Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Levrek ve Kefal Buğulama


Enyalios

Öne çıkan mesajlar

Sizinle kendi tarifimi paylaşayım dedim sonuçta burada bir çoğumuz öğrenciyiz belki işinize yarayabilir=)

Neyse tarifimize geliyoruz;

Öncelikler tarifimizde kullanıcağımız malzemeleri sıralıyım
Yağtığım tarif iki kişiliktir
1 adet deniz levreği daha ekonomik bir balık isterseniz 2 adet topan kefal baya irilerinden olsun ama.Benim önerim deniz levreğidir 1 kg boyutlarında olması balığın yağlanması itibarı ilelezzetine lezzet katar.Kendim vurduğumdan balıkları böyle bir sorunum yok ekonomik açıdan =)

3 adet orta boy patates bunları dilim dilim ne çok kalın ne çok ince olması itibari ile güzelcene doğruyoruz.

2 adet orta boy kuru soğan bunlarıda iyice kabuğunu çıkardıktan sonra patates gibi doğruyoruz patatese göre biraz daha kalın olabilir.

1 adet limonu kabuğundan iyice ayrıştırıp limonlarıda patates gibi güzelcene dilimliyoruz kabuğunu neden kestik çünkü balığa acı bir tat bırakmasın diye =)
Bolcana yeşil biber balığın etrafını saracak bir biçimde biberlerimizi döşüyoruz.

1 adet falan domates koyabilirsiniz fakat balığı çok sulandırcağından pek tavsiye etmiyorum.

Neyse şimdi balığımıza şekil vermeye gelelim balığı iyice temizledikten iç kısmından keskin bir bıçak ile balığın açılması için umurka kısmını bıçak ile kırıp balığı iyice fileto haline getiriyoruz balıklar çok iri ise bir kaç çizik atabilirsiniz bıçak ile sonra iyice tuzlayıp ve üstüne bir miktar zeytin yağı döktükten sonra iyice balığa bu malzemeyi yedirip 10 dakika kadar bekletiyoruz.Tepsimizi bol miktarda zeytin yağı döktükten sonra balıkları ve hazırladığımız malzemeleri güzel bir biçimde balık ortaya gelicek bir biçimde döşüyoruz.Malzemelerinde ve balığın üstüne ve malzemeleri güzelcene tuz ile tekrar doyurun.

Ve en önemli kısıma geliyorum üstüne bolcana karabiber dökün bol olsun ama fazlada abartmayın =) ek olarakta defne yaprağı bulabilirseniz güzel bir koku yayıcaktır ama olmasada olur.En son olarak çok az miktarda su ilave ederek fırınımıza yolluyoruz.
Şimdi ise pişirme kısmına geldik fırınımızda 180 derecede fırınımızın üst ve alt kısımlarını çalıştırarak 1 saat kadar sürekli gözetimde olmak kaydı ile sık sık bakın ki yanmasın çünkü fırından fırında fark olabilir.



Afiyet olsun =)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeşillik daha ziyade zaruriyettir balığı fırına verirken. Taze sarmısak, taze kekik, roka... Baskın kokusu olan ama balığın tadını almamızı engellemeyecek her türlü yeşillikte fayda var. Gerçi ızgara da olsa tava da balık dediğin bol yeşillikle gider. Olsada yesek 8D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 7 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...