Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

annemden b


-Cleglaw-

Öne çıkan mesajlar

annem yazarlık becerisini geliştirmek istiyor. kurs yada ona benzer bişeyler var mı kendisini geliştirebileceği? yazar olmak istiyorda, benim resim dersi alıp kendimi geliştirmem gibi kendisini geliştirmek düşüncesinde. içinizden bu konuda bilgili arkadaşlar varsa neler yapabileceğini yazarsanız sevinirim.

güncelle: mesajı yazarken başlığın ismini falan, yanlışlıkla mesajı yolladıö başlık için özür dilerim.

[ Mesaj 20 March 2007, Tuesday - 20:38 tarihinde, -Cleglaw- tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yav yazarlık kursu olur mu :)
Yeterli kültüre,birikime,dil bilgisi vesaireye sahip olan kişi bir de yetenekliyse ve yazdıkları kitlelerce okunuyorsa yazar olur. Bunun kursu olmaz. Ama edebiyat alanında ders alabilir.
Yazarlık resim gibi tekniğini öğrenebileceğin birşey değil.

[ Mesaj 20 March 2007, Tuesday - 22:03 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yazarlığın da tıpkı ressamlık ya da heykeltraşlık gibi teknik bir yönü olduğunu düşünüyorum. Bu da sıkı çalışmayla öğrenilebilen bir şeydir. Nitekim yurtdışında bu konuya eğilen okullar var. Ülkemizde yazarlık eğitimi veren bir kurumsa maalesef henüz yok.

Ancak yazma eyleminin olayları yahut düşünceyi aktarmanın ötesinde bir sanat aracı olarak kullanılması gündeme geldiğinde yapılacak şey, kültürel birikiminizi artırmaya yönelmektir. Daha çok sanat eserini incelemek, incelemekten usanmamak, usandığınız zaman kendinize iki tokat atıp disipline girmek ve tekrar incelemek gerekir.

Ne yazık ki kesin bir yol öneremiyorum çünkü sanat tarihi bizlere kişinin kendi yöntemini üretmesi gerektiğini öğretiyor. Yalnızca sabır ve inatla çalışmak, bu alanda başarılı olmuş herkesin ortak noktası.

Annenize bu zor yolculukta başarılar dilerim. Biraz da iyi niyetli hayalcilikle, kolay gelsin...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...