Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cebir... ?

MarcOConner

Öne çıkan mesajlar

arkadaslar yeni bişey cıkımıs performans odevi diye kardesime vermişler. adam akıllı da bişi bulamadım yardımcı olursanız cok sevinirim valla.

1-Cebiri neden ihtiyaç duyuldu?
2-Cebirin isminin nerden geldigi
3-Cebirin ilk defa ne zaman ve kimin tarafından kullanıldığı
4-Cebirde bilinmeyene neden x denildiği
5-Hangi bilimlerden cebirin kullanıldığı
6-Cebirin matematik bilimine sağladığı kolaylık

hiç bi yerde boyle toplu bi yazı bişi yok bazıları için bişeyler buldum ama yetmiyo...
Sosyal ağlarda paylaş

MarcOConner
üye § 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 00:21 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaslar yeni bişey cıkımıs performans odevi diye kardesime vermişler. adam akıllı da bişi bulamadım yardımcı olursanız cok sevinirim valla.

1-Cebiri neden ihtiyaç duyuldu?
2-Cebirin isminin nerden geldigi
3-Cebirin ilk defa ne zaman ve kimin tarafından kullanıldığı
4-Cebirde bilinmeyene neden x denildiği
5-Hangi bilimlerden cebirin kullanıldığı
6-Cebirin matematik bilimine sağladığı kolaylık

hiç bi yerde boyle toplu bi yazı bişi yok bazıları için bişeyler buldum ama yetmiyo...

--------------------------------------------------------------------------------
My Way Or High Way...!

Cebir niceliklerle ilgili sorunları denklem yöntemleri ile çözümleyen matematik dalıdır. Başka bir ifade ile cebir, rakam ve semboller kullanılarak ve denklemler kurmak suretiyle aritmetik işlemleri genelleştirmiş olan matematik dalıdır.
Konusu aritmetik işlemlerde sayılar yerine semboller kullanarak değişik ve basit çözüm yöntemleri ortaya koymaktır. Yüksek cebir,matrisler,determinantlar, vektörler, cebirsel sistemler, bunların yapıları ve aralarındaki bağıntıları inceleyen konular cebirin alt bilim dalıdır.
Cebir ile aritmetik arasındaki fark şudur;
-Cebirde bir problemin çözümü aritmetikteki gibi sayılarla değil sembollerle çözülür.
-Cebir daha geniş konuları kapsar.
-Aritmetikte çözümü mümkün olmayan bazı sorular cebir ile kolaylıkla çözülebilir.
-Aritmetik somut niceliklerle uğraşır.,
-Cebirde kullanıla semboller belli sayıların dışında kalabilir.
Daha basit bir ifade ile cebir aritmetiğin genelleştirilmş halidir.

Matematik Tarihi ile ilgili eserlerde cebire ait temel bilgilerin antik dönem Roma çağı matematikçisi Diaphontes ve çağdaşlarına ait tanım ve karamlara geniş yer verilir. Cebire ait temel bilgiler çoğunlıkla Eski Mısır ve Mezopotamya da kullanırlmıştır.(sanırsam temeli eski mısır ve mezopotamya)

Cebir kelimesini ilk Harezmi kullanmıştır. Kitabının ismide
El-kitabul muhtasar fi-hesabil Cebir Vel Mukabele. Batıda Algebra, Augrim, Algoritma isimleri kullanılr.

Geçen dönemki matematik tarihi notlarımdan bazı alıntılar. Bak sabah sabah hiç üşenmedim notları karıştırdım buldum yazdım. Yalnız notların bundan sonraki kısmı yok elimde. Sanırım sınav çıkış çöpe atmışım bir daha lazım olmaz diye. Bu bilgiler biraz işini görür sanırım. İnternetten matematik tarirhi diye araştırma yaparsan daha detaylı bilgiler bulabilirsin sanırım. Ben şimdi acle çıkıyorum. Kolay gelsin. İyi ödevler :]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...