Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

şimdi ben pek parlak bir çizer değilim, hocanın beni takmadığı okuldaki resim dersi hariç hiç resim eğitimim yok ve okulda derslerde can sıkıntısından böyle bir resim çizdim. tamamen aklımdan çizdim, her türlü yoruma, eleştireye açığım, özellikle tekniğimi, resmimi nası geliştirebilirim?

Mesaj tarihi:
resmini geliştirmek konusunda niyetliysen ejderhalardan önce insan figürüyle başlaman lazım, ondan da önce obje çalışman lazım, bu resim için pek yorum yapamıycam ama gördüğüm kadarıyla çizgi kaliteni falan geliştirmen lazım, onun için de çok çalışman lazım, ama önce hayalden değil, fotoğraftan, canlı modelden ve ustaların çizimlerinden çalışman lazım
Mesaj tarihi:
ucanadam'dan sonra bize söz düşmez ama çizgilerle ilgili birşey söyleyebilirim.
Çizgilerin kesik kesik olmamalı. Yani çizgiyi kısa kısa kalem darbeleriyle oluşturmamalısın. Daha kesin daha tek çizgi yapmalısın. Bunun için sadece çizgi çalış.
Mesaj tarihi:
sensible doğru demiş, yani araştırma çizgileri kullan; ilk başta kalemi çok hafif tutarak genel çizgiler at, bu çizgiler yuvarlakımsı tek başına anlamsız hafif çizgiler olsun ama bir araya gelince çizeceğin şeyin eskizini oluştursun daha sonra bu çizgileri geliştir,
bazı kurslarda bi kağıda, kalemini kaldırmadan sürekli daire çizdirirler, bu çizgilerini güçlendirir.
araştırma çizgilerini böyle yazarak veya konuşarak anlatmak da olmuyor, saçmaladım biraz, göstererek öğretmek gibi olamaz..
Mesaj tarihi:
saolun önerileriniz için. okulda resim dersinde hoca bizi serbest bırakıyor gidin müzik dinleyin kitap okuyun falan bile diyor. yazın kursa gitmeyi düşünüyodum zaten.

bide şimdi fark ettimde resimde derinlik yok =)
Mesaj tarihi:

merhaba.

benim beğendiğim şeyler var.

birincisi yüz cıvarında, kafadan güzel formlar atmış olman
ikincisi, ikincisi orantıların hiç kötü değil
üçüncüsü ifade güzel

kafam karıştı ama biraz. yüzün haricinde kalan kısımlar çok çizgisel, iki boyutlu, artı şişirme. her yeri form olarak çalışsan ya güzel güzel?

ucanadam güzel şeyler söylemiş. kontrast lazım, çizgi dinamiği güzel olur. yapman gereken ise, bana kalırsa şimdilik kitaplardan ve yapılmış çizimlerden çalışmak.

formları naaptıını daha iyi görmek için fotoşopta biraz tokatladım, hazır tokatlamışken bi de gösteriim sen de ne çizdiini gör diye koyuyorum. ekstradan gözün oralara biraz ışık attım kusura bakma :)

Mesaj tarihi:
alt çene ile üst çene nedense orantısız gibi geldi bana bir de dil gırtlaktan geliyor gibi duruyor, alt çeneden geliyor gibi olsa daha iyi durabilir belki ama onun dışında güzel olmuş bence

[ Mesaj 25 March 2007, Sunday - 15:22 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
sonunda resim hocasından sergilik resim yapmam istendi =)

tam boy şövalye, dragon ve uyuyan bir at olucak resimde (hoca zorla koydurdu atı) neyse 100x70 e falan çalışıcam bitince koyarım onuda hocanın da yardımı olucak bide tabi =)
Mesaj tarihi:

daha bitmesine çok var gerçide şu an üzerinde çalıştıklarım.





ikiside aynı kağıtta şövalye solda dragon sağda bitince resmin final halini koyucam (100x 70 çalışıyorum)

yorum yaparsanız sevinirim. özellikle neleri daha iyi yapabilirim?

Mesaj tarihi:
Codename_curse o kadar söyledik sana hala aynı hatayı yapıyorsun :)

çizik çizik atarak oluşturma çizgileri. Çizik çizik dediğim üst üste uç uca kalemi kaldırıp kaldırıp çizikler atarak uzun çizgiyi oluşturmak. Bu yanlış... Resimlerindeki kötü görüntüyü o veriyor.

Ayrıca unutmaman gereken kural "bütünden detaya". Bu çizgiden sonraki en önemli şey. İlk önce hafif çizgiler,yuvarlaklar falan halinde figürün anatomisini belirlemen gerekli. Ve bunu yaparken mesela koldaki kıvrımların detayına,parmaklara falan hiç girmeyeceksin. Yerleştireceksin önce bi ve çizmeye ilk önce kafadan başlaman lazım. Ayrıca bu yerleştirme esnasında kafayı sadece elips olarak göreceksin,yüz falan filan hiç olmayacak.

Dediğim gibi çizgi olayını unutma.


Şovalye resmindeki hatalarını da söyleyeyim:
1-Sağ kol (adama göre adamın sağ kolu) yanlış.Sakat gibi olmuş :)
2-Kalkan. Üstünde bir eğim,kavis olmalı perspektife göre.
3-Kılıçta oran,form hataları var
4-Bıçakta da oran,form,perspektif
5-Kafa boyundan bile dar olmuş.Daha büyük ve daha geniş olacak. Bu çizmeye kafadan başlamadığın için böyle olmuş sanırım. İlk önce yerleştirirken kafa dediğim gibi elips kalacak,sonra miğferi üstüne giydireceksin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir

[ Mesaj 06 Nisan 2007, Cuma - 20:27 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
×
×
  • Yeni Oluştur...