Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zincirleme

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Zincirleme olay nasıl olur onu anlatıcam

Balkondaydım, kompresörün nemi birikmiştir diye suyu boşaltiyim dedim (altta vana var tankın) vanayı açtım su boşaldı ama kapatmaya çalışınca sürekli hava kaçtığını farkettim, büyük ihtimalle contaya metal çapak falan sıkışmıştır diye düşündüm kompresörü yan çevirip vanayı söktüm temizledim ve taktım. Kompresörü düzeltince ne göriyim, bütün yere makina yağı akmış karterden, karterin yağ tıpası normalde yan çevrilince yağı durdurur, ama ne olmuşsa bozulmuş ve yağı tutmamış.
İşin kötüsü yağ boşalınca yağ koymak gerekti, evdeki yağ da bitince dışarı çıktım.
Hazır çıkarken annem de geldi bisiklet bakıcaktı (eheh bulaşıyor bu bisiklet merakı) yeşil bisiklete gittik, dükkanda böyle hani eskiden bisikletlerin arkasında eşya koymak için yerler olurdu ya, onun daha modern tek yerden sabitlenebilen bir versiyonunu 25ytl ye mi ne gördüm aliminyum falan ama hafif güzel bir şey. İşte bunu da ben aldım. Bu esnada babam geldi dükkana, ödeme yapmak için (annemin bisikleti hayırlı olsun:b) ben o esnada benzinciye doğru yola çıktım, yağ başka yerde yok çünkü.
Oraya gidip yağı aldım, şu arabalara fazladan yükleme kancaları ile yeni aldığım zımbırtıya bağladım bidonu, öyle eve gittim bidonu bıraktım evden çıkarken unuttuğum kaskımı aldım ve sahil yoluna annemlerle buluşmak için yola çıktım. Bunları bulunca babam bana elindeki migrostan aldığı balığı verdi ve gene aynı lastikli kancalarla zımbırtıya bağladık ama çok balığı çok sıkma ezilmesin dedi gevşek bağladım.
Şimdi sorun burada başladı.
Eve geri dönüş yolunda sahilde bas allah bas şeklinde giderken aniden TRRRRR diye bir ses geldi. Panikle durdum bi baktım lastikleri gevşek takınca kanca jantın tellerinden birine tutunmuş ve bütün dişlerin üzerine lastiği gererek dolamıştı. Ayrıca bu hareket taşınan balığı da bi güzel preslemişti.
Rahat 5 dakika harcadım orada lastiği dişlilerden çıkarıcam diye, en sonunda lastik koptu yarısı dişlilerin içinde yarısı elimde kalıcak şekilde bütünlüğünü kaybedince uğraşmaktan vazgeçtim çünkü dişlilerin içinde kalan lastik öyle pis bir yere girmişti ki hem çıkmıyordu hem de boşta giderken dişlinin boşa dönmesini önlüyordu.
Sonra eve doğru tekrar yola koyuldum, ama bu sefer boşta gidemiyorum, pedallar sürekli dönüyor, çevirmeyi bırakınca pedallar dönmeye çalışıyor tutunca da zincir aniden bollaşıyor ve dişlilere sıkışan lastik parçaları bisikleti durdurmaya başlıyordu, rezalet bir şey açıkcası gidemiyorsun adam gibi. Bari yolu kısaltayım dedim kısa yola saptım, bi süre gittim sonra dedim, "lan, fazla gittik sanırım geride kaldı ev" aynı yoldan bi de geri gittim, bu sefer kısa yola saptığım yolu da geçtim ve kayboldum, evet, rezil bir durum sahil yolunda kaybolmuştum. Denize doğru ilerleyip tekrar sahil yolunu buldum ve sahil yoluna indiğimde kısa yola saptığım yolun 50metre ilerisindeydim (10dk da 50metre gittim yani)
Sonra normal yoldan geçerken köpek geldi biriki tane, küçük bitane köpek yanıma geldi, köpeklerden pek korkmam (onlar benden korksun) ama bu eşşek geldi botumu ısırdı, evet hayvan durup dururken koca botu ağzına aldı, beyenmedi ve yoluna devam etti. Ne ısırıyon lan eşşek diye arkasından bağırdım ama cevap vermedi. (aslında düşünüyorum da şanslıymışım gene bot yerine beni ısırsa kuduz aşısı olmaya hastanedeydim şimdi. Hatta şimdi huylandım sadece botu ısırdığından emin olduğum halde sürekli ayağıma bakıyorum)
Sonra gene giderken tekrar bir TRRRRRRRR sesi geldi. Ulan gene mi dedim, bu sefer ikinci lastikli kanca tekerin öbür tarafına takılmış ve balığı daha da preslemişti. Bunu da 5dakikalık bir uğraş sonunda çıkardım ve 4-5 dakika sonra evdeydim.

Evet benim günüm böyle geçti.
Hep babamın balığı yüzünden, balığın ne hale geldiğini bilmiyorum ama bayağı ezilmiş olmalı. Lastikler hala dişlilerin arasında yarın tekrar bisikletçiye gidicem ve jant tellerin bir kısmını yamulttuğumu düşünüyorum. Bazen olaylar çok saçma gelişiyor, bir şey diğerini getiriyor. Bazen de bütün gün hiç bir halt olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

arka tekerin üstüne konan balığı okuyunca olayın gerisini tahmin ettim, ama bence ucuz kurtulmuşsun o balığın lastik tarafından zımparalarak bisiklete ve sana sıçraması gibi bişey de olabilirdi ki
bunun pişmiş balık(güzelim çupra) ile olanını biliyorum o pır sesi evt, gerisini yazamıycam iğrenççç
kesinlikle o arakaya takılan aparatın altının delikli olmaması gerekiyor, üstüne karton veya demir bir yüzey olmalı
Sosyal ağlarda paylaş

dengeni bozuyor onlar bayağı ve kaldırım atlarken eşyaların içinde durmaya devam ediceğini düşünmüyorum eheh bir de okul çantası boyutunda bişi taşıyamazsın. Aslında benim aldığım olayın fiyatı uygun ve çok güzel eşya taşınıyor dengeyi de bozmuyor tabi balık taşımadığın sürece
Sosyal ağlarda paylaş

Evimin etrafı değil aslında sahil yolunda alakasız bir yola saptım yukarı doğru, çıkıcağını düşündüğüm yere çıkmadı eheh.
Bir de şöyle bir olay oldu, baktım nerede olduğum belli değil denize doğru gitmeye başladım sahil yoluna geri dönmek için ışıklardan geçicem bayağı sesli şekilde"ulan helal olsun bana be nasıl başarılıyım nasıl da güzel kayboluyorum ha*biip* ya" dedim sağa bi baktım starbucks ve 10-15 tane tip masadan bana bakıyor ve sanırım okuldan birisi de oradaydı tam çıkaramadım ama starbuckscu gençliği düşünürsek yarın baya bi dalga geçilecek benimle, halfmuminin taytsız versiyonunu düşünün.

[ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 21:27 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...