Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ötektik Ne Ola ki ?

Kithnos

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar kimya raporu için ötektik'i açıklamam gerekiyor , internette türkçe olarak çok kaliteli şeyler bulamadım gibi.İngilizce wiki den falan birşeyler buldum fakat çok kimya üzerine söylediği için yalan yanlış çevirmek istemedim...Eğer elinizde TR kaynak varsa kitaptan bakıp yazabilir misiniz orda yazanı ?

Anladığım kadarıylan , 2 farklı maddenın alaşımı ve onların erime noktalarıyla ilgili birşey ama , rapora yazmalık daha ciddi bi açıklama lazım

Tşkler yardımınız için...
Sosyal ağlarda paylaş

evt anlattığın gibi
sıvıya direk ötektik deil ama ötektik oluşturmuş bileşik demek daha doğru

ötektoid, peritektik filan var bi de
ötektoid; bu da sıvıdan katı+sıvıya geçiş, peritektik te bu tarz( k+s-->k) bişeydi, tam emin deilim ama ötektoidi yazsan iyi olur extra bilgi

ötektiki; birbiri içinde çözünen iki bileşiğin katılaştığı, en düşük sıcaklıktaki ortak nokta diye zorlayabilrim tutarsa
Sosyal ağlarda paylaş

şuna dikkat çekmekte fayda var.

A eutectic or eutectic mixture is a mixture of two or more phases at a composition that has the lowest melting point

bir karışımda, karışımı oluşturan maddelerin oranının öyle bir ayarlayacaksın ki olabileceği en düşük sıcaklıkta olacak. Bu karışıma ötektik deniyor. O faz diyagramına bakarsan da, x ekseni sana o maddelerin oranını veriyor. Wikipedia da demiş ki zaten: eutectic latincede kolay eriyen kelimesinden geliyor.

[ Mesaj 02 Nisan 2007, Pazartesi - 00:07 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...