Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kenan Evren'e Mektup

Apache

Öne çıkan mesajlar

Ya o zamanlar çok çok büyük olaylar olmuş bunların 1% ini kaçımız biliyor ?

Tarih hocamız anlatmıştı, bir taksim mitinginde yüzlerce kişinin üstünde AKM nin üstünden mi ne otomatik tüfeklerle ateş açılmış. İnsanların ara sokaklara dağılacağını tahmin ettikleri için de kamyonla mı otobüsle mi ne tıkamışlar sokakları ezilerek ölen de onlarca insan olmuş.

Ben herşeyim sağ sol kavgasından çok daha büyük bir amaca hizmet ettiğini düşünüyorum, özellikle her darbenin Türkiye'yi bir 30 sene geriye attığını düşünürsek.
Sosyal ağlarda paylaş

@zgrw : Neleri inceledin ve hangi kaynaklardan ( olaya her açıdan bakabildin mi ? ) Fikrim değişmez diyen adama gülerim - aslında başka şeyler derim ama paticik her zaman seviyeli olmuştur bozmak itemiyorum... İnsanoğlu her zman değişmekte - fiziksel tavırsal düsünce olarak v.s senin değişmem demen ilginc...

@Llama : Belikde doğması gereken bizi ileriye goturecek yüzlerce insan ise doğamadı ? Biz belki sadece sanslı oldugumuz ıcın dogduk... ( Mesela darbeden sonraki kavgalarda babam bi kere bıcaklandı--ilk mahkemede salıncagı bılıne bılıne 6 ay içerde bekletildı -- sırada taslı sopalı kavgaları saymıyorum zaten -- belki de kurtulcak kadar sanslı olmasaydı ben olamıcaktım ... )

Kim ne derse desın 80 darbesı GERİCİ bir darbeydi ve bizi geriye goturecek hiçbirşey hiçbir zaman o donem için gerekli olamaz ve o şikilde savunulamaz
Sosyal ağlarda paylaş

yil 1980

televizyon tek kanal
teelvizyon radyo yu gectim daha adam gibi elektirik verilemiyen yillar

bombali eylemler polis oldurmeler almis basini gidiyor
adamalr meydanlarda afislerin icine bomba sakliyor arabayle gecerken insanlari gun isiginda tariyor

ne hikmetse 12 eylulde kenan evren cikiyor el koyduk yonetime diyor

bakin su ise ki 1 gun once elinde keles le sokakta turliyan tipler pisir pisir evlerine cekiliyor ve eylemler tamamiyle bitiyor

butun solcular yakalaniyor dooogru iceri
"bana sagcilar adam olduruyor dedirtemessiniz" diyen insanlar ve tum sagcilar direk serbest birakiliyor

12 eylul un
sagci solcu eglem cikardi askerde geldiyonetime el koyduki asayis saglansin diye
den ibaret oldugunu soylemek 1. dunya savasinin veliaht olduruldu diye ciktigini soylemeye benzer
Sosyal ağlarda paylaş

@absolut tamam darbe gerekliydi fakat sırf ideolojileri yüzünden işkence görmeleri asılmaları daha reşit olmamış çocukların bile hemde çok gereksizdi yapılmaması gerekiyordu bazılarının hiç bir suçları yoktu karşıydılar öldürmeye öldürülmelere onların yaptıkları tek kavga düşünceleriydi sadece şimdiler o darbe yüzünden hala imreniyoruz batıya o yüzden paranoyak olmuşuz acaba ne oyunlar oynanıyo üzerimizde diye."Yüce Atatürk onun izindeyiz" dedikleri ulu önderin fikirlerine bile ters düştüler onun onayladığı kitapları fikirleri sansürlediler o sansüre bile karşıydı halbuki.Hani onun izindeydiniz hani kafanızdaki kasketlerde Atam izindeyiz yazıyordu?E neden yaptılar peki bunları?O zamanlar dahada kötüydü sağ sol değildi o zamanki mevzu Atatürk mü Şeriat mıydı?Ama genede o kimseye işkence yaptırmadı öldürtmedi.O bunların hiçbirini yapmadan yapabildi gerek duymadı öldürmeye işkenceye baskıya.Ne izinden bahsediyor hala ne Atatürkçülüğünden bahsediyor?Atatürkün kurduğu Cumhuriyet için yaptık diyor hala.Madem Cumhuriyet için yapmıştınız neden hiç sağcılar yoktu asılanlar arasında?Ben utanıyorum onun beslediği bir neslin çocuğu olmaktan keşke besleseydi sırf o beslediği için utanıyorum aslında oda beslemedi bizi o asılanların sayesinde kendi feda edenlerin ölüme gülerek gidenlerin ölürken bile ideolojilerini haykıranlar besledi bizi...

edik:Ps:hepsi absoluta değil tabiki nereden ayıracağımı bilemedim ama onun anlayışla karşılayacağına eminim

[ Mesaj 13 March 2007, Tuesday - 17:51 tarihinde, Mille tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...