Halfmumi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 PES ETMEK BİR İŞİ BAŞTAN BIRAKMAKTIR! Aynı düşünceyi bir ara bende yaşadım....İngilterede Halam var,buraya geldiğinde 1 saat sohbet etmem ÜLKEM ne demek diye düşünmemi sağladı...size tavsiyem orada yaşayan birine sorun... Ama bilim için gidin en mükemmelini kapın geliştirin BUraya getirin :) bu en mükemmeli...Uğraşın..Kabul etmediler mi?Afedersiniz şerefsizlik mi yaptılar?Gözlerine soka soka Acısını çıkarıp daha mükemmel yapın ve bir biçimde "GERÇEK" yapın olayı... Her zaman dedim,Diyorum;Ülkemi Seviyorum!Umut ediyorum!Uyguluyorum...[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining i am in love with loneliness..Elv En Melu Uei! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 tam osman nuri ekiz in türk genci işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TiReSiAs Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 said: Halfmumi, 26 Şubat 2003 00:25 tarihinde demiş ki: PES ETMEK BİR İŞİ BAŞTAN BIRAKMAKTIR! Aynı düşünceyi bir ara bende yaşadım....İngilterede Halam var,buraya geldiğinde 1 saat sohbet etmem ÜLKEM ne demek diye düşünmemi sağladı...size tavsiyem orada yaşayan birine sorun... Ama bilim için gidin en mükemmelini kapın geliştirin BUraya getirin :) bu en mükemmeli...Uğraşın..Kabul etmediler mi?Afedersiniz şerefsizlik mi yaptılar?Gözlerine soka soka Acısını çıkarıp daha mükemmel yapın ve bir biçimde "GERÇEK" yapın olayı... Her zaman dedim,Diyorum;Ülkemi Seviyorum!Umut ediyorum!Uyguluyorum...[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining i am in love with loneliness..Elv En Melu Uei! demin dediğim gibi AFERİN[hline]AŞK İÇİN ÖLMELİ AŞK O ZAMAN AŞK... 19.11.2002 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TiReSiAs Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 said: ascraeus, 26 Şubat 2003 00:26 tarihinde demiş ki: tam osman nuri ekiz in türk genci işte ahahah o bunu görse göz yaşlarını tutamazdı... asc sınıf fln felna?[hline]AŞK İÇİN ÖLMELİ AŞK O ZAMAN AŞK... 19.11.2002 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 mumi yanlız değilsin ama sakin gel...[hline]Ahmetboy, şöylecene bir saçmalamış ki : evet ben olgun biriyim madem emalethde 13 yaşındaymış eh işte arada 1 yaş fark var işler süper olur baba ya ICQ:84232487 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 sakin geliyorum Babacum :) Sakin sakin...Hatta yavaş yavaş...[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining i am in love with loneliness..Elv En Melu Uei! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 fizban sus! mahalleye rezil oluyoruz kolu komşu izliyor!! hem ne o ööle apartmanların merdivenlerinde bira şişeleri pühhhh[hline]Prena Online Community [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaCk Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Türklerden ve Türkiye den nefret eden ama bu ülkenin ekmeğini yiyip sadece Türk olduğun için sana kötü davranan,küfreden insanlar var etrafımda.Bu kişiler her şeyi eleştirir fakat hayatı boyunca bu ülke için bişe yapmamıştır ve en küçük fırsatta ülkesini satacaktır.Eğitim falan fasa fiso bunu bana kimse inandıramaz.Vücuda giren hastalık eğitimden geçirilmez,yokedilir.Ülkedeki insanların önemli bir kısmı yaşamayı haketmiyor.En azından bu ülke içinde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 herşeyin sırası gelecek şimdilik sakinolamkgerekiyor[hline]Ahmetboy, şöylecene bir saçmalamış ki : evet ben olgun biriyim madem emalethde 13 yaşındaymış eh işte arada 1 yaş fark var işler süper olur baba ya ICQ:84232487 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 mesja atsana icq ma bobacum bulamadım listede[hline]Prena Online Community [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 10 Kasımda Anıtkabire gittik Saygı duruşunda bizim dönemden 3 kız gülmeye ve konuşmaya başladı. kızları tam dönüş yolunda dövme planları yaparken ordaki sivil yetkililer(polismidir askermidir bilmiyorum) çektiler bunları adeta yokettiler 500 kişi önünde bağıra cağıra ağızlarına ne gelirse söyledir. İsim soyad aldılar bıraktılar Sonra gittik tebrik ettik adamları 4 arkadaş , herif o sinirle bizede kızdı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GregowicH Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 İstiklal marşı hakkında: bi komplo teorisi var, Atatürk, Atatürkçülük ve milliyetçilikten bıktırmak için, abartıyla, gençlere, tüm halka empoze edilmeye çalışılması... ilkokulda her sabah and içilir, her pazartesi istiklal marşı söylenirdi... orta ve lisede istiklal marşı devam etti... şimdi, çoğu insan, bütün bu yapılan saygı gösterilerinin nedenini kavrayamadığı için - gerçekten kavratmadıkları için! - tabii ki bıkacaktır bu sahtelikten... ilkokulda hatırlıyorum, boğazları yırtılacakmışcasına bağıra bağıra, ateşli ateşli atatürk şiirleri okurdu bazı çocuklar... hep nefret ederdim butür şovenistlilklerden... çünkü sadece bir gösteri, anlamsız bir ifadeydi bunlar... törenin ardından aynı çocukların tavırları, konuşmaları, yaptıkları hiç bir anlam bırakmıyordu az önce okuduğu o hisli şiirlerde!... İstiklal marşını okumak öyle anlamsızlaştı ki artık bu millet için; heryerde,sürekli, bıktırdılar, hiçbir anlam bırakmadılar.... ama 10 kasımda o mlum saatte bütün ülkeyi bir sessizliğin kapladığı ve sadece tek tonda kornaların vs. çalmaya başladığı o saatte, insanın tüyleri diken diken oluyor gerçekten de, çünkü gerçek bir anlamı olduğunu, insanların istekle o saatte kalkıp, o saatte yoldakilerin arabalarını durdurduğunu, o saatte herkesin sustuğunu biliyorsunuz... bence bu çok daha anlamlı... bir olay seyrekleştikçe anlam bulur... bu yüzden o çocukları suçlamayın... bu ülkenin ne zorluklarla şugünkü haline ulaştığını hiçbirimiz tam olarak bilemeyiz, yaşamadık... ama bu ülkenin, elimizdekilerin değerini bilmek ve yüceltmeye çalışmak için de yeniden bir savaşa tanık olmamız gerekmemeli! sadece ders gözüyle bakılmamalı inkılap tarihi dersleri, sıkıcı filmler olarak görülmemeli belgeseller! bunları okurken, izlerken, anlam aranmalı... yaşadığımız toplumun, ülkenin anlamı... ülkeyi kurtarmaktan bahsediyorsunuz! çok güzel, ama böyle düşünen insanlar bu ülkenin % kaçını oluşturuyo dersiniz?.. çok azını... bu yüzden ben fazla umut göremiyorum bu ülkenin kurtarılmasında... ama hiç umut yok da değil tabii, kurtuluş savaşı yıllarında kaç kişi varmış ki umutlu olan? umut yaratılır. gerçeğe çevirmek de yine insanın elindedir... ama bugün öyle bir düzen var ki ülkede, işinde iyi olan batırılır, aşağı çekilir, sesi kesilir... çünkü eğer o insanlar yükselirse, şu anda otorite sahibi herkes, elindeki herşeyi kaybeder... çevrenize bir bakın, haberleri izleyin... ne kadar umut görüyosunuz böyle bir zamanda? işte böyle zamanlarda "bu ülke için yapıcak hiçbirşeyim kalmadı ki benim!" diyorsunuz... nerdeyse insanlarının uğraşılmayı haketmediğini düşünüyorsunuz! en azından savaş yıllarında, uğruna çalışılacak, uğraşılaca, savaşılacak bir millet varmış! şimdi elimizde ne kaldı? kendi yaşıtlarımızı ele alalım... büyük çoğunluğu abd aşığı, giyimlerine, yaptıklarına, konuşma biçimlerine bakın! t-shirtinde göğsünü gere gere amerika ya da ingiltere bayrağı taşıyan gençlerin bulunduğu bir toplumdan ne beklersiniz ki?!... şimdi söyleyin bana, çevrenize baktığınızda, bu ülkede ne kadar umut görüyosunuz? [Bu mesaj GregowicH tarafından 26 Şubat 2003 15:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 topici tam okumadım da şunu yazmazsam ölürüm bizim okulda (KAL) istiklal marşı öncesi bize susarsanız başlıyacağız deniliyor hep.ama genelde susmadığımız için değil sayın müdürümüzü beklediğimizden başlayamıyoruz.kendisi herkesten 10 dakika sonra teşrif ediyor.[hline]As he holds a single match in his fingers, we listen to his final words: "I'd rather burn than be held down,forced down.Freedom or fire !". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 istiklal marşı konusunda, okulumuzun müdür (ki kendisi Amerikalı) İstiklal Marşına saygısızlık eden öğrenciler olduğu için tören bitince tüm lise 2 leri salonda bırkatı ve bağırdı herkesin önünde. Dresquin'in dediği de doğru Siz yurt dışına gidip okuyacam diyen herife korkaksın hobaa vatan haini savaşmıyosun derseniz düşünmüyorsunuzdur. Adam soonuçta nerde iş yaparsa yapsın bir Türk olarak dünyaya adı geçicek herhangi bir ünü olduğunda, en basit örnek en son verilen Grammy müzik ödülleri. Arif Mardin ödül aldı. Arif Mardin mi vatan haini, ülkede oturup çalışmayan ve yolsuzluklarla ülkeyi sömüren bir adam mı? Düşünün.[hline]'Cause everyday we pay the price, With a little sacrifice... Bob Marley - Jammin' Yalnız birey güçlü bireydir -SAP Kanunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Faerdun Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Şimdi çoğunu okudum bu msgların da şunu söyleyeyim sadece Bazı şeyleri anlamak için kötü şeyler yaşamak gerekiyor, İyiyi görmek onu korumak için kötülüğe itilmek,onu yaşamak ondan acı çekmek lazım olabiliyor. H-Muminin servisindeki kız da aynen böyle (sadece tahmin tabiki örnek teşkil etsin yeter) Hayatı toz pembe bir rüya gibi,sabah okuluna gider,akşam eve gelir pazar magazin yada hayat bilgisi izler,tek derdi sınavlar ve "çok üşüdüğü soğuk havadır",onun için önemli olan aşklar, dedikodular,güzel görünmek... vs dir.Haber bülteni zaten izlemez,kimsenin derdini düşünmez.Tarih onun için bir dersten ve çalışmak gereken bir şeyden öte değildir.Hatta çalışılmaz kopya çekilir. Pardon ama atıyorum böyle birinden Istiklal Marşını söylemesini bekleyemem.Çünkü bir ömür önce olmuş olaylar onu hiç ilgilendirmiyor bence.Hah Türkiyeymiş, ülkenin ismi değişse umursayacağını zannetmiyorum. Bizim sorunumuz ne biliyormusunuz? Hiçbirşeye saygımız yok ne yazıkki hiçbirşeye Bir zamanlar varsa bile artık o saygıyı tamamen kaybetmişiz. Ne şehitlerimize,ne Atamıza,ne sevgilimize,ne ailemize,ne ülkemize,ne Tanrıya,ne Istıklal Marşına..... hiç saygımız yok. Hayatımız toz pembe,umurumuzda değil İşte Halkın Sorunu budur bence. "Saygı"[hline]Estel_Anorien, 03 Şubat 2003 02:33 tarihinde demiş ki: isilduru cevirir saplar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Feardun Yorumundan dolayı teşekkürler ... Tam söylemek istediğim ama içime oturupta söylemediğim bir şeydi...Tıkanıklık gibi..Çok güzel açıklamışsın... Tebrikler![hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining i am in love with loneliness..Elv En Melu Uei! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Craven Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 çekeceksin şepeşilleyi görsün dünya kaç bucak[hline]The Possession of anything begins in the mind www.hayalkent.net/freestyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 İstediğiniz gibi yorumlayın ama ben istiklal marşının her hafta 2 kere söyletilmesine karşıyım. Bir zorunluluk haline getirilmesine bütün özelliklerinin yokedilmesinede kızıyorum. Bu uygulama istiklal marşını insanlar için basit bir şakıya indirgemekten başka hiç bir şey yapmaz. Hele bizim okuldaki hoca bağıra bağıra söylemedikçe 2-3 kere söyletmesini hiç anlamıyorum. İstiklal marşını bi tarafımızı yırtılarak söyleyince istiklal marşının değerin anlamışmı oluyoruz? Hayır? Ha tabi istiklal marşı söylenirken ne şartta olursa olsun saygısızlık yapmak ayrı.[hline]''Eğer o her kimki canavarlarla savaşıyorsa dikkat etmelidir yoksa kendiside bir canavara dönüşebilir. Ve eğer o kişi karanlığın derinliklerine uzun süre bakarsa; karanlık onun kalbinin içine yansır.'' - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
general83 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 gençler, heyecanınızı anlıyorum, ve açık söylemek gerekirse, bir çok kez heyecanınızı paylaştım hatta bazı konularda hala paylaştığımı söyleyebilirim. fakat, dresquin (ki görüşlerine bir açıdan sonuna kadar katılıp başka bir açıdan sonuna kadar karşısında duruyorum, saygılarla :)) 'in de dediği gibi, bu işler bıdı bıdı etmekle olmuyor. bakın, sizin bahsettiğiniz hep buzdağının su üstündeki kısmı. fakat önemli olan bu kısmın, üst yapının değişmesi değil. esas olan insanların alt yapısının değişmesidir. bir insan bireysel bir bilince ulaşmadığı sürece onun istiklal marşı'nda 5 dakika ayakta durması ya da durmaması hiç bir şey ifade etmiyor. denenmiştir, boş milliyetçi palavralarla vatan kurtulmuyor. eğer gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsanız, okuyun, bilinçlenin. özümseyin, değerlendirin, ÇELİŞİN! var olun... birey olun...[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Flamebird Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Selamlar. Ülkemizdeki kaynaklardan bahsetmişsiniz gördüğüm kadarıyla. Peki insan kaynakları ? Türkiye 'nin genç nüfûsu, dünya 'nın diğer ülkelerine nazaran daha yüksek. Ayrıca, ve ehemmiyetle belirtmeliyim ki, Türkiye 'deki zekî insan sayısıda, dünya 'daki diğer ülkelere nazaran daha yüksek. Ancak bireysel uğraşı bile, bir fitilin ateşlenmesi ile başlar. Yâni, diyoruzki, İstiklâl Marşı 'na saygı gösterelim, ülkemizi dış ektenlerden koruyalım. Peki, bu sadece kişisel çabaların bir araya gelerek, çaba gösteren toplumun oluşmasıyla aşılacak sorunlardır. Bunun için, bir bireyin kendisinin, konuyu kavraması ve başlaması gerekir. Altyapı dediğimiz etken burada devreye girer. Bir kitap, bir yayım, bir sohbet bile altyapıdır ki, insanları etkiler, araştırma, kişisel çabanın başlangıcını verir. Bu altyapı Türkiye 'da nâdir. Olsa bile kurutuluyor . Dış tehdit yüksek seviyede olmakla beraber, içsel olarak, kişisel çaba eksikliği gözle görülür düzeyde. Yapılabilecekler, bilinçlendirmedir kanımca. Altyapımızı yeni nesile geçrimeliyiz ve mücadele etmelerini sağlamalıyız. Ayrıca, hiç durmadan mücadele etmeliyiz. Bu nedir; Ekonomik, düşüncesel, öğretisel, kültürel... SAYGILAR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar