nedanko Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Uzun suredir aklimi kurcalayan bir soru var. Bilgisi olan, ozellikle hukukcular var ise cevaplarsa sevinirim. Bildiginiz gibi bir cok ulke bir cok ulkeye vize uyguluyor. Merak ettigim su; birisi gitse AIHM'de dava acsa, dese ki ben bir Dunya vatandasiyim, dogdugum topraklari ben secmedim, eger bu Dunya icinde dogduysam istedigim yeri gorme hakkina sahibimdir. Bir yeri gormek icin vize almamaliyim derse, yani, hukuki gerekli argumanlari kullanarak baska bir ulkeyi gorme hakkina sahip oldugunu belirtirse hangi uluslararasi yasalardan yola cikarak istegi red edilir? Cunku insan haklari'nin temelini yaratan J. J. Rousseau'ya gore insanlar esit ve ozgur olmalidir. Bu hem esitlige hemde ozgurluge aykiri bir durum olmuyor mu? Nedir cevabiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 ben 7-8 yıldır bunun peşindeyim. dünya vatandaşlığı... araştırmalarıma göre yemiyor hiç bi ülke bunu ancak, İtalya'da "Dünya Vatandaşı" huviyet cüzdanı veren bir kurum var.Onu biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Dunya vatandasi olayini ben "izafi" bir terim olarak kullandim. Diger Dunya vatandasligi olayi farkli. Mesela ucakta, uluslararasi bolgelerde dogarsan Dunya vatandasi oluyorsun boylece tum Dunya'yi vize almadan dolasabiliyorsun. Hatta havayolu sirketleri bu durum genelde haber oldugu icinde dogan kisiye genelde sinirsiz ucus hakki taniyor. Yani kahvaltiyi Madrid'de ogle yemegini Paris'te, aksam yemegini Londra'da yeme sansina sahip olabiliyorsun. :) Ama benim bahsettigim Dunya vatandasligi, bu Dunya'da dogmaktan gelen bir Dunya vatandasligi.. Yani esitlik ve ozgurluk ilkesine ayri olma durumundan bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 benim bahsettiğimde o.ilk anlattıgın değil. italyadaki örgüt' mü kurum mu her ne ise onlarda senin bahsettiğin dünya vatandaşlıgı için kimlik veriyor :) kurucusuda bi gezgin olması lazım. ben vize mize bilmem, bu dünyada doğduysam bu dünyanın heryerine serbestçe giderim demiş. http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCnya_vatanda%C5%9Fl%C4%B1%C4%9F%C4%B1 [ Mesaj 20 February 2007, Tuesday - 17:57 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Iyı demis o gezgin. :) Senin dedigin komunite'yi arastirirken ilginc bi kac bilgiye rastladim, paylasiyim dedim.. Anationalism diye bir kavram varmis. Esperanto dilini konusanlar tarafindan yaratilmis bir kavrammis bu. Esperanto ise yapay bir dil, 100.000 ila 2.000.000 insan hic bir ulkenin resmi olarak kabul etmedigi bu dili konusuyormus. Anationalism kısaca evrensellik ve tek dunyacilik anlamina geliyo genis bi felsefe anladigim kadari ile kurcalamak gerek.. Wikipedia'da ve eksi'de guzel bilgiler var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Sen öyle dersen; adam da der ki, ben bu topraklarda doğdum göremezsin hemşerim. Hukuk demek adalet demek değildir, düzen demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2007 Benim vergilerimle carki donen yerde hak iddaa edemezsin der adam da sana : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar