Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yasal Mp3 den sonra Yasal Film dönemi başlıyor.


Tcpip

Öne çıkan mesajlar

ABD de kapsamında İnternet ten yasal bir şekilde film indirme hizmeti başlamak üzere. Hizmet ile film tutkunları DVDlerinin piyasaya çıktığı anda sevdikleri filmleri belli bir ücret karşılığında İnternetten indirip bilgisayarlarında tutabilecekler. Yakın bir zamanda başlayacak olan hizmet için stüdyolar, dijital dağıtım için atılmış dev bir adım nitelemesi yapıyor.

Online film dağıtımı yapan Movielink ve CinemaNow şirketleri, kısa bir süre içerisinde dev Hollywood filmlerinin İnternet üzerinden indirilebilmesini sağlayacak. Yeni sistem ile kullanıcılar indirdikleri filmlerin sahibi olarak bilgisayarlarında tutabilecekler.


İki şirket şuana kadar kiralama yöntemiyle film indirme hizmeti yürütüyorlardı. Movielink ve CinemaNow şirketleri; Universal Pictures, Warner Brothers ve Twentieth Century Fox gibi dev Hollywood stüdyolarıyla anlaşmış bulunuyor.

Hizmet dahilinde eski filmlerin yanı sıra yeni filmler de indirilebilecek. İndirilen filmler yazılımsal koruma sistemiyle korunarak çoğaltılmasının ve optik disklere kaydedilmesinin önüne geçilecek. Daha önce pek çok Hollywood stüdyosu böyle bir yöntemi hayata geçirmeyi düşünmüş fakat korsanlık çekinceleri nedeniyle böyle bir hizmetten uzak durmayı tercih etmişlerdi.

Kaynak : Hurriyetim

Yorum : Ne kadar olumlu bir hareket olsada korsan filmlerin yapımını kolaylaştırcanı düşünüyorum. Hadi hayırlısı..

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 17:43 tarihinde, Tcpip tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir fark olur, eski bir film buluyor ve izlemek istiyorsunuz diyelim. fiyatı 5 dolar. yurtdışında anormal olmayan 1 mbit bağlantı ile bunu indirmek 10 saat sürer. (4.7 gb) yanında kabıydı, ıvırıydı, zıvırıydı derdi yok, stok derdi yok, iş saati derdi yok.. parasını öde, indirmeye başla, akşam eve gelince izlersin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
turkish daily news'de okudum bende bugün. vallahi hoş bir proje ama suyu çıkabilir ama bunuda aynı sapık sitelerde olduğu gibi kırabilirler. amazon alt yapı ve hizmeti vermek için öneri sunmuş. sanıyorum ki amazon büyük bir ihtimalle bu işi alır, ayrıca disney'i ikna edememişler. fakat büyük bir ihtimal disney'de bu projeye katılacakmış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...