Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zoom X5 5654 Modem problemi

Mavi

Öne çıkan mesajlar

E-Con marka modemimin bozulmasından dolayı gidip Zoom X5 5654 marka modemi aldım. Arkasında 4 tane çıkışı var ve modemi 4 kişi kullanıyoruz.

Modemi alalı 1 hafta oldu ama bu markayı seçtiğime bin pişmanım.

Kutusundan çıkardım kablolarını, bağlantılarını yaptım. Başka hiç bir şey yapmadım.

Çıkardığı problemler şunlar :

- Emulede download yaparken bağlantı birden kesiliyor.

Araştırdım netten ve modemin sürümünü yükseltmem gerekliymiş. Gerekli update leri yaptım sürümünü yükselttim. Artık emulede bağlantı kesilmiyor. Hadi bu sorunu hallettim.

- Webde gezerken sayfaları açmadığı oluyor. [web sitesinden kaynaklı problem olmadığı halde]

- Modem çok ısınıyor.

- Ve biraz önce durduk yere net bağlantısını kesti. Hiç bir sayfaya ulaşamadım. Adaptörünü çıkartıp tekrar taktım ancak o zaman düzeldi.

Sonuç olarak bu modemden verim alamıyorum. Daha alalı 1 hafta oldu. Zoom modem iyidir, kalitelidir dediler X5 5654 modelini aldım ama fos çıktı.

Modemi alıp Yazıcıoğlunda ki Eksen Bilgisayar'a götürsem değiştirmek istediğimi başka bir modem almak istediğimi söylesem acaba değiştirirler mi ? Yoksa servise gönderelim diye tuttururlar mı ? [Servise gidince hiç bir şey değişmeyecek çünkü]
Sosyal ağlarda paylaş

Zoom dünyada tanınmış ve kaliteli bir marka olmamasına rağmen Türkiyede çok tutuldu. Reklamlardan heralde. Zoom'un firmware'ını yükselttiysen ve hala sorun yaratıyorsa götürecen adamların eline verecen, açın ellerinizi alın modeminizi dicen. Sorunu böyle böyle dicen. Ama onlar teknik servise göndermeden değiştirmezler eğer tanıdık filan değilse tabi. Bir ay teknik servis bekleyecen, sonra değiştirirlerse güzek beklediğine değer. Değiştirmezlerse sorunsuzdur diye geri göndereceler. Allah yardımcın olsun.

US Robotics çok kaliteli diye duydum. Kullanmıyorum ama dial-up'ta kral olan modem adsl'de de kral...
Sosyal ağlarda paylaş

ADSL modem de AirTies ve D-link markalarından şaşmayın. AirTies yerli üretim ve Türkiye için optimize edilmiş bir yazılımı var ancak kullanıcı ara yüzü biraz vasat. Soft reset yok, bazen de bilgisayarı açıp kapatınca modemi görürken gecikme olabiliyor sistemde ama ufak sorunlar bunlar.

Bunların dışında en önemlisi: "Asla ve asla USB modem almayın".

Not: USRobotics artık bildiğimiz firma değil. 6-7 sene kadar önce kapandı ve daha sonra isim hakları vs başka bir firmanın eline geçti. Şu anki kalite durumlarını bilemiyorum ancak.

[ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 20:30 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım bu zoom modemlerde bir sabilite olayı var.

Yaklaşık 1.5 hafta oldu alalı modemin sürümünü yükselttim emule de kopma sorunları düzeldi. Artık kopmuyor.

Ve net problemi de düzeldi. Sayfaları güzelce açıyor.

Hayırlısı bakalım aman nazar değmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...