Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mac’lere Windows XP

Tcpip

Öne çıkan mesajlar

Geçen sene Intel ile anlaşarak yeni bilgisayarlarını Intel tabanlı donanımlarla destekleyen Apple, Windows kullanıcılarını kendine çekmek için önemli bir adım attı. Apple tarafından deneme sürümü yayınlanan Boot Camp isimli bir program, Macintosh kullanıcılarına bilgisayarlarında Windows XP işletim sistemini çalıştırmaya olanak veriyor.

ABD nin önde gelen bilgisayar üreticisi ve eğlence elektroniği devi Apple, yazılım devi Microsoft ile arasındaki uzun soluklu rekabette önemli bir adım attı. Şirket, Boot Camp adlı bir yazılım yayınlayarak Intel tabanlı Mac kullanıcılarına artık Windows işletim sistemini çalıştırabilmelerini sağlıyor. Apple, bu adımın nedeni olarak, Intel tabanlı Mac kullanıcılarından gelen konuyla ilgili yoğun talebi gösteriyor.

Henüz beta aşamasında olan Boot Camp isimli yazılım, bilgisayarın sabit diskinde ikinci bir bölüm açarak Windows un kurulmasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar, bilgisayarları açıldığında Mac OS veya Windowsu seçerek istedikleri işletim sistemini kolay bir şekilde çalıştırabiliyorlar. Kullanıcılar, Mac OS ile Windows arasında bir seçim yaparak birincil işletim sistemini de seçebiliyorlar. İki işletim sistemi aynı anda çalıştırılamıyor.

Apple, geçen yılın Haziran ayında radikal bir hareketle IBMin PowerPC tabanlı işlemcilerini bırakarak Intel tabanlı işlemcilere geçeceğini açıklamıştı. Büyük yankı uyandıran bu açıklamanın ardından şirket, ilk Intel tabanlı Mac bilgisayarlarını Ocak 2006 da piyasaya sürdü.

Bir Mac üzerinde Windows çalıştırmak için ise minimum gereksinimler şöyle: Mac OS X Tiger sürüm 10.4.6 yüklü Intel tabanlı bir Mac, sabit disk üzerinde 10 GB lık boş alan, boş bir CD veya DVD; tek disklik, Hizmet Paketi 2 (Service Pack 2) uyumlu bir Windows XP Home veya Windows XP Professional.

Ücretsiz olarak Apple ın sitesinden indirilebilen Boot Camp yazılımı, bir sonraki büyük Mac OS X sürümü olan Leopard da da yer alacak.

http://www.apple.com/macosx/bootcamp/

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr

Yorum :
Bir çok grafiker Mac kullanımının artmasına ve kolaylaşmasına olumlu bakmasada yapılan bu yeniliğin şart oldugunu düşünüyor çünkü bazen iki sistem arasında gercekten mekik dokuyorlar.

[ Mesaj 08 Nisan 2006, Cumartesi - 13:37 tarihinde, Tcpip tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...