Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yine yeni yeniden araba tavsiyesi..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Demin aniden almış olduğum bir karar ile arabamı değiştirmeye karar verdim..

Şuanda 2006 model mazda3 var.. Kendisi full dur sunroof park sensoru cart curt herseyı var..
ama bu aralar yaktığı benzin bana çok dokunmaya başladı..

Bunu satıp yerine dizel almak istiyorum..

Şimdi bunu 34-35 milyara satarım diye dusundum daha hiç arastırma yapmadım. tam emin değilim yani..

Ustune hiç para vermek istemiyorum belki 2-3 milyar birşey olabilir.. Bu paraya

Dizel+otomatik vitesli birşey arıyorum..

2. el olabilir ama min 2005 2006 olarak dusunuyorum daha eski olmasın..

Varmı tavsiyeleriniz?
Birde güzel birşeyler olsun eğer inceleyen varsa sahsen mazdayı alırken çok araştırdım sınıfının en iyi arabasıydı.. En azından ona yakın olmasını bekliyorum..

Focus tdci fln dusunuyorum ama pahalı bayağı ya..
Mesaj tarihi:
1-2 dakika gezdim ve arabanın fiyatının 30-32 arasında gezdiğini gördüm ama ayıptır yani :D ben kafayı focusa taktım şimdi..

Birde otomatik vites olunca direk +3milyar biniyor hemen hemen düz vites sevmesemde ehliyeti aldığımdan beri otomatik kullanmıs olsamda düz vites dusunuyorum..

focus cdti hem turbolu fln :D
Mesaj tarihi:
C sınıfı alacaksan
Toyota Corolla 1.4 Dizel otomatik mevcut
Ford Focus dizel otomatik mevcut fakat pahalıdır
Astra 1.3 CDTI Easytronic mevcut fakat 2007 modellerde var sadece.
307 için de var sanıyorum dizel ve otomatik

Bunlar dışında dizel ve otomatik zaten yok. Golfte varsa bile çok pahlıdır unut gitsin.

B sınıfı alacaksan da,
Corsa için olduğundan eminim ama bunun dışındakilerden çok emin değilim hem dizel hem otomatik.

Üzerine hiç para vermek istemiyorsan ancak 307 veya emin değilim ama Corolla bulunabilir.

Astralar'ın otomatik dizelleri yeni çıktığı için sıfır alabilirsin 39 bin YTL Enjoy + Spor Paket bayi fiyatı geçenlerde sormuştum.

Dizel Otomatik ikinci el Focus bulmakta zor iş açıkçası fiyat olarak 35-40arasıdır muhtemelen.

Bence bas bas paraları bi Astra 1.3 CDTI Easytronic al en güzeli artık geri kayma sorunu da yok hem yeni makyaj yaptılar astralara

[ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 01:17 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
bu vectra alanlar ne yapmıs ya 3 yılda 100 bin km :) zaten curur o arabalar bi 100 bin daha yapılsa :)

Focusa odaklandım bende ama suandaki arabanın standartlarına ulastırmak 50-52 milyara geliyor nerdeyseki imkansız olur o..

Onun yerine bir punto almayı dusundum şimdide evde ikinci bir araba var onun yerine punto alarak evdeki yakıt tuketimini azaltıcam..

Evdeki butun arabalar benzinli sonra ay sonu herkes birbirine giriyor ne harcıyorsun bu kadar benzin diye tobe tobe
Mesaj tarihi:
valla kac km yaptıgı önemli değil. sen 70 milyar dedin ben 36 milyara alınır diyorum.
denk getirirsin 30bin yapanını bulursun nedir yani.oto piyasasını bilmesek imkansız diyecem ama değil.

dediğiniz arabaların alayınıda ezer vectra cdti. punto diyosun abi ben yerlerdeyim.
mazda 3 ten inip focusa binemezsin sen.koyar adama.
bizimde mazda var ama eski.biliriz değerini nedir ne değildir.kendi sınıfında başka bi marka aynı model araç ile mazda kıyaslanmaz. bmw, mercedes dahil diyorum. iddalıyım.
Mesaj tarihi:
punto, mazda 3, vectra, focus, hepsine yeteri kadar binmişim bikaçını kullanmışımdırda, şöyle söyliyim mazda 3'ten inipte focus'a binersen kimseye hiçbirşey koymaz bundan eminim. C sınıfta 2 araba liderdir bnm için focus ve golf(a3'ü almıyorum bu sınıfa, çok üstün). Mazda 3 inanılmaz ağır bir arabadır, hiç kullanmadım ama kullanan arkadaşlarımın yorumu bu, ztn aldıktan 2 ay sonra değiştirdi.

Vectra muhabbetine hiç girmicem sınıfı farklı olduğu için üstündür tabikide, ama pek genç arabası sayılmaz. Tabi 40 yaşındaysan alabilirsin.
Mesaj tarihi:
arkadaşın mazda 3 e uygun biri değilmiş demek ki.
neden üst sınıfta lider focus ve golf senin için?

focus dediğin araba 1284kg. inanılmaz agır dedigin mazda 3 1260kg.golf 1208kg.

golf 0-100 hızlanma 11.9sn 102hp
focus 0-100hızlanma 11.1sn 115hp
mazda3 0-100 hızlanma 10.5sn 105hp

her 3 verilerde 1.6 benzinli motorlar için.
ee motor olarak hızlanma vs atraksiyon olarak mazda 3 koymus.
konfor?
hiç kimse mazda 3 ü konfor olarak focus ve golf ile karşılaştırmasın.hatta japon arabalarla karsılastırmasın bana göre.
işçilik? mazda 10 numaradır benim için.
güvenlik?
google'da aratın güvenlik testlerini 5 yıldız euroncap.
niye focus ve golf c de ilk sende?

[ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 02:14 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Bu herkes tarafından bilinen bir gerçek, konfor, güvenlik, işçilik wv herzmn kalitedir, istediğin sınıfta, ha kullanmadıysan bilemem o konforu yaşayan bilir. Mazda'nın çook üstünde, mazda 3'e bindim sadece kullanmadım ama golf ara sıra kullandığım araba yani biliyorum daha nası açıklayabilirim.

Laf yarıştırmaya gelirse 1.4 tsi motor golf bile gg'ler mazda 3'ü yada koyar senin deyişinle.

mazda kullanıyorm diye fanatikliğe ne gerek var bende opel kullanıyorum ama sonuçta golf ve focus kendini birçok düzeyde belli etmiş arabalar. Euroncap ztn yalan oldu artık, 5 yıldız almayan bir c sınıf(orta sınıf) araba göster.

Bu tartışma böyle uzar gider, sonuçta karşımda bi mazda fanatiği var, sabaha kadar cvp geliceğini bildiğim için iyi geceler diyorum:=|.

farınızda yolunuzda açık olsun, gg:D
Mesaj tarihi:
Mazda3 dediğin araba Focus platformunda bu arada.

Mazda3ler 1.6 TDCI Ford motorlu ithal edilecek bunu da ekleyim.

2. el değeri olarak değerlendirelim bir de. Artı yol tutuş olarak ta değerlendirebiliriz.Focus bu bağlamda sınıfında zaten lider Astrayla beraber.

Malzeme kalitesi derseniz eğer Golf, Astra başı çeker. Focus çin malı plastik oyuncak malzemesinden yapılmış.

Mazda3 sadece tasarım olarak hoş. Bunun dışında bir artısını göremiyorum ben. Şanzıman oranına göre 0-100km hızlanması iyi olabilir ancak tüketim olarakta gözönünde bulundurmak gerekir. Golf 1.6 FSI 115hp dir 4000 devirden sonra gitmeye başlar fakat gerçekten tüketimi çok düşüktür. Başarı sadece 0-100km ile ölçülmemeli kanımca.

Birde bu 1.9 CDTI Vectralardan kullandım ben canavar gibi gidiyor çok keyifli fakaaat otomatiği ile 1 gün gezip 80km yol yaptığımdan biliyorum ki 10lt yakıyor :)

[ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 02:37 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
tek kapi olabilir diyosan astra 1.9 cdti derim. yok illa 4 kapi olcak aile adamiyim diyosan astra 1.3 cdti gayet yeterli. ancak dizel arac bol bol gezdirir insani, 1-2 senelik araclar bile rahatlikla 60k km ustu oluyo bol bol arastirman lazim az km yapmis dizel araba icin.

benzinli alternatif istersen kendi kullandigim 1.6 astrayi onerebilirim. tasarruf yaparak kullandigimda 730km yaptim 52 litrelik depoyla ki arac daha 4bin kusurde. tuketim tam oturmadi haliyle (:

hep opel dedin baska yok mu dersen punto falan sakin alma. opelle ayni cdti motoru kullaniyolar ve gerek iscilik olsun gerek aktarma organlari olsun kesinlikle bi corsa veya astrayi tutmaz.

1.3 cdtidaki israrim dusuk vergi avantajinin guzel bi arti olmasi ve satarken hic bi sekilde sknti cekmiycek olman.

ne yap yap alman veya japondan sasma (:
Mesaj tarihi:
Mazda'nın motor kalitesini küçümsememek lazım çok az masraf çıkaran bir araba. Yani bizim eski 91 model 626 öyleydi en azından. Efsane arabalar arasında anılacağından eminim 10 sene sonra. Babam 2 sene kendi bindikten sonra işe güce sürdü arabayı 4 sene önce 580.000 km de verdik arabayı, bana sorsan bir o kadar daha gider.

Hali hazırda var bir kaç mazdacı arkadaşım hepsi de memnun yeni modellerden.
  • Yeni Oluştur...