Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Konferansta Rezalet

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bugün okulumuzda Çanakkale Zaferi ile ilgili konferans vardı. Bir yazar gelip konuşacaktı, bize önemini vebüyüklüğünü falan anlatacaktı. Neyse gittik, gelen adam Zaman gazetesinde yazan yaşlı bir yazar. Oradan gızık oldum zaten. Adını hatırlamıyorum da Niyazi galiba ilk adı. Herneyse adam 2 saat Çanakkale Zaferini anlattı ve Atatürk'ten bahsetmedi! Sadece bir kere komutanları sayarken Mustafa Kemal Paşa dedi. Ama "inançlarıyla kazandılar" gibi birçok defa dini mesaj verdi. Bu nedir ya? Çanakkale Zaferi anlatılırken Atatürk'ten hiç mi söz edilmez? Hiç mi teşekkür edilmez? Ekmeğini yediğin ülkeye ayıp!

Müdürümüzün sözüne göre güya bizim okul "Atatrük'çülüğün kalesi". Böyle adamları çağırırsan ancak elin dincisinin gelip gol attığı bir kale olur.

Evet Türk halkı Müslümandı ama bu savaşı Müslüman oldukları için kazanmadılar, yürekli oldukları ve iyi organize edildikleri için kazandılar. İnsan en azından "konuşmama bu zafer ve vatanımız için ulu önder M.K.Atatürk'e teşekkür ederek başlamak istiyorum" falan der.

Çok kızdım valla bugün, zaetn yorucu bir günde acayip sinirlendim!
Mesaj tarihi:
kim atıcak senı hangi sebeple atıcak okuldan?

ata'nın adını solemeyen ve paso dini mesajlar veren herife ayar vermek sucuyla o "atatürkcülügün kalesi" denilen bi okuldan atılıyorsan zaten orası ancak ve ancak yobazlığın eline geçirdiği kalelerden biri olabilir.
Mesaj tarihi:
said:
Sadece okuldan atılırdım. Düz lisede olsa sorun olmaz da sonuçta sınava girdim kazandım burayı.

Neye göre atacak ki seni,o kadar da değil artık,şahsen lisedeyken buna benzer bir konu yüzünden din dersi öğretmeni ile tartışmıştım,arkadaşların bana destek vermesi sonucu adam susup,kuyruğunu kısarak oturmuştu..
Mesaj tarihi:
O kadar bariz mesajlar vermiyordu da atılıtsam da o yüzden olmaz. Konferansa getirdiğimiz "saygıdeğer (!)" yazara ayar vererek okulu rezil edeceğimden olur. Nedeni o olur en azından da okulun yobazların eline geçtiği falan yok. Yapmışlar bir hata ama Atatürk'ten bahsetmeden Çanakkale Zaferinin anlatılması ülkemizin "saygıdeğer (!)" insanlarının nasıl düşündüğünü anlatıyor maalesef :(

Abi din hocasıyla tartışmak ayrı, konferansa gelen gazeteci yazara ayar vermek ayrı. Bizim müdür atar ayrıca, kendi adına leke gelmesin diye ideallerinden vazgeçebilir kanımca.

Ayrıca internette kendisi hakkında yazılanları beğenmezse ipden buldurup disipline vermek, mezunsa davalar açmak gibi bir hobisi var. Ciddiyim..

[ Mesaj 20 March 2007, Tuesday - 20:07 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
bu sabah hem yürüyüş yapmak hemde simit almak için biraz erken çıktım daha gün aydınlanmamıştı 5.30 falandı.bilin bakalım sokakta kimler vardı.

birincisi ben vardım,ikincisi güvercinler üçüncüsüde bedava zaman gazetesi dağıtan bir motosikletli.
Mesaj tarihi:
bende görmedim bedavaya cumhuriyet dağıtanı ama olabilirde belli olmaz.

Lise psikolojisini ve baskını anlıyabiliyorum ama fikir özgürlüğü vasfı altında hafif dokundurabilirdin en azından. Pardon birinin ismini söylemeyi unutmuyormusunuz gibisinden, baktın ters gidiyo daha da verirdin ayarı.

Böyle bişi olsaydı ve buınun üzerine okuldan atılsaydın gazetelere manşet olurdun zaten merak etme.
Mesaj tarihi:
Tamam da cumhuriyet gazetesinin bedava dağıtılması insanları neden bu kadar endişelendiriyor,anlamadım,Ülke torpaklarının satışına,yabancının eline peşkeş çekilmesine karşı durduğu için mi?
Mesaj tarihi:
2 hafta önce filan bir gazetede okumustum bedavaya cumhuriyet dagıtıyorlar yazıyordu. Gerçi kim hangi gazeteyiokuyor umrumda değil :)

Ek

Abicim ben cumhuriyet gazetesi bedava dagıtılıyor diye çok endişeleniyorum off puff diye ağlamadım okumadınız herhalde. Apache zaman gazetesi beleşe veriliyor diyince bende ne varki cumhuriyette dagıtılıyor diye yazdım.

[ Mesaj 20 March 2007, Tuesday - 20:25 tarihinde, numberten tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Tahlikenin farkında oldukları için :)

Zaman, Vakit gibi gazetelerin nasıl gazeteler oldukları belli ve beleş dağıtıma, propagandaya ihtiyaçları var. Bir Cumhuriyet'le eşit mi tutuyorsunuz Zaman'ı?
Mesaj tarihi:
said:
İzmirdeki dagıtım olayını geçen kuzenim söylemişti.

said:
2 hafta önce filan bir gazetede okumustum bedavaya cumhuriyet dagıtıyorlar yazıyordu.

ok

@ARES, endişelendirdiği yok. ama cumhuriyet belese dagıtılmıyor.garip geldi.
web sitesi bile ücretli =P
  • Yeni Oluştur...