Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çalışmalarım

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Yaklaşık 1 aydır güzel sanatlara hazırlık kursuna gidiyorum,bu sene yetenek sınavlarına gireceğim.
Çalışma esnasında yaptıklarımdan bazılarını paylaşayım,işin erbablarından fikir alayım dedim :)
Ayrıca birkaç adet de 3ds max çalışması ekledim.

Bu çalışmayı tamamlayamadım ne yazık ki. Zaman bulunca bitirmeyi düşünüyorum.

Bunlar hızlı eskizler

3ds max çalışmalarım:

Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
Bol bol araştırma çizgisi kullan, çizgi değerlerine dikkat et, gerekli yerlerde ince ve kalın çizgiler kullan, bunu araştırma çizgilerini aşama aşama geliştirircesine yap, örnek vermek gerekirse ilk resimdeki testerenin sapındaki üst kontür çizgisi(dış çizgi) daha açık olmalı ve çok bastırmışsın, ve bu çizginin boğumları da ışığa göre incelik kalınlaşmalı.
Bunun dışında objelerdeki form ve oran bozuklukları için dediğim gibi bol bol araştırma çizgisi kullan, bu çizgileri çok hafif kullan, ve çok çalış, ne kadar çok çalışırsan o kadar hızlı gelişirsin...
Sosyal ağlarda paylaş

Çok teşekkürler uçanadam
Form bozukluklarından kastın nedir? Oran bozukluklarını anladım da form ne anlama geliyor bilmiyorum.
Araştırma çizgisi yapmaktan da biraz korkuyorum sanırım,cetvel gibi çizmeye çalışmamalıyım heralde.
Bir de başta hafifçe objeyi oluşturduktan sonra çizginin tekrar üzerinden geçiyorum,bunu yapmam yanlış mı yoksa yine ne kadar bastırdığıma mı dikkat etmem gerekiyor sadece?
Sosyal ağlarda paylaş

form derken objelerdeki yamuklukları, şekil bozukluklarını kastettim
başta hafifçe objeyi oluştırdıktan sonra üzerinden geçmen yanlış değil ama dediğim gibi bunu bir seferde sert bir çizgiyle yapma, aşama aşama ve çizgi değerlerine dikkat ederek yap.

Gaz lambasındaki ışığın kırılmasında da bir sorun var onu daha sonra resim üzerinde doğrusunu göstereceğim...
Sosyal ağlarda paylaş

gaz lambasının camının arkasından görünen kumaşı çizerken dümdüz çizmişsin, aşağıdaki resimlerdeki gibi yukarı veya aşağı doğru kıvrılması ve camın kontür çizgisiyle birleşmeden kaybolması lazım o çizginin, yukarı doğru mu aşağı doğru mu tam olarak bilmiyorum ama böyle bi kompozisyon kurup dikkatli bakarsan göreceksin...

böyle;

veya böyle;

[ Mesaj 14 March 2007, Wednesday - 23:31 tarihinde, ucanadam tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...