Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Masaaltı PC yapma öğretisi

GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

said:
o deilde fanı neresine koyuyo bu adam onu anlamadım o işlemci ram hd ısınmıyo mu alttan üflemek gerekiyo mu

sayfanın altında buna da bir cevap yazılmış. tek sorunun router ve hdd'nin ısınması olduğu, bunun da sorun yaratmadığından bahsetmiş
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Vallahi de bende var bu billahi de! Gerçi şu aralar İzmir'e taşınma arifesinde olduğum için sistem eski haline geldi ama olsun. Bir Türk de başarmıştı bunu! Ehuehue =))

Suntalam kullanmıştım ben. Forumda bahsi geçtiği gibi, gerekli yerlerde delikler açmıştım. Ancak "du ben de yapayım" diyenlere bir iki tavsiye:

- Masa altı yerine masa arkasına yerleştirin. (Pek çok kişinin dediği gibi, dizler çarpıyor.. Bir de, suntalam vs ekleyince masanın yüksekliği zaten azalıyor..

- HDD'ler, ekran kartının fanı falan ister istemez titreşim yapıyor. Vibratör gibi bir masası olsun istemeyenler, suntalam ile masa arasına sünger yerleştirsin. =)

- Soğutma problemi yok. Çünkü zaten her bir parçanın etrafı açık.

- Montaj işleminde sadece işlemcide biraz problem çıkıyor. (P4'lerden itibaren fanlarla birlikte işlemciler iyice boylandı ya ondan) Ben işlemci ve fanını, kendi masamın çekmecesi olmayan şu mağara gibi oyuklarından birine koymuştum. Fan da arkadaki normalde bilgisayarın kablolarının geçeceği yerden havayı üflüyo.

Başarılar! Taşınma işi bitince geri kurucam sistemi. O zaman mutlaka foto eklerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayal kurmuyorsam vakti zamanında masanın içine monte edilmiş sistem -sistemden öte mobilya- tasarımları görmüştüm. Klasik masa şeklinde ama içinde bilgisayar var falan filan.

Bu da öyle bişi işte, pek hoş ama değmez gibi ya. Al bi laptop, ekstra şeyler için de kablosuz teknolojiye aban olma mı?.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...