Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir çift eldiven, 2 webcam

McFrenzy

Öne çıkan mesajlar

Daha yeni gördüm showtv'de 2 kişi yapmış bunu;
Monitörün iki köşesine iki tane webcam koymuş adam sonra elinde yeşil bi yün eldiven adam klavye kullanmadan elleriyle oyun oynuyodun, yazı felan yazıyodu. Sadece bu parçalar varmış bide eldivenleri tanıtmak gerekiyomuş oda 1 sn sürüyo dedi. Çok güzeldi yaa, adam elini yana yatırıyo uçak dönüyo felan eliyle havaya yazı yazıyodu ekran da çıkıyodu manyak olmuş...[hline]"Gözlerim zamanı akıp giderken izler, bütün canlı varlıkların ölümünü görür. Benim gözlerimde, insan teni çürür solar, ilkbahar ağaçları yapraklarını döker, kayalar ufalanıp toz olur. Sadece uzun ömürlü elfler arasındaki genç kimseler bana normal görünür, yine de onları renk verişlerini kaybetmek üzere olan çiçekler olarak görürüm. Ama sen... "
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar.

Böyle bir şey ancak bir kaç temel teknoloji ile mümkün olabilir sanırım.

Birincisi, Web Cam, optik bir tanımlayıcıya dönüştürülmüş veya emule edilmiş olabilirki, ikinci şık güçlü. Emulasyondan kastım, optik tanıma sistemlerindeki bir açık kapı kullanılmıştır. Mesela renk.

"Yeşil eldiven" den kasıt bu olmalı. Yâni, Web Cam yeşil renge duyarlı olmalı. Ayrıca, sadece renk değil, el haraketlerini yorumlayacak bir yapay zekâ veya basit bir `koşul-işlem` mekanizmasına ihtiyaç vardır. Her iki şekilde de, kameranın tanıma sistemi, insan elinin haraketleri ve neticeleri konusunda bilinçli olmalı.

Bu aslında bana eski "ben konuşuyorum, o yapıyor" ( OS 2 WARP 'ın 1996 'daki işletim sisteminde denenmişti ) şeklinde bir yaklaşım hissettirdi. Aslen, o yazılım da, zaten `iyi` bir lehçe gerektiriyordu.

Kanımca bu cihaz, CS oynarken gerçekliği artırabilir ancak aynı kafamızı çevirdiğimiz yere bakan optik okuyucu gibi üreticinin elinde de kalabilir. Kanımca gereksiz bir alettir.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
The_Flamebird, 28 Şubat 2003 20:57 tarihinde demiş ki:
Selamlar.

Böyle bir şey ancak bir kaç temel teknoloji ile mümkün olabilir sanırım.

Birincisi, Web Cam, optik bir tanımlayıcıya dönüştürülmüş veya emule edilmiş olabilirki, ikinci şık güçlü. Emulasyondan kastım, optik tanıma sistemlerindeki bir açık kapı kullanılmıştır. Mesela renk.

"Yeşil eldiven" den kasıt bu olmalı. Yâni, Web Cam yeşil renge duyarlı olmalı. Ayrıca, sadece renk değil, el haraketlerini yorumlayacak bir yapay zekâ veya basit bir `koşul-işlem` mekanizmasına ihtiyaç vardır. Her iki şekilde de, kameranın tanıma sistemi, insan elinin haraketleri ve neticeleri konusunda bilinçli olmalı.

Bu aslında bana eski "ben konuşuyorum, o yapıyor" ( OS 2 WARP 'ın 1996 'daki işletim sisteminde denenmişti ) şeklinde bir yaklaşım hissettirdi. Aslen, o yazılım da, zaten `iyi` bir lehçe gerektiriyordu.

Kanımca bu cihaz, CS oynarken gerçekliği artırabilir ancak aynı kafamızı çevirdiğimiz yere bakan optik okuyucu gibi üreticinin elinde de kalabilir. Kanımca gereksiz bir alettir.

Saygılar.

oha be ! kanına kurban olayım[hline]hey meen kamon... vatizdı metır vit yu? ar yu engiri:? a vaçça layk tu now_ vatiz yor şekil? ortam mısın allah mısın? ters misin terso musun?
Sosyal ağlarda paylaş

Intel pocket camera ile beraberinde gelen yazilimda benzer bir oyun var. Tek kamera ve eldiven gerektirmeyen bu oyunda yukaridan dusen balonlari elinizle patlatiyorsunuz.

Sandiginiz gibi muhtesem bir olay degil. Inanmiyorsaniz getirin sandiklarinizi bakalim. :-p[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...