pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 14 yıllık bilgisayar kullanıcısı olarak bu sorunun cevabını bilmediğim için utanıyorum ama başka çarem kalmadı :P. Windows XP kullandığım 2-3 yıl içinde dikkat ettim de ne zaman format atsam (işletim sisteminin cdsiyle) bilgisayarda birtakım veriler-dosyalar hala kalıyor. Tam olarak tanımlayamıyorum ama windows klasörü içindeki dosyalar bu gruba giriyor. Hatta kimi seferinde ADSL modem bilgileri bile format sonrasında saklanabiliyor. Şu anki sorunum, gerçek anlamda temiz bir format atabilmek. Evet, Windows 95 veya 98 sistem disketleriyle mümkün ama hem onları bulmam epey vakit alacak (aslında nette bulabilirim ama..) hem de yeni bir çözüm yolunun var olma olasılı (gerçeği) bu yöntemlerden uzak durmama yol açıyor. Sözün kısası, tam olarak format atmanın -mümkünse XP cdsiyle- bir yolu var mıdı? (Amma uzattım yahu :)) [ Mesaj 06 Nisan 2006, Perşembe - 18:43 tarihinde, pekaziz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OffChu Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Clean Install Procedure with Illustrative Screen Captures Clean Install Windows XP XP cd sini boot edilebilir olarak ayarlıyorsun sonra cd ile boot edip orda kurulumdan önce kurulum yapılacak bölümü seçip (partition) daha sonra NTFS dosya sistemi ve ben tam (full) format atmak istiyorum seçilir. Slipstreamed Windows XP CD Using SP2 Slipstreaming Windows XP Service Pack 2 and Create Bootable CD AutoStreamer 1.0.33, The easiest solution to Slipstreaming! [ Mesaj 06 Nisan 2006, Perşembe - 19:29 tarihinde, OffChu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nicolas Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Selam offchu. Bi kaç program vermişsin ama nasıl kullanıcam bunları ? Bende sistemimi tamamen silip epyeni bir win xp kurmak istiyorum biraz ayrıntılı yazarsan sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Teşekkürler OffChu. Asıl kafamı kurcalayan kısım verdiğin ilk sitede anlatılmış, gerisini bildik yöntemlerle hallederim artık. Tekrar sağol ;). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nicolas Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 pekaziz buraya yazsan bizde faydalansak nasıl olur ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Windows cd ile format atma format c: herşeyi silersin işte kökten :) Windows cdsi ile sadece windows klasörüne format atılıyor. [ Mesaj 06 Nisan 2006, Perşembe - 22:02 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OffChu Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Yazdığım ilk 2 adres windows kurulumu ile ilgili, 3-4 slipstream nasıl yapılır ve en sonuncusu slipstream programı. (Programın kullanımı adreste resimli olarak gösterilmiş) Slipstream (Not-akım) için Türkçe kaynak -> WindowsXP ve Hizmet Paketi 2'yi tek CD'de Bütünleştirmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 sadece xp cdsiyle herşeye tertemiz bir format atarsın. oncelikle cdden boot etmen gerek pcyi. biosdan 1st ve 2nd boot device ı cdrom yapıp windows xp cdsini takıyoruz. oradan eski windowsun oldugu bolumu seciyoruz daha sonra buraya format at diyoruz ve tertemiz prıl pırıl bir windowsa sahip oluyoruz. oteki kısımlara da direk format x: komutuyla msdosdan atabilirsin formatı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar