Disappear Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Acaba neden host ettigim oyunlara neden kimsenin giremedigini bilen varmi ? Internette cok arastirdim hep bi port forward router firewall muhabbeti donuyor. Ben kablo internet kullaniyorum ve bilgisayarda herhangi bir firewall yada router yok. Blizzard internet sharing varsa olur demis sharingi kapattim switche baglanan lan kablosunu bile cikarttim genede baglanamiyor kimse. listede oyun adi cikiyor ama baglanilmaya calisildiginda hata verip girmiyo. fikri olan varmi acaba?
spadina Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 kesin firewall'dur.o problem sadece firewall'dan oluyor.Bilgisayarimda firewall yok diyorsun ama ben iyice kontrol et.
Masticore Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Port ayarlarıyla ilgili Wepla.com a gir kesin eminim çözümünü bulursun biraz arastır. Bazı modemlerinde abuk subuk problemler yaşattıgı oluyo
cenx Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 port sorunu port açman gerek nasıl açılıyor? -->http://www.portforward.com/
Disappear Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 port demissinizde verdiginiz iki sitedede NetMASTER kablo modemleri yok nasil yapacam bilgisi olan varmi? ayrica bilgisayarimda firewall olmadiigndan %100 eminim ki ayrica windows firewall kapali olmasina ragmen 6112 idi galiba o port acik firewallda
Todesengel Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 1- Başlat>Çalıştır a gelip, cmd yaz tamam de daha sonra alttaki resimde görüldüğü gibi ipconfig yaz Buradaki ip adres'i bir kenara yaz(yukardaki örnekte 10.1.1.5) 2- Modeminin tam markası ve tam modelini bul 3- Buraya Tıkla ve modemini bul Bulamazsan bide Buraya Tıkla(Port numaraları 6112 olacak) 4- En sag kolonda warcraft III u bul 5- Gösterilen şekilde port'u aç (ip adresi girmen gerekiyorsa 1. şıktaki bir kenara yazdığın ip adresini kullan Not:Waxxi tarafında yazılmıştır. http://www.wepla.com/viewtopic.php?t=260
Disappear Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 baktim zaten oralara yukarda vermissin benmi korum de goremedim ordaki listede netmaster edit = simdi tekrar baktim iki listedede Netmaster yok. [ Mesaj 26 February 2007, Monday - 05:20 tarihinde, Disappear tarafından güncellenmiştir ]
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 bende de aynı sorun 6112 olayını yaptım. ana bilg. oyun kurabiliyor fakat bağantıyı paylaştırdığım bilg. oyun kuramıyor.
skyly Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 nedeni sadece ana bilgisayarnın o ipye(portu açtığın ip) sahip olması
Disappear Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 benim bilgisayar zaten ana bilgisayar, internet benim bilgisayarim uzerinden diger bilgisayarlara dagitiliyor. soyle bisi geldi aklima bu port sorunuysa warcraftin biyerinde ayarlardan port degisebiliyodu otomatik olarak acik olan bi port yazsam oraya illa 6112 ile ugrasacagima ? hic bi yerde kablonetin kakaladigi dandik netmaster modem hakkinda bilgi yok port acma olayini yapamiyorum.aklima su geldi gecen gun eskiden sanki hayal meyal tcp/ip ayarlarindan ip yi otomatikten kaldirip kendim girmistim galiba oyle bisi varmiydi benmi yanlis hatirliyorum? [ Mesaj 26 February 2007, Monday - 12:55 tarihinde, Disappear tarafından güncellenmiştir ]
skyly Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 öyle bişey var ama onu aktif etmemen lazım. Modeminin otomatik olarak ip adresi alması lazım ancak öyle bağlanabilirsin internete. Mesela eskiden (6-7 yıl once) bazı internet kafelerde internet yoktu sadece LAN vardı. Orada senin dediğini yaparlardı. Otomatik ip diye 1.1.1.2, 1.1.1.3, 1.1.1.4, 5, 6 diye koyarlardı bilgisayara. Şimdi bunu yapamazsın ama otomatik bir ip alır bilgisayarın modemden.
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Admin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 yok öyle bişi sky :) otomatik de ip verirsin manuel de verirsin. istedigin internal ip atayabilirsin makinene arkadasta cable modem var onun kontrol panel farklı adsl modemdeki gibi uygulanmıyor. cable modemlerde zaten portlar açık oluyor. ama her ihtimale karşı port scanner programı ile bir bakıver. 6112 portu tcp ve udp için açıkmı. windows sp2 yuklu ise firewall dan izin vermen de gerekicek. virus koruma programının kendine ait firewall da olabilir. ek olarak sunu da belirteyim internetten oynarken aynı ev icinden bir pc den oyun kurdugunda o evdeki diger pc oyuna giremiyor
skyly Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 manuele geçiceksen yani hep aynı kalmasını istiyosan servis sağlayıcından belli dns numaraları öğren onları gir tcp ip den properties e geldiğince çıkan ekrana. Böylece modemde virtual servers kısmına hep o ip yi yazabilirsin oraları dyna bilio. mesela bizim modemde(router modem) 192.168.1.2 portu açıktı. Ben bilgisayarıma aldım diyelim bu ip yi bi şekilde modem resetlenior benim bilgisayar kapalıyken bu sefer ilk bağlanan bilgisayara 1.2 yi veriyor bana 1.3 kalıyo sonra giridğimde. o zaman kuramıyodum.
Öne çıkan mesajlar