Misafir Guest Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Ben kulaktan dolma bilgibi paylaşayım. O dönemde bir çok alman bilim admı türkiyeye gelir ve o dönem için gayet iyi para alıyorlar ve işin bu kısmı çok önemli Atatürk e çok daha fazla hayran olacaksınız. Bu adamlar doğal olarak türkçe bilmiyor bizim öğrenciler de almanca bilmiyor.Sözleşme şartı şu, -Alman profosorler ilk birkaç ay için tercüman kullanacaklar(tercüman söylediklerini türkçeye çevirecek) ama bu süre zarfında türkçe öğrenecekler daha sonra derslerini türkçe vermeye başlayacaklar. Yani bizim öğrencilerimiz almanca öğrenmeyecek koskoca profosorler Türkçe öğrenecek ve bunu sözleşmeli olarak imzalatıp öyle kabul ediyor adamları Atatürk. Atatürk ün ne büyük bir insan olduğu sırf bu sözleşme şartından bile belli oluyor bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Akın halinde olmasa da o dönemde gelen bir sürü bilim adamı var. Dönem yetkillerinin büyük başarısı bence, bilim göçü resmen, keşke daha büyük çapta olsaymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Ben bu dönem yetkilileri lafını çözemedim? Atatürk ün lafını ağzına almak istemeyenler çoğaldı mı bana mı öyle geliyo anlamadım neyse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Öncelikle şunu öğrenmen lazım cumhuriyeti tek bir kişi kurmadı Atatürk bu ülkeyi tek başına kurmadı yanında bir sürü dostuyla türküyle çerkeziyle ermenisiyle kürtüyle kurdu yani bence dönem yetkilileri yerinde bir tanım ama bunu kullanan arkadaşının başka topiclerini görmedim yani kendisi hakkında hiç bir bilgim yok belki de Atatürk düşmanıdır bilemem ama bu yazının geneline baktığımızda bence burada hatalı olan sensin bir sürü insansın başarısını tek bir kişiye yüklüyorsun ha tabi Atatürk'ün payı hepsinden çok daha fazla kabul ediyorum gelmiş geçmiş en iyi liderden biri bunlar gerçek bunları da biliyoruz eminimki senin eleştirdiğin arkadaş da bunları bılıyordur ama dediğim gibi bence kullandığı "dönemin yetkililerine" lafına alınmak çok gereksiz bir davranış olur not:typo [ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 16:29 tarihinde, xieon tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 bilim ve teknikte yazan arkadaşlardan acizane ricam, [spo]ALLAH AŞKINA NOKTALAMA İŞARETİ KULLANIN.[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Türkiyenin kurtuluşu nanoteknolojide //_- herkes kendini yetiştirip bilkentteki UNAMa gitsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar