Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cd-romu okumama hedesi

zlorwf

Öne çıkan mesajlar

biostan bişi yapmana gerek yokki kendisi auto görmesi lazım cd-rom u (auto deilde orda none yapmadıysan tabi )
yada kabloları doru / tam takmamışsındır
yada cd-rom sizlere ömür
kabloları düzeltip tekrar dene
bide bios tan pek anlamadığını göz önünde bulundurarak
load bios defaults yaptırabiliriz :)
sen bi kabloları dene gel[hline]hey meen kamon... vatizdı metır vit yu? ar yu engiri:? a vaçça layk tu now_ vatiz yor şekil? ortam mısın allah mısın? ters misin terso musun?
Sosyal ağlarda paylaş

bi de cd-rom'u harddisk ile paralel bağla ayrı bir kablo ile mainboarda gidiyosa ondan olabilir. aynı sorun bende de olmuştu. Eğer cdrom açılıp kapanıyo felansa cdromda sorun olmayabilir de.[hline]"Gözlerim zamanı akıp giderken izler, bütün canlı varlıkların ölümünü görür. Benim gözlerimde, insan teni çürür solar, ilkbahar ağaçları yapraklarını döker, kayalar ufalanıp toz olur. Sadece uzun ömürlü elfler arasındaki genç kimseler bana normal görünür, yine de onları renk verişlerini kaybetmek üzere olan çiçekler olarak görürüm. Ama sen... "
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bu CD-Romların patlamasıyla ilgili bir iki deneyimim var. Ben aktarayım siz de aklınıza yatanları deneyin dilerseniz.

Güç kablosu sorunu.: Sürücülere takılan güç kabloları iki ayrı voltaj taşıyan kablo ve bunların toprakları olarak dört tanedir. Bakarsanız görürsünüz: Ortadaki iki tane kablo siyahtır ve toprak hatlarıdır. Sarı olan 12V, kırmızı olan ise 5V sağlar. Bu ayrı voltajlar ayrı bileşenleri çalıştırır gibi bir kanaatim var. Örneğin birisinin (Babacum' un Kuzeni) CD rom' u açılıp kapanıyordu ama okuma yapmıyordu. Az önce bir HDD takmak için sökmeden önce bir sorunu yokmuş. Sürücüye giden güç kablosunu değiştirmelerini önerdim ve çalıştı. Güç kaynağında bir-iki kablo çoktan son salavatı getirmiş meğer.

Jumper Sorunu: Bir kanala iki tane köle vaye efendi sürücü bağlanması durumunda efendiliklerini unutup çatışma içine girebiliyorlar; ki böyle birşeyin artık olma durumu yok gibi yeni BIOS larla. SerialATA standardında böyle birşey hiç yok, tamamen gelse de kurtulsak campırlardan. Ooh bi de hot-swap, çatır çatır çıkar tak makine çalışırken. mübarek SCSI diskli sunucu.

Dahilî bedhahlar: Bu iki gün önce kuzenimin makinesinde yaşanmış ve giderilmiş bir sorun: CDrom açılıp kapanıyor; fakat okma içini beceremiyor. tıktuk sesler geliyor ama ı-ıh... Neyse kuzen kontrolleri yapıyor kablolarda; sorun yok. Alıyor CDROM' u açıyor içini ve optik göz havalisindeki bazı kablolardan şüpheleniyor. Malum tozdan çalışmama gibi bir ihtimal var. Kabloları elle kontrolediyor ve birazda okuyup üflüyor. ve ROM çalışmaya başlıyor.

Miyadın dolması: Belki artık sürücü ömrünü doldurmuştur. bir tamirciye giderek kurtarmaya çalışabilrsiniz; fakat tamir masrafı yerine yenmi bir ROM alınması daha iyi olacaktır.

Aman buradaki kurcalama işlerini yaparken bütün sorumluluğun sizin üstünüzde olduğunu unutmayın.[hline]HeadShot..!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...