Sensible Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Bilmeyenler için bir açıklama yapayım. Flatland Edwin A. Abbott'un bir kitabıdır. Flatland 2 boyutlu canlıların dünyasıdır. 3 boyut onlar için bir hayal bile değildir.3.boyutu asla düşünemezler,asla bilemezler,asla tahmin edemezler. 3.boyutun ne olduğu akıllarının ucundan bile geçemez. Derinliği olan bir objenin sadece dünyalarına temas eden yüzeyini algılayabilirler. Hayal ürünü olan flatland,bizim dünyamız ve diğer boyutları daha iyi anlamamızı sağlıyor. Eğer bizden biri flatland'de yere basmadan gezinecek olsaydı,flatland sakinleri onu asla göremezdi. onlarla etkileşime girdiğimizde bizim olağanüstü canlılar olduğumuzu düşünürlerdi. Benim şöyle bir düşüncem var: Flatland hikayesi,kutsal kitaplarda bahsedilen göremediğimiz varlıklar hakkında da fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Kur'an 'da şeytan hakkında şöyle bir cümle geçiyor (araf suresi 27. ayet): "Onlar sizin onlari goremeyeceginiz yerden sizi gorurler." Bizim onları göremeyeceğimiz biryer olarak bizim sahip olmadığımız bir boyutu düşünüyorum. Flatland'den yola çıkarak,mantıklı olabilir. Bu da yazıdan anlamayanlar için flatland'i özetleyen bir video: http://tinyurl.com/lv8lu [ Mesaj 16 March 2007, Friday - 09:25 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 faydalı ve enteresan bi çalışma edit: videoyuda izledim bayağı ilginç yavs. [ Mesaj 16 March 2007, Friday - 11:28 tarihinde, paspatur tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar