Enyalios Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Sizinle kendi tarifimi paylaşayım dedim sonuçta burada bir çoğumuz öğrenciyiz belki işinize yarayabilir=) Neyse tarifimize geliyoruz; Öncelikler tarifimizde kullanıcağımız malzemeleri sıralıyım Yağtığım tarif iki kişiliktir 1 adet deniz levreği daha ekonomik bir balık isterseniz 2 adet topan kefal baya irilerinden olsun ama.Benim önerim deniz levreğidir 1 kg boyutlarında olması balığın yağlanması itibarı ilelezzetine lezzet katar.Kendim vurduğumdan balıkları böyle bir sorunum yok ekonomik açıdan =) 3 adet orta boy patates bunları dilim dilim ne çok kalın ne çok ince olması itibari ile güzelcene doğruyoruz. 2 adet orta boy kuru soğan bunlarıda iyice kabuğunu çıkardıktan sonra patates gibi doğruyoruz patatese göre biraz daha kalın olabilir. 1 adet limonu kabuğundan iyice ayrıştırıp limonlarıda patates gibi güzelcene dilimliyoruz kabuğunu neden kestik çünkü balığa acı bir tat bırakmasın diye =) Bolcana yeşil biber balığın etrafını saracak bir biçimde biberlerimizi döşüyoruz. 1 adet falan domates koyabilirsiniz fakat balığı çok sulandırcağından pek tavsiye etmiyorum. Neyse şimdi balığımıza şekil vermeye gelelim balığı iyice temizledikten iç kısmından keskin bir bıçak ile balığın açılması için umurka kısmını bıçak ile kırıp balığı iyice fileto haline getiriyoruz balıklar çok iri ise bir kaç çizik atabilirsiniz bıçak ile sonra iyice tuzlayıp ve üstüne bir miktar zeytin yağı döktükten sonra iyice balığa bu malzemeyi yedirip 10 dakika kadar bekletiyoruz.Tepsimizi bol miktarda zeytin yağı döktükten sonra balıkları ve hazırladığımız malzemeleri güzel bir biçimde balık ortaya gelicek bir biçimde döşüyoruz.Malzemelerinde ve balığın üstüne ve malzemeleri güzelcene tuz ile tekrar doyurun. Ve en önemli kısıma geliyorum üstüne bolcana karabiber dökün bol olsun ama fazlada abartmayın =) ek olarakta defne yaprağı bulabilirseniz güzel bir koku yayıcaktır ama olmasada olur.En son olarak çok az miktarda su ilave ederek fırınımıza yolluyoruz. Şimdi ise pişirme kısmına geldik fırınımızda 180 derecede fırınımızın üst ve alt kısımlarını çalıştırarak 1 saat kadar sürekli gözetimde olmak kaydı ile sık sık bakın ki yanmasın çünkü fırından fırında fark olabilir. Afiyet olsun =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 amanin =(( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Yapında görelim izlenimlerinizi tarif hakkında =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 ohhh mis gibi valla.. olsa da yesek :))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 şahsen defne yaprağı da tavsiye ederim. koku ve lezzet katar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Yeşillik daha ziyade zaruriyettir balığı fırına verirken. Taze sarmısak, taze kekik, roka... Baskın kokusu olan ama balığın tadını almamızı engellemeyecek her türlü yeşillikte fayda var. Gerçi ızgara da olsa tava da balık dediğin bol yeşillikle gider. Olsada yesek 8D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 ciddi anlamda zaten 3 gündür bir balık yapsam da yesem diye düşünüyorum, ama üşeniyorum, zira tek başına yaşamanın getirdiği dez avantajlardan en büyüğü de bulaşıkları yıkamaktır. balık artık ağaçta yetişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 oaeh naptın sen ya murat, salya akıor.. [ Mesaj 19 February 2007, Monday - 01:53 tarihinde, Silphatos tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Eheuhe :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Geçenlerde bunun @çipura mod vol.2 versiyonunu yaptım nefis oldu yine =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 bu tutorial kısmı yemek konusunda aşmış... denemek lazım bunları ^^ yammiiyyy11! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 İnsan öğrenci olunca bu konulardada uzmanlaşıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Yuha. Bizde öğrenciyiz de yapamıyoz. Böhü donmuş etten başka bişey yiyemiyorum:) Ellerine sağlık^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 buğulama mı abi bu bildiğin fırında balık. buğusu yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 buğulama tabiki =) sular buhar oldu içindeki zeytinyağı kaldı sırf diğer cacık gibi buğulama levrekte iyi olmuyor hamsi sardalya gibi balıklarda güzel oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 raki balik nerde roka diyesim geldi yafs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 öğrenciye gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 OFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 KOKTU BEEE EDiT: GECE GECE EDiT: KARNIM AÇ EDiT: HELAL OLSUN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 DOSTUM TEBRİKLER AĞZIMIZIN SUYUNU AKITTIN. çok iyi olmuş ya = Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 bi dilim elma koyun yanına.. kokusunu alsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 This is not foggying. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Ohşş çok feci gözüküyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord Neruda Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 ohhh. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 ogrenci evine bak ueheu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar