eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Hadi seçime gittik... ya tekrar akp tek başına iktidara gelirse... cumhurbaşkanı da onların adamı seçilirse... o zaman ne olacak? hala darbe ihtimali var asker sadece biraz daha geriye çekildi o kadar... seviniyoruz erken seçim kurtulduk diye ama asıl bundan sonrası önemli... tabi bu durumda diğer partilerin yapacağı muhtemel ittifaklar artık mecbur hale geldi... bakalım durum ne olacak...
huun Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 bu 367 olayından sonra artık kimse kolay kolay tek başına cumhurbaşkanı seçemez. Muhtemelen olacak olan: Cumhurbaşkanını halkın seçmesi için gerekli anayasa değişikliği yetişmez, seçim olur, AKP gene iktidara gelir ama bu sefer meclisin üzerinde anlaştığı meclis dışından birisi cumhurbaşkanı olur. Eğer yasa değişikliği yetişirse zaten sorun yok*. Eh daha da olmadı Mumcunun dediği gibi yaparız, anayasayı değiştirir cumhurbaşkanını CHP'ye seçtiririz, daha da olmadı darbe olsun bir daha meclisi açmayalım. 5 senede bir generaller duello yapsın kazanan genelkurmay başkanı olarak ülkeyi yönetsin. * : Şaka bir yana böyle bir değişiklik nasıl yapılacak ben anlamadım. Halka seçtirmekle bitmez ki bu iş, arada çelişen çakışan yasa ya da yetki kullanımıyla ilgili bir sürü sorun çıkar tahminim. Bence bu meclis böyle bir değişiklik yapmasın, sonraki meclis artık birşekilde seçsin cumhurbaşkanını, ondan sonra bu anayasa değişikliği üzerinde geniş geniş düşünerek hareket edilsin. Zaten sorunlu bir anayasa var ortada, yangından mal kaçırır gibi değişiklikler yapıp hepten içinden çıkılmaz hale getirilmesin. Benim gördüğüm asıl tehlike budur.
malik Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 meclis'e seçtirilmiyorsa,halkı temsil etmiyor deniyorsa,referandum yapılsın.çok mu zor bu ondayım ben.
Öne çıkan mesajlar