Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hükümeti, demokrasiyi eleştirenler için. Ne yapmalı?

DraculaVigorous

Öne çıkan mesajlar

Selamlar.
Soru ve sorun basit:
Hükümeti, demokrasiyi eleştirenler ne yapmalı?
Herkes aklından (başka tarafından değil) geçen mantıklı düşünceleri yazarsa güzel olabilir.

Benim ve babamın düşüncelerini yazacağım:

1- Mustafa Kemal Atatürk gibi bir örneğe bu kadar yakınken bir o kadar uzak kalmayınız. Okuyunuz, araştırınız. Mustafa Kemal Atatürk, okul kitaplarında anlatılandan çok daha fazla niteliğe sahip bir insandır.

2- İlk şart eğitim. Dikkat edin öğretim değil eğitim. Kendinizi geliştirin. Sınır tanımayın.

3- Mümkün olduğunca çok okuyun. Diploma boş bir kimlikte etiketten başka bir şey ifade etmez.

4- Yüksek konumlara gelmek için elinize geçen fırsatları iyi değerlendirin. Unutmayın ki sizin boş bıraktığınız makamlara; o beğenmediğiniz, eleştirdiğiniz insan vari yaratıklar gelmeye devam edecektir.

5- Sızlanıp sadece eleştirmek yerine düşüncelerinizi uygulamaya geçirin. Unutmayın ki sadece teoride kalmış bir fikir uygulamaya geçirilmediği müddetçe hiç bir değere sahip değildir.

6- Yaratıcılığınızı köreltmeyin. Baskıların, çarpık eğitim sisteminin sizi zincirlerle bağlamasına izin vermeyin.

7- Oy kullanın. Kullanılmayan oyların kime, nasıl yaradığını çok yakın zaman önce gördünüz.

8- Eleştiriye açık olun. Sizin göremediğiniz şeyleri başkaları görebilir. Malum insan kendine dışardan bakmakta zorlanır.

9- Engeller her zaman için olacaktır. Kimse size ne fırtınalardan geçtiğinizi sormayacaktır. Gemiyi limana getirebildiniz mi getiremediniz mi, olay malesef bu kadar basite indirgenecektir.

10- Unutmayınız ki, bildikleriniz karşınızdakilere anlatabildiğiniz kadardır. Kimse sizin aklınızdan neler geçtiğini bilemez.

[ Mesaj 08 Mayıs 2007, Salı - 16:51 tarihinde, DraculaVigorous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...