Geç kalırsan ya şansını tamamen kaybedersin,ya da 1 sene beklemek zorunda kalırsın.Kafanda belirli okulları belirle,bilgi al sorgula ve ona göre çalışmaya başla gerekli sınavlara.Burs istiyorsan GPA ve GRE önemli (Tahminimce GRE'ye gireceksin,çünkü işletme yüksek lisansına başvurmak için GMAT alınıyor). Gitmek istediğin okulda Türk olması,ya da tanıdık olması belki senin başvurunun incelenmesini hızlandırabilir.Ya da o okulla alakası olan bir referrer feci şekilde işine yarar.Seni bir adım öne çıkartır. Bölümün hakkında yayınlarının bulunması,ya da konu hakkında aktif olman da çok önemli. Herhangi bir problemin,sorun olursa dinler cevaplandırmaya çalışırım daha gidememiş biri olarak :] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Okulda Turk olmasi pek bir sey degistirmiyo. Pardon, iyi yonde degistirmiyo. Eger gelen Turk ogrenciler programi birakmissa, ya da okula zarar vermeye baslamissa Turk almamayi tercih ediyorlar; ancak Turk'ler iyi diye Turk alalim demiyorlar. Graduate programlari ilk etapta GPA'ine bakar. Sonra GRE. Sonra yaptigin isler. Burs olarak kisitlama kendini. Soyle ki, senelik $10k'lik bir programa girersen, bunun parasini biriktirip sonra programa basvurmak senin sansini acaip artiracaktir, cunku grad'da genelde burs vermezler. Loan gibi bir durum soz konusu olur cogu zaman, bunda da okurken calisman gerekir mutlaka. Ha buraya gelince eminim calisirsin, obur turlu zaman gecmiyo. Ayrica biraz paranin tatli kokusunu icine cekince okulu birakip is hayatina bile girebilirsin, aman diyim. Konuyu tabi amacindan saptirdim ben... Her neyse, diyecegim o ki burs zor ihtimal; sen loan imkanlarini falan da sor. Gerekirse yazin para yaparsin, kisin okursun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Fulbright var sadece ABD icin, onun harici vakiflar burs veriyor. Universiteler master icin ABD vatandasi olmayanlara burs vermiyor. 25-35k dolar okul ucretleri de yillik. Avrupa'da sosyal sistemi iyi ulkelerde okullar ucretsiz zaten. Mesela Isvec'te ozel okullar bile ucretsiz ki nasi bi mantik onu anlamadim hala : ) Master icin okul burs vermiyor sadece ucretsiz, ama Isvec egitim dernekleri 8000 SEK (1.6k YTL) gibi guzel meblaglar verebiliyorlar aylik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Bi de TOEFL a girmeden önce hangi okula gitmek istediğini belirle yani.Sınav sonrası TOEFL sonucunu okullara gönderirsin sonradan uğraşmak falan zor gelmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Arayip suraya sonucumu yollayin dedigin zaman TOEFL sonucun gidiyo. @Penth, 10k'ya da devlet universiteleri var. Eger para vermeyi dusunuyosan gayet de karli ki 10k fazla bi rakam devlet universitesi icin. orta duzeyde bi yere gitmek icin 5k bile yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mordrac_ Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 çok yüksek gpa ve bunun haricinde yaptığın araştırmalar ve projelere bağlı. mit'den bile doktora için tam burs almış türk tanıdığım var (kendisi istemedi ihtiyacı yok okul verdi), itü elektronik mezunu. projesi için adama okulun ayırdığı bütçe 1 milyon dolar. pilotsuz uçak yapıyor. [ Mesaj 13 Mayıs 2007, Pazar - 14:10 tarihinde, _Mordrac_ tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Villians Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 öeh yurdışı nekadar zor gözüktü şimdi ben istanbula kasıcam sanırım:S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Abi yanlis bilmiyorsam doktoranin burslusu burssuzu yok zaten, calistiginin karsiligini aliyorsun, master gibi degil. Diye biliyorum tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 arastirmana para veriyolar, masterda da research assistant olursan sanirim hoca oduyo okul parani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 hoca paramı ödesin istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 MIT farklı, MIT girenlerin 80%'i burslu zaten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 iyi de dedigim gibi o noktada, adam nasi sana guvenecek de senin parani odeyecek devreye giriyo. bunun icinde oldukca saglam gpa proje akademik basari gerekiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Villians Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 ayrı bir topic açıcaktım ama buradan da olur sanırsam. bir sorum olucaktı yüksek lisans için çalışmaya başlayan varmı?ben daha başlamadım ama nasıl yapsam ne etsem bilemiyorum şu anda...??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Villians ne çalışacaksın? Ya da şöyle söyleyeyim yüksek lisansını ne üzerine yapacaksın ona göre yardımcı olalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Villians Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 ehe şey ben turizm/seyehat işletmeciliği okuyorum.istanbul düşünüyoruma ma işletme değil böle turizme yakın halka ilşkile iletişim yada daha sözel konular Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 LES'e girmeyi düşünmüyorum ben. Ama yurtdışı için GMAT/GRE sınavlarına hazırlanırsan yardımcı olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar