Sensible Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Bak işte kendin söylüyorsun. 17 senedir kendinin farklı olduğunu düşünmen imkansız. Üstelik "ben hep mantıklı olana inanırım" diyorsun ama bu söylediğin mantıksız,kendinle çelişiyorsun. Senin yaptığın şuan kendinin 17 senedir farklı olduğunu düşünmek. Ben farklıyım diyorsun tamam Ama ben de senden farklıyım? Ne olacak Herkesin Süpermen olduğu bir dünyada aslında hiç kahraman yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 ergenlik diyoruz biz buna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 @sensible: Herkes birbirinden farklıdır, bazıları topluluktan farklıdır. Ben bunu iyi birşey olarak da söylemiyorum. Ayrıca evet 17 senedir farklı olduğumu düşünüyordum, şu anda "17 senedir farklı olduğumu" düşünmüyorum. Ergenlik diyorsunuz belki haklısınız, ama empati yapmadan, anlamaya çalışmadan ergenlik diye kestirip atmak fazla kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 dogdugunda kendinin farklı oldugunu mu düşünüyodun ya da 3-5 yaşında böyle düşüncelerin mi vardı bana mantıksız geldi 17 yaşında 17 senedir kendini farklı hissetmek felan. Bencede ergenlik geçer 20+ ya gelince. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Ya tabii ki doğduğumda hissetmiyordum ama cidden 6-7 yaşımdan beri böyle hissediyorum. O zamanlardan beri büyüklerle daha rahat iletişim kuruyorum. Şimdilerde biraz daha rahatım tabii yaşıtarımla ama genelde durum bu. Ki ben burada bir sorunumu paylaştım. Eleştirin de dikkatli eleştirin yani, kestirip atacaksanız zaten mesaj atmasanız daha iyi. Ben burada sorunumu paylaştıysam yardım aradım. "Ergenlik diyoruz buna" gibi laflar yapıcı olmuyor maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Bak bize farklı olduğunu ispat etme çaban bile bunun göstergesi. 17 senedir bir insan nasıl düşünür farklı olduğunu :) 13-14 yaşına kadar çocukların bilinci oturmaz bikere hala aptalca hareketler yapabilirler,kendileri hakkında düşünmeye de bu yaştan sonra başlarlar. Şuan düşünüyorsun ama çocukken de düşündüğünü düşlüyorsun ki bu psikolojik falan herneyse her açıdan imkansız.Şuan"Ben farklıyımmmm!" diye bağırıyorsun adeta. Biraz geç girmişsin ergenliğe. Ayrıca verdiğin önerme yanlış. Bazıları topluluktan farklı değildir. Topluluk birbirinden farklıdır. Hem sen kimsenin içini bilemezsin. O küçümsediğin,yaratık dediğin insanların içinde biryerde senin hayal bile edemeyeceğin birşeyler olabilir. Ha bu arada buna sorun diyip duruyorsun ama ilk mesajında bize hep ne kadar "zeki,düşünsel" olduğunu anlatmaya çalışmışsın. Ego tatmini olmuş. [ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 22:21 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Bazılarının bilinci erken de gelişebilir. Ayrıca bir faşistin içindeki hiçbir şey beni etkileyemez. Başkalarının yaşama hakkına saygı göstermeyenlere de diyeceğimi derim. Bir de ben "Ben farklıyım" diye sizi inandırmaya çalışmıyorum,ama dediğim gibi "ergenliktesin" diyorsunuz. Ergenlikteki bir insan sorununu paylaştığında böyle eleştirilmez. Biraz daha yumuşak eleştirilebilir. Yanlışımı gözüme sokmak zorunda değilsin yani, ki kime göre neye göre yanlış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 iyide ne bekliyosun farklısın çok zekisin mi diyelim nasıl bi çözüm getirilebilir buna? ayrıca sorsan zaten çogunluk kendini dier insanlardan zeki görür hatta Türk insanının 5 inden 4 üne okurken ortaokul ve civarında sen çok zekisin ilerde çok iyi üniversiteler giriceksin felan denir. iq um yuksek demişsin ve bilimle içiçeyim demişsin ama iq bilimsel olarak kabul gören birşey degildir bunuda söyliyim. benimde inancım yok bende herşeyi sorgularım ama kendimi farklı toplumdan çok dışta üstün ya da anlaşılmaz bi insan olarak görmüyorum ama çok arkadaşım oldu lisede aynen böyle farklı kendini dışlanmış hisseden tabi %90 ı düzeldi bi kaç yıl içinde kendi kendine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Ayrıca o tepkiyi de bekliyordum. "Sen hava atmışsın" tepkisini. Öyle değil, ben bana söylenenleri söylüyorum ve birşeyler paylaşıyorum. Ki kanımca mutlu olmak için insan salak olmalı bu dünyada. Kötülükleri falan anlamayınca daha mutlu olunur kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 ayrıca biz ergenlik bizce diye fikrimizi belirtince sert çıkmana gerek yok eger fikir almak istemiyorsan böyle özel düşünceleri foruma yazmaman lazım. ha eger alırsanda böyle yazcaksan yazma demeninde manası yok. insan düşündügünü dolaysız yoldan söyleyebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Bak bu kadar insan yanlış olduğunu düşünüyor ama sen doğru olduğunu iddia ediyorsun. Demek ki kendini sorgulayamıyormuşsun. [ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 22:26 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 ne yaptın sen ya.sen herşeyi kafaya takarsan mutlu olamazsın.dünyayı kurtaramazsın sen kendini kurtar.heryerde kötülük olur önüne geçemezsin.sen kendi hayatına bak mutlu olmaya bak.kendi etrafındaki kötülükleri hallet dünyayı boşver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 De işte bariz birbirimiz anlayamıyoruz. Nasıl gençken birşey yapmak istersin, baban laf söyler. Ama o zamanında aynı şeyleri yapmıştır. Bunun gibi şu anda beni anlayamayabilirsiniz, ben kendimi anlatamıyor olabilirim, sizi de anlamıyor olabilirim. Ama kendimi üstün gördüğüm yok, belki yanlış kelimeler kullandım yazarken. Öyle anlaşıldıysa kusura bakmayın. Kendimi herkesten üstün göremem ki zaten, saçma olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 bazen insan böyle duyarlı oluo özellikle hayatta bunu kesin yaşadıgın dönemler var yaşlarıda aşagı yukarı bellidir böyle yaşamazsan başka bir şekilde yaşarsın bu evreleri sonuçta bu kötü birşeyde degildir zaten böyle böyle kişilik olgunlaşır karakterin tamamlanmaya başlar sonuçta umarım bu döneminden çabuk çıkarsın ne diyim :) ben kötü bişi demek istemedim daha öncedende yanlış anladıysan kusura bakma yani. o babanın laf söylemesi olayınıda söyle anlatayım. baban aynı seyi yaptıgı için sonucunun iyi olmadıgını biliyo ve seni uyarıyo sende bişi yapıp kötü sonucu oldugu bildiginde yapan arkadaşına ya da ilerde çocuguna kızmaz mısın. e tabi bende babam, arkadaşım söylesede kendim gene yaşayıp kötü sonu görmeyi tercih ediyorum o ayrı. normal insan davranışı sonuçta :P [ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 22:30 tarihinde, Luriel tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 22:31 tarihinde, Luriel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 @sensible: Haklı olduğumu düşünenler de var bazı konularda. Ayrıca ben kendimi sorguluyorum ama birbirimiz tam anlayamadıktan sonra iletişim çabalarımız da iyi sonuçlar veremiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 said: Ergenlik diyorsunuz belki haklısınız, ama empati yapmadan, anlamaya çalışmadan ergenlik diye kestirip atmak fazla kolay. aksine empati kurduğum için ergenlik diyorum sadece. doğrusu yazdıklarının çoğu önemsiz sorunlar. zaman içinde bir çoğuna alışacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 forum ortamında insanin kendini sorgulamasi hoş degil. aşk topicleride hoş degil gerci bana göre. milletin canı sıkılıyor herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Neyse daha fazla tartışmanın anlamı yok. Farkında değilsin,normaldir;bu herkesin ama herkesin geçtiği bir evre o yüzden seni o kadar iyi anlıyoruz ki. Ne dersek diyelim bu düşüncelerini değiştirmemizin imkanı senin de inanma imkanın yok. Benim 15 yaşında başlayıp 17 yaşında bitmişti. Biter bitmez ne yapmışım ya deyip sosyalleştim :) Seninki de 17'de başlamış 18-19'da geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Bir konuda yanlış anlaşılmışım onu söylemek istiyorum. Aslında bir klasiktir ergenlikteki bir gencin belki dikkat çekmek için ben farklıyım diye yakınması. Ben bunu yapmıyorum, hiçbir zaman dikkat çekmek gibi bir derdim olmadı. Aksine gözden ırak olmayı tercih ederim. Ama anlattığım sebeplerden etrafımdan aldığım tepkiler bir yerden sonra bıktırdı ve o yüzden böyle bir konu açtım. Zaten ben patide kendimi açmayı pek sevmem ama bu riski aldım bu seferlik. Öyle işte. Dikkat çekme yada kendini kanıtlama amacı yoktu yazımda. 17de başlamadı ya 17de patiye yansıdı :) [ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 22:36 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Ergenlik farklılığına giren bir kişi de zaten topluluktan farklı olduğunu düşünüp kendini geriye çeker ;) Dikkat çekmey çalışmaz,farklı olduğunu içinde düşünüp yaşar. [ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 22:37 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 tam ben yazıcaktım sensible elimden aldın ben cümleyi kurmaya çalışırken :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Ben kendimi topluluktan geriye çekmiyorum ki. Kendimce olgun karşılıyorum bu durumu. Her gün dışarıda olmasam da sosyalimdir. Ben farklıyım diye insanlardan kopuk yaşamıyorum, insanın sonuçta konuşması, eğlenmesi lazım. Ama içimde bir şey buraya ait olmadığımı söylüyor. Uzun zamandır böyle ister inanın ister inanmayın. Umarım dediğiniz gibi geçicidir. Geçmesini isterim çünkü :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 milllet ergenlik demiş yazdıklarına bakarsak bende öyle diyecem... o zamanlar bende öyle düşünmüştüm bir zamanlar ben farklıyım zekiyim cartım curtum diye, paso marjinal takılırdım sonra anladım ki ne farklıyım ne zekiyim :) en azından elimden geldiği kadar kabul ettim kendimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Ben marjinal takılmam ya, takılanlara da uyuz olurum hatta :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 bende diyorumki çoğu insan aynıdır, sadece uğraşları ve görüş açıları farklıdır. bazen farklı hissetmek istiyorum ama aynı olduğumu biliyorum. mesela birine senin okuduğun kitabı okutursan yada yaşadığın bir deneyimi yaşatırsan o kişide sana benzer duygular hisseder. ve bence zeka geliştirebilir bir şeydir ( o kişide biyolojik sorunlar yoksa). mesela matematiksel zeka soru çözerek gelişir. çevre çok önemli bir faktördür. bir kişiyi senin yaşadığın çevreye koyarsan, senin gibi büyütülürse o kişidie senin gibi hisseder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar