Nostredamus Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Ödevi yarın teslim etmem gerek. Biri yardım ederse çok sevinicem. Konu ; Osmanlıdan günümüze kadar gelen batılı okullar. Yardımlarınızı bekliyorum . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Osmanli Imparatorlugu'nda Egitim ve Bilgi Uretiminin Olusumu ve Donusumu diye bi kitap var [spo] İçindekiler: ÖNSÖZ I. GİRİŞ II. 16. YÜZYILDA KLASİK OSMANLI DÜZENİNDE YÜKSEK ÖĞRETİM VE BİLGİ ÜRETİM SİSTEMİNİN OLUŞUMU Medreseler Enderun Mektebi 16. Yüzyılda Bilime Yaklaşım Biçimi III. 17. VE 18. YÜZYILDA OSMANLI İMPARATORLUĞU'NDA YÜKSEK ÖĞRETİM VE BİLGİ ÜRETİM SİSTEMİ (Değişme Gereksinimi Karşısında Varlığını Sürdürme Çabaları) Müslüman Kesimin Eğtiim Örgütlenmesindeki Değişmeler Rum Milletinin Eğitim Sistemindeki Değişmeler Ermeni Milletinin Eğitim Sistemindeki Değişmeler Yahudi Milletinin Eğitim Sistemindeki Değişmeler Yabancı Okulların Gelişimi Osmanlı İmparatorluğu'nun Bilime Yaklaşımındaki Gelişmeler 17. ve 18. Yüzyılda Avrupa'da Bilim ve Düşüncede Gelişmeler 17.ve 18. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nda Bilim ve Düşüncede Gelişmeler IV. 19. YÜZYILDA OSMANLI İMPARATORLUĞU'NDA YÜKSEK ÖĞRETİM VE BİLGİ ÜRETİM SİSTEMİNDE BATILILAŞMA ÇABALARI 19. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nda Eğitim Sisteminin Gelişimi Tanzimat Önesindeki Gelişmeler Tanzimatın Eğitim Örgütlenmesine Getirdikleri II. Abdülhamid Döneminde Eğitim ve Bilgi Üretim Sisteminde Değişmeler II. Meşrutiyet Döneminde Eğitim ve Bilgi Üretim Sistemindeki Gelişmeler 19. Yüzyılda Rum Milletinin Eğitim Örgütlenmesindeki Gelişmeler Rum Patrikhanesi'nden Bulgar Ekzarklığı'nın Ayrılması ve Bulgar Eğitim Sisteminin Gelişmesi 19. Yüzyılda Ermeni Milletinin Eğitim Örgütlenmesindeki Gelişmeler 19. Yüzyılda Yahudi Toplumunda Eğitim Örgütlenmesi 19. Yüzyılda Yabacnı Okulların Gelişimi Amerikan Okulları Fransız Okulları İtalyan Okulları Rus Okulları Alman Okulları Diğer Yabancı Okullar 19. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nda Bilime Yaklaşımdaki Gelişmeler Teknolojik Gelişmeler Haritacılığın ve Topoğrafyanın Gelişmesi Tıp Alanındaki Gelişmelre Matematik Alanındaki Gelişmeler Fizik Alanındaki Gelişmeler Astronomi Alanındaki Gelişmeler Kimya Alanındaki Gelişmeler Zoolojinin Gelişmesi Botanik Dalının Gelişmesi Jeoloji dalının Gelişmesi Coğrafya Alanındaki Gelişmeler Siyasal ve Sosyal Düşüncenin Gelişimi Mantık Alanındaki Gelişmeler Tarih Alanındaki Gelişmeler Hukuk Alanındaki Gelişmeler İktisat Alanındaki Gelişmeler Sosyoloji Alanındaki Gelişmeler Psikolojik Alanındaki Gelişmeler Sanat Alanındaki Gelişmeler V. GENEL BİR DEĞERLENDİRME BİBLİYOGRAFYA DİZİN Orjinal Dili: Türkçe Fiziksel Özellikleri: 1. Hamur 209 Sayfa ISBN: 975-16-0535-0 Baskı: 2. Baskı [spo] [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar