bLaQ Mesaj tarihi: Eylül 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2003 Şööle özetliyim olayları.. win 98'de saçma sapan bi exp hatası verdi bi daha açılmadı neese bi format daha atıyım zaten alet yalama oldu format ata ata dedim attım işte, tam win yüklüycem hata verdi 2. hd .. ordaki bütün dosyaları recover recover diye scandiskle recover ettim şu an bütün hd duruyo ama bütün dosyalar .chk olmuş yani FILE0401.CHK gibi duruyolar ehu.. bunları nası eski haline getircem? win98 cd si bu hd nin içindeydi 98 de kuramadım dolayısıylan şu an işletim sistemim win XP şu an file properties'de de Type of file : Recovered File Fragments diyo... 2. sorun ise XP için ses kartımın ( Creative Live! Value, ama Creative Live! driverları da olur diyenler var) driverlarına ihtiyacım var. CD'si XP compatible diilmiş, içindeki setup ile win98 de kurunca fıstık gibi çalışıyo ama XP'ye uygun diil cd. XP kendi tanıyo ama ses vermiyo nedense. İşte bööle bi sorunla karşılaşan varmı falan diye biraz araştırdım. Goodness port deiştir falan dedi onu da yaptım olmuyo. Netten 5-6 deişik yerden (sblive.com, creative in sitesi, sounblaster.com felan) deişik driverlar çektim. Hiçbiri işe yaramadı. Bööle bi sorunla karşılaşıp, bi driverla çözen yada elinde XP compatible install disc olan varsa kopyalayabileceğim haber verirse sevinirim.. Off.. Uzun oldu baya, okuyan, ilgilenenlere tşk :)[hline]-= Myrlur Ownz Jo0 =- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sin Mesaj tarihi: Eylül 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2003 sen y ile baslayip k ile biten dilimn soylemeye el vermedigi kelimeyi yemişsin gibi... virus murus girmiştir dosyalar snrm kurtarılamaz sen komple format at al bi win me cd si birde win me xp felam sistem diski hazırla komple bastan yukle tabi giden dosyalara yazık olcak[hline]Paul Van Dyk www.virtualibiza.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sin Mesaj tarihi: Eylül 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2003 ben gayim [Bu mesaj Sin tarafından 15 September 2003 19:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Eylül 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2003 hahah lol =) biraz geç oldu ama nese düzellttin =) bu arada bunu denedin mi? [hline]Я люблю Вас Ann!.. [Bu mesaj fixmen tarafından 15 September 2003 20:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Eylül 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2003 chk dosyalar geri gelmez.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 *.CHK dosyaları eğer data zarar görmedi ise geri gelir. En basit yöntemi rename ederek yapmaktır. Mesela: 1.avi dosyamız File0001.chk olmuş bizde bunun formatını biliyoruz avi olduğunu o zaman o dosyanın adını File0001.avi yaparsak o dosya geri gelmiş olur. Detay: Tabi hiçbir zaman 100 tane dosyanın hangi formatta olduğunu bilemiyeceğimiz için bu tip prgramlar var. Data Recovery Software Demo veriyonudur vericeksin $$$'ları alıcaksın dosyaları :) Ayrıca internet uzerinde bir çok data recover programlar vardır 4-5 format öncesi dosyaları geri getirir. Aç parantez ( Hdd'lerinizde kimsenin görmesini istemediğiniz sildiğinizi sandığınız dosylar bir güzel durmaktadır haberiniz olsun ) kapa parantez. Tabi full hdd temizleme programlarıda vardır bunlarıda güzel güzel kullanabilirsiniz. Ama özellikle bir resim mesela ailenize sevgilize ait veya çok gizli belgeler silerken mutlaka doküman ise dökümanı açıp içindeki texti silip save edip silip boş şekilde resimdede aynı şekilde paintle açıp (üstünü boyayarak değil) resmi seçip del ile bölüm bölüm silerek sonra silin. Sizi bunlar paranoyakça gelebilir ama 2. ele düştüğü zaman bilgisayarınız data recover ile bir güzel başkaları sizin belgelerinize veya resimlerize ulaşabilir.[hline]Türk doğdum Türk ölürüm! Ne mutlu Türküm Diyene! [Bu mesaj Recall06 tarafından 16 September 2003 07:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 şimdi öle data recovery yapan programların asıl olayı file system'ların işletim sistemlerini daha hızlı kılabilmek için yapmış olduğu bir olaydır.dikkat ettiyseniz bi dosyayı harddisk'te bi yerden başka bi yere kopyalarken geçen zaman,aynı dosyayı silerkenki zamandan çok daha uzundur.nedenini ise şöle açıklayayım. bir dosya yazılırken sırayla silindirler dolar.yani 1 ve 0 lar yazılır.eğer arada boş olmayan block varsa.o block atlanıp başka bir block'a yazılmaya devam edilir.sonra bu blockların adreslerinin hepsi File System'ın çalışma prensibinie göre(File Allocation Table veya I-Node veya ISAM)dosyayla ilgili bilgi olarak yazılır dosyanın header'ına yada tail'ına(buda system'a göre değişir.) yazılır.bu demektirki bu block'lar kullanımda, üzerine yazılma yapılamaz.bi nevi burdaki block'lara write protect konulur. Silme işlemi ise file allocation table'da veya I-Node'da yazan block adreslerinin tekrar kullanıma açıldığını kernel'a bildirmesi demektir.yani önceden kullanımda olan block'lar artık kullanılmıyordur.üzerine yazılma yapılabilir. böylece o block'larda kalan bilgiler üzerinde oynama yapılmadığından tekrar recover edilebilr.bunun önüne geçmek için yapılan boş save etme çoğu zaman işe yaramıyabilir.çünkü eskiden kullandığı block'ları artık kullanmadığından aynı işlem tekrarlanabilir.ama dosyanın türünü bulup bulamıyacağı sorundur.eğer dosyanın türünü biliyorsanız bunlarıda recover edebilirsiniz. ayrıca arkadaş iyi atmış 4-5 format öncesi bulunabilir diye.sadece quick format ise bu işlem yapılabilir.normal atılan bi formatta disk üzerindeki track(iz)'ler yeniden belirlendiğinden eski blgilerin üzeri coverlanmış olur.eğer normal format atılırsa önceden yazılan bilgilerin bulunması imkansıza yakındır.en son bell-labs bu konu üzerinde araştırma yapıyordu.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe. [Bu mesaj Ra_d tarafından 16 September 2003 10:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 Quick zaten normal format diye geçer. Low-level format denen şey ise geri dönüşüm olamayacak birşeydir. Ama halen az bir yüzde ile geri dönüşüm yapılabiliyor laboratuar ortamlarında. Hatta sırf bu işle uğraşan şirketler var. Ben detaya inmedim sen detaya inmişsin, bu benim kafadan salladığım anlamına gelmiyor. Ben formatın cinsini vs. söylemedim cımbızlayıp cevap verme bir dahaki sefere.[hline]Türk doğdum Türk ölürüm! Ne mutlu Türküm Diyene! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 normal format denilen şey format c: olarak yapılır ve bu normal formattır. quick yapmak istersen ayrıca format /q olarak belirtirsin ve böyle bi ayraç kullanırsın.bi zahmet dos'a çıkıp format /? yazıver. hd'ler üzerinde çok nadir olarak q format kullanılır.azıcık deneyimli kullanıcıların hiç birisi sistemi yeniden kurarken quick format kullanmaz.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar