Apache Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 said: Valla esas sizleri ilgilendiriyor ki, bizi "örümcek beyinli" sınıfına koyup, türbana karşı çıkıyorsunuz. Başbakan'ın bir cemaat lideri ile 15 yıl önce çektirdiği fotoğrafa bakarak yorum yapıyorsunuz. Madem insanların dini seni ilgilendirmiyor, bu bahsettiklerime yorumun nedir? kamusal alanda başörtüsü takılamaz bu kadar basit.devletin dini yoktur.bana kalsa diyanet işleri vakfınıda kapatır,nufüs cüzdanında din hanesinide kaldırırım.kime ne ispatlanıyor dinler kategorilendirilerek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Ateist mateist dedin daha okumadım baydın çünkü saçmalamaya başladın. Burası özgür bi ülke. Ateist mateist yok falanfilanist bağlamaz devleti milleti. Standart olarak bişey belirlenmiş. Devlet millet ona göre hareket eder. Acaba neden laik olmuş bu memleket biliyomusun ? Eskiden milletin iç işlerine yok imam yok hoca yok tarikatfalanfilanortamcocuğu karıştığı için baktılar ki bu memleketin burnu boktan çıkmıyo LAİK olması gerektiği için laik oldu. bunlar yaşanmış örnekler ki bi memleketin zaten doğru yolunda yani gerçekten gitmesi gerektiği ve uygulaması gerketiği düzende olması için Laik olması gerekir. He ayrıca Baykal falan filan kimse orduyu davete çağırmasına gerek kalmıycak rahat ol sen. Bi koyucaklar şamarı bizim de dengemiz bozulucak ama dünyası kayıcak elemanların.. nese ya Apache +1. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Faramir_ Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Fransuxa atatürk demokrasi yi getirdi cumhuriyeti getirdi. siz öyle insanlarsınız ki atatürkü kendi menfaatleriniz icin kullanacak kadar sınız. işinize gelince atatürkcülük laiklik vs isinize gelmeyince ordu darbe vs bu kadar anlayabilmişsiniz atatürkü.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Fransuxa o kadar cahilsin ki benim de Laikliği desteklediğimi anlayamamışsın yazdığım mesajdan. Ben de laiklik istiyorum, fakat tam anlamıyla, sizin kendinize göre yorumladığınız değil. Asıl laik olmayan sizlersiniz, herkese eşit yaklaşmıyorsunuz. Bak ben sizi bile kabullenmişim, demin kovuyordunuz ya. Ayrıca eski dünyada birçok yerdeki yönetim sistemi Osmanlıdaki gibiydi. Bknz: Avrupa. Kralların tacını bile Kilise giydiriyordu, sadece ülkemizde olan birşey değil yani. O zamanlar hakim, savcı olmadığı için de, bunların görevlerini kadılar yapıyordu. Ne zamanki dünya genelindeki sistem değişti, Osmanlıda da değişti bu. Ayrıca şamar filan olmayacak, ülkenin gerilemesi zaten durdu, gelişme hızı da ileri yönde iyice ivmelenecek, Türkiye bir güç haline gelecek. Fakat siz hala laiklik, türban gibi şeyleri konuşuyor olacaksınız. Yazık size... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 said: O dönemin tarikat manasıyla, günümüz tarikat manasını aynı tutamazsın. 700 yıldır şeriatla yönetilen, anayasasında devletin dini belli olan bir devletin yıkılmasından sonraki dönemle, 85 yıldır cumhuriyet ile yönetilmiş ve yönetilmekte olan dönem arasında tarikat anlayışı çok farklıdır. Atatürk'ün o sözüyle belirtmek istediği şey, şeriata karşı olduğudur ve ülkenin laik olacağıdır. Benim bahsettiğim tarikat'ın şeriat gibi bir amacı yoktur. O beğendiğiniz, filmlerde görüp kitaplarda okuduğunuz, tarikatlar gibi bir tarikattır. O dönem,bu dönem ve gelecek dönem olmak üzere tarikatçılık medeni eğitime karşı bir geridevrim odağıdır.Tarafsız,gelişimci bilgi yerine kişiyi tek bir dini kalıpla sınırlandırarak güncel bilgilerden ziyade hurafeler,efsanelerle kafa bulandıran yerlerdir. Fetullah Gülen burada iyi taktik kullanmış medeni görünümlü yobaz içerikli okullar ve dershaneler açtırmıştır. said: Atatürk'ü her alanda örnek alıyorsunuz, meclis'in açılışında dua okutturduğu konusunda hiç bir yorumunuz yok. Keşke en az onun kadar inançlı ve insanların ideolojilerine saygılı da olabilseniz. cümlelerini değerlendirmeden yazdığın çok belli.birincisi meclisin dualarla açılması kişileri 'zorunlu' bir şekilde şekillendirici olacak diye bir söz konusu yok.sonrasında 'en az onun kadar' ne demek? o kişinin yetersiz bi inancı var ama siz ondanda alçaksınız tarzı bir yaklaşım ve en az onun kadar derken insanların inançlarını ölçmeye çalışmışsın.islam dininde inanç allah ve kul arasında olur.üçüncü kişi girerse show time başlar. said: Ayrıca biraz felsefik bir konuya değineyim. Başımıza gelen inançsız insanlarda din ve devlet işlerini birbirinden ayıramayacak ki. Neden sadece reel anlamda din'i anlıyorsunuz laiklikten. Ateist insanlar laik olabilecekler mi, hatta olabiliyorlar mı? Neden İslam'ın bir kuralı olan türban ve onu kullanan insanlara ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor. Bu, o çok savunduğunuz laiklikle bağdaşıyor mu? Türban'a siyasi simge diyenler, sadece kendilerine bir kılıf, bahane hazırlamış olanlardır. Merak eden her yerde bulabilir, Kuranı açıp okusun. Ateist olmayan fakat türbanı benimsemeyen insanlarda biz Müslüman değil miyiz gibi gereksiz cevaplar yazmasın, isterlerse o konuyu da ayrı bir başlıkta tartışabiliriz. ateist insanın laik olması ne demek acayip güldüm evde.ahahah ya.arkadaşım sana fransız ihtilalinden sonra laisizmin dünyadaki yerini öğretici ve burjuvazi sınıfını kısıtlamasından sonra günümüzdeki değerleri nelerdir'i öğreten her türlü kaynağı öneriyorum. 'o çok savunduğumuz laiklik' maalesef kanun be canım.hoşuna gitmesede öyle ama sana camiiye gitme demiyor hatta kişilerin dinlerinede karışmıyor.laikliğe düşman kişi yok olmaya mahkumdur.menemen olaylarındaki gibi gaza gelmeyin,insanı vasıflarınızı yitirmeden düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 İşimize geldiği için mi ? DARBE neden yapılır arkadaşım bi düşüncen varmı ? Yaşın kaç senin ya ? DARBE denilen şey bizim burdaki muabbet anlatımımıza göre baktılar ki başımızdakiler işin içine ediyolar kendi menfaatlerini milletin menfaatelrinden üstün görüyolar o zaman diyolarki yeter lan ne lan bu sacmalık diyip çöküyolar kafalarına bu. Bu durumda çok ortalık karışıyo bizler de gidiyoruz karambole. İşimize geldiği için ne demek ya bi söylermisin ? Atatürkçülüğün onun yolunda gitmenin amacı işimize gelmesimidir? Evet İşimize geliyor çünkü biz bu topraklarda doğduk bu topraklarda ölücez.Vatan millet bütündür esasını bize öğreten analarımız babalarımız Atalarımız onlarda Atatürk'ten öğrenmiş. Öyleyse evet işimize geliyor. işinize gelemyince darbe demek ne demek ? Sistem işimize gelmeyince diye bir şey olamaz.. İşimize gelmiyo diye öff pöff yeter değiştir diye bişey söyleyemeyiz. burası disco değil ki şarkıyı begenmeyınce DJ e bağır. değiştir değiştir diye. Direk söyleriz böyle olmaz diye. Çünkü bize neyin nasıl ne şartlarda ve neler temelde olarak yapılır olduğunu öğrettiler. Sen hala konusucaksan devam et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Anlamadigim sey neden millet laiklik elden gidiyor diye aglamaya basladi son yillarda? Sonucta laiklik zaten tam anlamiyla 1980 darbesinden sonra yok olmustu? Bence slogan yanlis laikligi geri istiyoruz deseler tamam ama laiklik elden gidiyor demek bayagi komik... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Tekke, Zaviyelerle Türbelerin Kapanmasına ve Türbedarlıklarla Bir Takım Ünvanların Yasaklanmasın Dair Kanun: 1341 Madde 1- Türkiye Cumhuriyeti içinde gerek vakıf suretiyle, gerek mülk olarak şeyhinin tasarrufunda gerekse başka yollarla kurulmuş olan bütün tekkeler ve zaviyeler sahiplerinin diğer şekilde temellük (mal sahibi) ve tasarrufları baki kalmak üzere tamamen kapatılmıştır. Bunlardan usulüne göre ve halen cami veya mescit olarak kullanılanlar ibka (faaliyetlerine devam) edilir. Bilumum tarikatlarla, Şeyhlik, Dervişlik, Müritlik, Dedelik, Seyitlik, Çelebilik, Babalık, Emirlik, Halifelik, Falcılık, Büyücülük, Üfürükçülük ve gaipten haber vermek ve murada kavuşturma maksadiyle muskacılık gibi ünvan ve sıfatların kullanılması ve bunlara ait hizmetlerin yapılması ve elbise giyilmesi yasaktır. Türkiye Cumhuriyeti içinde sultanlara ait veya bir tarikata veya menfaat cevrine (haksızlık) dayananlarla bütün alehi türbeler kapatılmış ve türbedarlıklar kaldırılmıştır. Kapatılmış olan tekke veya zaviyeleri veya türbeleri seanlar (destekleyenler) veya bunları yeniden ihdas (oluşturan) edenler veya tarikat ayini icrası için velev geçici olsa bile yer verenler, yukardaki ünvanları taşıyanlar veya bunlara mahsus hizmetleri görenler veya kıyafet giyenler, üç aydan eksik olmamak üzere hapis ve elli liradan az olmamak üzere para cezasiyle cezalandırılır.” 30 Kasım 1925 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen yukarıdaki kanunla ilgili olarak Atatürk'ün gerekçesi şuydu: Ölülerden medet ummak medenî bir cemiyet için lekedir. Mevcut tarikatların gayesi kendilerine tabi olan kimseleri dünyevî ve manevî olan hayatta saadete mazhar kılmaktan başka ne olabilir? Bugün ilmin fennin bütün şümulile (kaplamak) medeniyetin parlak ışıkları karşısında, filan veya falan şeyhin irşadile (uyarı) saadet arayacak kadar iptidaî insanların Türkiye medenî camiasında mevcudiyetini asla kabul etmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz. En doğru en hakikî tarikat medeniyet tarikatıdır. Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak için kafidir. [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 22:09 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 said: O dönem,bu dönem ve gelecek dönem olmak üzere tarikatçılık medeni eğitime karşı bir geridevrim odağıdır.Tarafsız,gelişimci bilgi yerine kişiyi tek bir dini kalıpla sınırlandırarak güncel bilgilerden ziyade hurafeler,efsanelerle kafa bulandıran yerlerdir. Bak yukarda o dediğin tarikat lideri var ya Erdoğan'ın elini öptüğü, onun birkaç sözünü yazıyorum, belki hakkında biraz bilgin olur. 1) Az uyuyup çok çalışın, ilmi çalışmalara önem, bilgin ve uzmanlara kulak verin. 2) Kültürel meselelerle ciddi olarak ilgilenin. 3) İlerleme, kalkınma ve yükselmenin sonsuz değerli, vazgeçilmez şartı, her yönü ve çeşidi ile, gerçek ilimdir. 4) Yakın ve uzak çevrenize ilgi gösterin, ilme, yeniliklere, gelişmelere önem verin. 5) Çok ve devamlı okumalı, meslekî literatürü, ilmî gelişmeleri yakından, -ilmî mecmualar, yeni etüd ve makaleler seviyesinde- takip etmeliyiz. Daha çok var ama bu kadar yazıyorum. Seni ayıplayıp, terslemiyorum senin bana yaptığın gibi. Bak çünkü bir de ne demiş: Günahkârlara kızmayın, onları ayıplamayın, sabırlı olun onlara birer hasta gibi şefkatle yaklaşın, doğru yola gelmeleri için gıyaplarında dua edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elan_Morin Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 @aragon (o adresteki resmi ben 85 yil oncekiler ile suankiler arasinda pek bi degisiklik gormedigim icin yolladim sana gore tarafli bi dusunce tarzi olabilir.) ve istedigin resimde burda: http://images.google.com/...d%26sa%3dn%26as_qdr%3dall video da yuzu gorunmuyor hadi neyse dedimde bu sanirim yeterli olur... [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 22:18 tarihinde, Elan_Morin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 said: Daha çok var ama bu kadar yazıyorum. Seni ayıplayıp, terslemiyorum senin bana yaptığın gibi. Bak çünkü bir de ne demiş: Günahkârlara kızmayın, onları ayıplamayın, sabırlı olun onlara birer hasta gibi şefkatle yaklaşın, doğru yola gelmeleri için gıyaplarında dua edin. günahkar mı oldum şimdi? [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 22:12 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Daha kompleks ve cevap olma niteliği daha yüksek bir mesaj beklemiyordum zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 o hocana söyle günahlarımdan nasıl arınırmışım pls. [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 22:14 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Faramir_ Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 fransua durum şudur ki o meclis dekiler halkın iradesi ile seçilmiştir. ve önümüzdeki secimdede yine aynı şey olacaktır. ama Atatürkün bu ülke icin yaptığı herşeyden daha önemli olan. herşey değişsede değişmeyecek olan cumhuriyeti bazı ÖRÜMCEK BEYİNLİLER(ki gercek örümcek beyinliler onlardır) ne yazııki benimseyememiş ve bir şekilde millete rağmen ellerinde tuttukları iktidarı(cumhur başkanı, hukukçular vs.) kaybetmemek için darbe gibi cumhuriyetle uzaktan yakından alakası olmayan bir şeyi mübah hatta gerekli görebiliyorlar. hatta orduyu göreve çağıracak kadar aşaalık olabiliyorlar ve bide sonra atatürkcü geciniyorlar. bu atatürkcülüğü sömürmekten başka nedir ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 aragornum dostum bi tanem tanrım yüksek kademeli yargıcım benim geldin milletin dini inancını sorguladın,milleti günahkar yaptında sen bu basamaklarda necisin? bana patide irticacı tipler var dedirtemezsiniz [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 22:18 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 bu memlekette herkez vatan millet bekası için milletvekili olmuyo ki faramir. Bi dünya insan var kimisi meclise girersem maaşım %1500 artıcak diye vekil oluyo kimisi şekil için kimisi dokunulmazlık için.. bi dünya şey.. Atatürkçülüğü sömürmek denilmez de Atatürkçülüğü kullanarak iş yapmak denilebilir. Kimisi evet gerçekten vatan millet için iş yapıyor gerektiği yerde atatürkçülük ve atatürkçülüğün getirdiği temel ilkeleri esas alarak demeç veriyor gereğinin yapılmasını istiyor.. bazılarıda Atatürkçüyüm diyerek kendi farklı amaçlar için kurulmuş partisinin prim yaparak meclise girmesi için konuşuyor ediyor propaganda yapıyor.. nasıl engelleyebilirsin ki bu tür insanları ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Faramir_ Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 yani ozaman cumhuriyette kötü bi sistemdir (!) öylemi. engelleyemiyosun o tür şeyleri zaten saltanatıda hic kaldırmayacaktık(!). niye kalktıki. yine eski hale cevirmek istiyosunuz. birileri ayrıcalıklı olacak. iyi olacak öteki kötü olacak.. hadi şimdi bide üzerine ben atatürkçüyüm dede tam olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Apache, ben kimsenin dinini sorgulamadım, sorgulamam da. Fakat sorgulayan insan çok var. Ben kimsenin kimsenin dinine karışmamasından yanayım, aynı gerçek Laikliğin anlamında olduğu gibi. Fakat laikliği kafasına göre yorumlayanlar, insanları dinlerine göre değerlendiriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elan_Morin Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Bu arada,arada kaynamasin,aragorn istedigin resim 3. sayfanin sonuncu postuna denk geldi gozden kacmis olabilir.Baktiktan sonra tartismaya devam etmenizi dilerim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Link bozuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 @Faramir. O tür bi yazı yazmışım gibi sanki havadan laflar cıkartıyorsun.. Ne alakası var ? SİSTEM Kişiler ile ilgilenmez. Mühim olan gidişattır. Memlekette herkez birilerinin bişeylerin etkisinde kalmadan kendi hür iradesi ile iş yapsaydı şu anda böyle olmazdı bu memleket. Bizim konuştuklarımız anlattıklarımız boş demekki. söylediğimiz sözler. biz vatanın milletin sistemin nasıl olması gerektiği hakkında laflar söylüyoruz ne türde olursa doğru olur yada ne türde olursa daha iyi olur gibilerinden. Sen bana diyorsun ki Cumhuriyet de kötü bişey o zaman. ben sana insanların hepsi İYİ niyetli olamaz. her zaman kötü bişeyler olucakki insanlar iyiliğin doğruluğu için mücadele etsin. Nası engelliyceksin bu insanları derkende bu insanları engellemek için illegal durumda alıp sallandırıcaksın taksim meydanında bak arkadaşım BU İŞLER BÖYLE BÖYLE dersen bi tane din min yok öyle olmaz yok siz salaksınız türban rulz bele kadar saç sux diyen adam kalmaz. herkez elinde türk bayrağı Ata'm izindeyiz diye bağırır. Meydanlarda şehitler ölmez diye bağırır. kanında varsa insanın hayisiyetsizlik kalbini söküceksin ki beynine kan gitmesin. daha fazla insanlarıda zehirlemesin. [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 22:29 tarihinde, Fransuxa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Ave il Duce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elan_Morin Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 linki eksik gondermisim tekrar buyrun: [spo]http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.yenimesaj.com.tr/resimler-haberler/2003/07/12/3904.gif&imgrefurl=http://www.yenimesaj.com.tr/index.php%3Fsayfa%3Danasayfa%26haberno%3D3904%26tarih%3D2003-07-12&h=130&w=102&sz=11&tbnid=8VVizgKo3zIJ:&tbnh=85&tbnw=66&hl=tr&start=1&prev=/images%3Fq%3Derdo%25C4%259Fan%2Bhikmetyar%2B%26svnum%3D10%26hl%3Dtr%26lr%3D%26sa%3DN%26as_qdr%3Dall[/spo] [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 22:33 tarihinde, Elan_Morin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Faramir_ Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 vardır mecliste senin dediğin insanlar dan ama bu ülkedeki oranları ne kadarsa o kadardır en fazla hatta barajı aşamadığı icin girememiştir bi coğu.. 3 5 kişi oyle diye bu milletin sectiğini asalım keselim dimi.. bu millette kimmiş be tek parti işte chp. olmadı kapalı sayarız oyları olur biter n'olcek %40 ına da başlatma zaten bu milletin % 90'ı hain.. (!) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 oradan bakmak zor olmuş.ben şöyle koyayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar