Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gece

ases

Öne çıkan mesajlar

donukluğum dışa vurdu
hırsız bir gecede
aynaların matında gördüm kendimi...
durgun karanlığım ruhumu boyamış
elimde olmayan nedenlerden
ve geçiştirilmiş sözlerden
arkası yarınları beklerken
boğulmuşum boşluğumda,
uçucu anlamsızlığımda...
ışıksız dünya selamını verirken
kapadım gözlerimi, niyetim son kez,
hayalim bıraktı beni, izinsiz,
yalnızım artık...

.......
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bilmem ama herkez sonbaharin gelisiyle basladi melankoliye.
Guzel yazmissin.Lakin sunu aklindan cikarma,.Herkez senin gibi dusunmeye bilir,Demem o ki.Senin arasinda baglam buldugun cumleler,bazilari icin birbirinden cok uzak iki cumle olabilir.
Yarim yamalak veya devrik cumlelerden uzakdur,
Calismaya devam.[hline] turk frp yazarlarinin birle$tigi dunya
Hic bitmeyen Efsaneler
kimsesizlerin siirleri
Miranin omnis
Grim Fandango Turkish Fan Club
Sosyal ağlarda paylaş

şiir herkesin aynı anlayacağı veya insanların genelinde aynı yargıyı yaratan yani common olmak zorunda degildir. hatta belkide olmamalıdır. o yuzden senin icin alakalı olan iki kelimeyi baskası icin alakalı olmayabilir deyip kelime secimine dikkat et dersek olmaz kanısındayım. keza siirde kelime secimine dikkat etmek bu sebepten olamaz. sonuc olarak illaki birileri icin anlam ifade eden iki kelime birileri icin anlam ifade etmeyecektir. ama siirinde guzelligide burda dır. her okuyanın baska bir seyler anlaması.[hline]Love is an act of blood and i'm bleeding.
DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Numb valla guzel yazmissin,
ama bir sair siir yazarken kendisi ne hissediyorsa onu yansitmaya calisir.
Milli piyango bileti gibi kime ne gelirse modelinde yazmaz
Belliki arkadasta o acida yazmis siiri.
Yoksa ben bir siirimde Saraybosna diyosam Bu baska birine hirvatistan olmamalidir gorusundeyim.
Cunku o zaman her siir bir birine benzerdi siir yazmaninda bir anlami olmazdi[hline] turk frp yazarlarinin birle$tigi dunya
Hic bitmeyen Efsaneler
kimsesizlerin siirleri
Miranin omnis
Grim Fandango Turkish Fan Club
Sosyal ağlarda paylaş

evet fakat şunuda belirtmek istiyorumki zaten arkadaşımızın döktüğü mısralar gerçekten soyut ve bence güzelliğide burda.
daha belirdin kelimeler kullanması belkide anlatımı bozmazmıydı.
gerçekten?

''ışıksız dünya selamını verirken
kapadım gözlerimi, niyetim son kez,
hayalim bıraktı beni, izinsiz,
yalnızım artık...''

Demiş arkadaşımız. mesela burda aslında dünyanın olağan döngüsü karşısında bir noktada yazan kişinin belki kendinden dolayı belki başka sebeplerden dolayı kendini dünyadan soyutlamış olduğunu fark ediyorum. hayalim bıraktı beni derken yalnızlık duygusunu perçinleyen hayallerin bile kayboluşu teması (kendi iradesi dışında) ve sonunda bu kadar betimsel şey arasında son söz olarak gayet açık bir şekilde söylenmiş olan bir noktada hayatla artık savaşının bittiğini bildiren çok açık bir yalnızım ifadesi.
yani yalnızım artık demek bu şiirde. beyaz bir fon üstüne siyah bir nokta koymak kadar dikkat çekici ve güzel diye düşünüyorum.
kelimeler olarak ne kadar soyut olsada bence şiirde contrast olarak nitelendirilmeye başlayan bu tarzın kullanılması oldukça güzel gibi geldi bana.
demeye açlıştığım şey çok sıkmakta istemiyorum yani
herzaman beyaz bir fon kullanmak iyi olmayabilir fakat bazen siyah bir tek noktayı göstermenin ve dikkati o siyah noktaya çekmenin tek yoluda beyaz bir fon kullanmak olabilir.
burda da yalnızım artık lafını siyah nokta olarak düşünürsek diğer soyut kelimeler beyaz fondur diyebilir vede bence başarılı sayabiliriz bu şiiri.[hline]Love is an act of blood and i'm bleeding.
DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...