Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arkadaş CRT 19' satıyor ama LCD mi almalı?

Brigand

Öne çıkan mesajlar

said:
şakalaşıyorsunuz madem peki ne şikayet ediyonuz da polisi meşgul ediyonuz hemşerim :)

newtonun yasası mı patlasın etki-tepki bu
*nıck nıck nıck*

aslında kimseyle şakalaşmıyorum ben. bariz, atışıyorum, sidik yarıştıyorum, laf dalaşında bulunuyorum.

ilk başta "online admin varsa siliversin" dedim, biraz bekledim, yaptırım olmayınca iyice kontrolden çıktım. birileri (özellikle de benden yaşça küçük birileri) çıkıp da ortada bir sebep yokken "senin ergen sivilceli çocuk mesajlarınla uğraşamam" diyorsa ben de girişirim pls. dönüp okuyun, bakın ve mesajlarımın hangi bölümü agresif ve böyle bir tepkiyi hakediyor, söyleyin. ne yani, milletin hatasını düzeltirken de milletin sırtını mı sıvazlayacağız?

ama şikayet etmemeliydim, o konuda hatalıyım. direkt girişmeliydim.. bir ihtimal, çabucak çözülür mü diye şeyettiydim..

@ColdShadow, 3 seneyi aşkın bir süredir MCP'yim (Microsoft Certified Professional). bilgisayar bilgim zat-ı aliniz tarafından uygun görüldü mü?

@konu, dediğim gibi, lcd ya da crt arasında düşünürken bence elektrik tüketimini kaale almayınız.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
birileri (özellikle de benden yaşça küçük birileri) çıkıp da ortada bir sebep yokken "senin ergen sivilceli çocuk mesajlarınla uğraşamam" diyorsa ben de girişirim

İstersen 40 yaşında ol akıl yaşta olmaz. Senin hareketlerin ve atışmaların seni daha çocukça gösteriyor. İnsanlar senden küçük diye kimseye birşey kanıtlamak zorunda değilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw LCD nin ışıması farklı, CRT nin farklı. CRT'yi ilk aldığınızda gözleriniz ağrımaz. Daha uzun vadede çıkar zararı. Ama kesin çıkar yani :D O da radyasyon olduğu için.

15" Philips LCD aldık dükkana. 2 hafta göz ağrısı baş ağrısı çektim. Tabi bu lcd nin kalitesi ilede alakalıdır ama genelde LCD'lere pek bakamıorum ilk başta.

Brightness / Contrast ayarları 44 / 22 mesela. Anca böyle bakabiliyorum :P

Birde şu var. CRT ler tamamen piyasadan kalkana kadar CRT alınır. Çok da güzel kullanılır.
Sosyal ağlarda paylaş

mum chamber konuyu nasıl buralara getirdi ben anlamıyorum. crt monitorler lcd monitorlere göre bariz daha fazla elektrik harcarlar. benim yazdığım şeyde elektrik parasıyla uzun vadede açığı kapatırsın hatta sonradan kar da edersin şeklindeydi ki buna yalan diyen, yalan söylemiş olur. aksini söyleyecek olan varsa yazsın şuraya :)

benim hakkımda başka bir şey yazma sen. sen birilerine bir şeyler sokmaya devam et istiyorsan ve adminler buna izin veriyorsa beni alakadar etmiyor. ama senin seviyene düşmeyi düşünmüyorum. başta ergen sivilceli cevabı vermişsin dediğim için de özür diliyorum. yeter ki şu muhabbete devam etmeyelim, polemiğe girmeye hiç niyetim yok burada.

sonuç olarak her türlü lcd diyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
benim yazdığım şeyde elektrik parasıyla uzun vadede açığı kapatırsın hatta sonradan kar da edersin şeklindeydi ki buna yalan diyen, yalan söylemiş olur. aksini söyleyecek olan varsa yazsın şuraya :)

benim yaptığım hesapta (bakınız sayfa başı) en iyi ihtimalle 13,5 senede çıkıyor aradaki fark. yine de aradaki fark kapanır mı diyorsun?

yanlış anlaşılmasın, ben lcd daha az elektrik harcamaz ya da lcd almayın demiyorum. sadece aradaki fiyat farkını çıkaracağınızı düşünmeyin diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...