Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Build Your Own Tesla Coil

Laorx

Öne çıkan mesajlar

said:
photoshop deil..tesla coil nicola tesla tarafından keşfedilen efsane bi sistem..internette siteler var bunu nasıl yapacağını anlatan..benim de aklımda hep yapmak

photoshop olmasıyla nicola teslanın bulmasının ne alakası var.bana kalırsa shoptur bu.sen yerde yıldırım yaratan alet yapıcan sokağa çıkarıp resmini çekicen filan düdüklerler.ayrıca o resimdeki gerizekalıda yapamaz onu.hangi prizin elektriğiyle çalıştırdı onuda bilmiyorum 300 voltluk bişi deil bu

[ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 22:34 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

LoL, Lorrotar. Belki eve ufak çaplı nükleer santral kurmuşlardır? Yoksa nasıl böyle bir gerilim elde edecekler değil mi?

Ben böyle küçük bir nükleer santral kursam adını Transformatör koyardım. Hatta şekil olarak da konuyu açanın koyduğu ilk fotografa benzerdi.

ps: Herkes anlasa kinaye olmazdı di mi ama. (ara:Transformatör)
Sosyal ağlarda paylaş

Gerilim sabit ise akımı direnç belirler. Tesla Coil'de havanın direncini yıkacak kadar gerilim biriktiriliyor.

Bu da senin dediğin gibi o Tesla'dan çıkan elektrik arklarında akımın çok düşük olduğuna işaret. Çünki havanın direnci çok yüksek. Hatta düşük gerilimlerde izolasyon için kullanılır hava.

Ama havanınki ile karşılaştırılınca küçücük bir değere sahip olan vücudumuzun direnci ile Tesla'nın hava ile olan aşkının arasına girersek, o akım birden bire öyle kocaman olur ki yılın ölüm ödüllerinde kömürleşme dalında büyük ödülü alırız.

Bu konuda az ama öz konuşan Prof. Dr. Fizik kısaca:

V= I x R der.

Yani bir yerde elektrik arkı ve ses varsa, ikile.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...