ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2007 baya oldu bu incelemeyi yazalı, üzerine de kasamadım açıkçası sonra=) 26 Aralık 2006 22 Ocak 2007 de çıkması beklenen, ama 6 kasım 2006 tarihinde nete sızan yeni pos albümü (wikinin yalancısıyım(; ). ne desek, değişik. pos gibi. Sürekli değişen, bir yerlerden bir yerlere sürüklenen. 2 defa tam olarak dinledim albümü, kesin yorumlar yapmak istemiyorum ama çok da beğenmediğimi söylemem lazım. "be" den çıkma 1-2 parça var (özellikle kingdom of loss), öte yandan korn dan çıkma gibi duran da iki parça var ( ki cidden rahatsız edici buldum) --> scarsick ve spitfall kendi içlerinde güzel parçalar belki; ama pos'tan bu iki parça gibi bariz hardocre riffleri ve rap vokalleri taşıyan parçalar beklemek biraz fazla dünyadışı geliyor açıkçası. Yapmış ama adamlar. Cribcaged, albümün en güzel parçalarından biri, diğerlerine oranla hazmedilmesi biraz daha kolay gibi duruyor; pek değil ama tahmin edebileceğiniz gibi. Piyano partisyonlarının parça içinde muhteşem durmalarının da bunun üzerindeki etkisi büyük. America ve Disco Queen albümde en çok nefret ettiğim parçalar oldular, ciddi anlamda bir daha rastlamak istemiyorum kendilerine. Kabul, farklı bir şeyler denemek istemiş Daniel, becermiş belki de; ama benim kafamdaki "değişen PoS" fikrinde bile bu tarz değişiklikler yok, üzgünüm. Mrs.Modern Mother Mary fena değil, kesin bir yorum oluşturamadım kendisi hakkında, tekrar tekrar dinlemem lazım sanırım. Idiocracy ve Flame To The Moth, Cribcaged ile birlikte albümü götüren üç parçadan ikisi. Albümün son parçalarından olmaları ve peş peşe dinleyiciyi kopartmaları "abi biraz daha devam etselermiş şaheserler çıkartacaklarmış" dedirtmiyor da değil aslında. Çok başarılı bulduğum, PoS özelliklerini içlerinde taşıyan parçalar. Albüm favorilerimden. Enter Rain, albümün bitiş parçası, bitiş havasını da taşıyor işin aslı üzerinde biraz. Vasatın üzerinde ama çok da muhteşem değil diyebilirim. "Dinleyin mutlaka" diyeceğim bir parça olmazdı yani kendisi. Evet, parçalar üzerinden gittik bir güzel albüm hakkında, genel olarak konuşursam da "PoS yeni şeyler denemeye devam ediyor." diyebilirim ancak. Bilmiyorum, Disco Queen'i bile sevebilirim albüm kulağımda iyice oturduktan sonra, zaten kesinlikle uzun uzadıya dinlenip hazmedilmesi gereken bir albüm kendisi. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ama, eski albümlerinin yanında sönük kalıyor Scarsick şu haliyle. p.s: düzgün cümleler kurulmasına özen gösterilmiş bir albüm eleştirisi değildir, kafama estikçe yazdım valla. Bu kadar sanırım. Arda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 kingdom of loss die parça mı yapmışlar king of loss un devamı herahlde =) benim de dinlemem lazım şu albümü merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 öncelike daniel beyin 1-2 hafta önce scarsick in diğer adının "the perfect element 2 : he" olduğunu açıkladığını da ekleyeyim. eh devamı gibi de görebilirsin ama şarkılardan birine ahmet diğerine mehmet deselerdi ikisi birbirini tamamlıyor demezdim büyük ihtimalle. neyse, albüm çok kötü değil (be'nin biraz daha pain of salvation hissi veren hali gibi düşünün melodi, söz yeniden dinlenilebilirlik,vs.. aynı ama) ama tpe'nin devamının da en az onun kadar iyi olması gerektiğini düşünen biri olarak beni hayal kırıklığına uğrattı. zaugna'nın da dediği gibi, idiocracy, flame to the moth ve cribcaged albümün en iyi şarkıları. onun dışında enter rain, kingdom of loss ve mrs. modern mother mary'i de dinleyin derim. ama geriye kalanlar sahiden de albümün genel olarak vasat olmasına yol açıyor. tek umudum bu albümün de be gibi "deneysel" olması ve sonraki albümlerinde orjinal tarzlarına geri dönebilme imkanlarının olması ; pain of salvation'un kendine özgü "sound"'unu (hava diyelim veya :P) barındırmıyor bu iki albüm ve bu yüzden sevemedi çoğu pos sever insan (internetten biraz araştırın, berbat olmuş diyenler bile var diğer albümlerine perfect diyenler arasından) diye düşünüyorum . [ Mesaj 19 February 2007, Monday - 00:04 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar