Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CHP'den ''dini bayramda ikramiye verilsin'' önerisi

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

devlet ne zaman insanın dine ihtiyacı olmadığını düşünür?
insanlar dini yaşamadığı zaman, din zaten insanlar için bir zorunluluk değildir, hiçkimse dini yaşamıyorsa devletin de dine bir ihtiyaç gözüyle bakması gerekmez.

ama dini yaşayan insan varsa ve bu insanlar gözardı edilmeyecek boyuttaysa devlet bu ihtiyacı göz ardı edemez, bu olay sosyal ihtiyaç olarak değerlendirilir.
devlet din görevlisi yetiştirir, dinini yaşaması için mekanlar sunar, düzenler, denetler; insanların ihtiyacını karşılar. bunu yapmadığı takdirde devlet insanları göz ardı etmiş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

neydir şu devletin içine din sokma inadınız? yaw bırak sen kendi sivil toplum örgütünü derneğini kur, orda demokrasi de olmasın kararları din uleması versin, bırak orda biriktirilen parayla kur'an eğitimi verilsin temiz pak ücretsiz?

neden illa ki devlet yahu? neden illa ki "laiklik kaldırılabilir" gibi saçma sapan laflar söylüyorsun?

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 16:31 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
din'e senin bakışın değil, laik devlet tanımının bakışı önemli türkiye de. misal isviçreye git, orda anlat derdini insanları inandır herkese dini araç gereç sağlasın devlet. ama türkiye de laiklik anayasada yazılı. devletin dine olması gereken bakışı sabit yani "yok". laiklik, demokratiklik yani çoğunluğun isteği kadar önemli olduğu için laik demokratik hukuk devleti deniyor.

laiklik değişmez bir hüküm değil, çoğunluk istedikten sonra, o açıdan çoğunluğun önemini bir daha hatırlatıyom.

said:
1- ikramiye verecek para varsa, neden maaşa eklenmiyor?
2- illa ki sevimlilik yapılıp ikramiye verilecekse neden günleri islam'ın bayramları seçiliyor? derdim o paranın pazarlanmasıyla ilgili.

ikramiye amacı destek olmak, istediği zaman verir devlet, İslam dininin bayramı olmasına karşın bu bayramlar birazda genelenk olayına kaydığı için herkes tarafından kutlanıyor, devletin bu bayramlarda dine gösterdiği herhangi bir ilgi yok.

said:
ha şöyle "ben güçlüyüm ondan benim dediğim olacak" lafına gel sen açık açık kaç aydır süründürüyosun bizi tartışmalarla..

laik depresif mode ne ya ehehe?
laiklik benim düşüncemle seninkinin orta yolu paşa.
ondan inat ediyorum ben.

çoğunluk bir anlamda güçlülüktür, çoğunluğun dediğinin olmasıda normal
azınlık kelimesi de buradan geliyor, "çoğunluk açsıından: benim dediğim olacak" anlayışı zaten olacak, bu ikisini birbirini ezmemesini sağlanması gerekli tabi
Sosyal ağlarda paylaş

bak şimdi..
"ateist"ler azınlık,
"müslüman"'lar çoğunluk ama,
"laiklik karşıtı" insan sayısı azınlık.

bunu bi iyi belle.

illa ki devleti işgal edeyim, illa ki erk benim ümmetimde olsun demeyen, inancını birey olarak yaşayan insan sayısı oldukça oldukça fazla.

sanma ki laiklik-şeriatın karşıtıdır, şeriatın karşısında yine başka bir şeriat var, onda da din/ibadet yasaklanıyor. tiksinç bişi ama var.

olay dinsiz vs müslüman arasında değil, 90 derece çevirip tekrar bak, olay kendi yaşamını kendi doğrularını başkalarına dikte ettirmek isteyen vs istemeyen arasında cereyan ediyor.

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 16:47 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

cok sacma bi oneri olmus bu zaten devletin ekonomik gucu yeterli olsa adamların maaslarına zam yapar bu sacma bi fikir olmus tartısma cıksın iste amac

chp bi uyanıklık etmis memurları kendine cekmek icin ama pek mantıklı degil

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 17:39 tarihinde, karareis tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bi kere dini bayramların tatil olması da artı bi saçmalık. Ama tatil ya. İyidir. Atam "izin"deyiz..

Edik : Okudukça yazıcam.

Laiklik değişmez bi kavramdır. Bu yüzden nesnel bir kavram olarak resmi yazınlarda bulunur.. Her çıkan benim yorumum bu diye uygulayamaz..

Laikliğin eksikliğinden yakınıyorsak büyük bi adım atarak vakıf sistemine geçmeliyiz.. Devletin himayesinde bir "islam" kuruluşu bulundurulamaz.

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 17:45 tarihinde, Rebelution tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Saçma bir durum. İnsanlar bir bayramlarda mı aç, ya da kötü durumda. Tam tersine bayramlarda en azından biraz et yiyor beli bir kesim. Verilecekse tam verilsin, ya da hiç verilmesin. Gerizekâlı CHP de lütfen din olgusunu kullanmaya çalışmasın. Baktılar Atatürk' ün partisiyiz falan yemiyor artık millet dine sarıldılşar şimdi de...
Sosyal ağlarda paylaş

said:

nileppezdel
pati § 04 Nisan 2006, Salı - 17:48 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

Tabii ki var diğer dinlerin tatilinde o dine mensup memurlara para verilmezse Müslüman avantajlı olur. Bu da laik değil. Müslüman'ın bayramına para var, diğerine yok...

Bu bahsettiğinin eşitlikle alakası var, laiklikle değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkesin dinini özgürce yaşaması ve diğer dinlerin mensuplarıyla eşit haklara sahip olması.
bu laiklik değildir.özgürlüktür.
laiklik din işlerinin devletin işlerine karıştırılmamasıdır.ilkokul tanımıylaki universite tanımıda aynıdır.

devlet, halkının refah düzeyini üst seviyede tutmakla yükümlüdür.türkiyede yaşayan %90 müslüman, hoş bu oran %12 olsa da farketmez, bayram dönemlerinde geçim sıkıntısı yaşıyorsa devlet bu insanların yaşamıyla ilgili tedbirler alabilir, bu insanların iyi koşullar altında yaşamasını sağlamakla yükümlüdür.
müslüman olmasıda farketmez. bir hıristiyan paskalya döneminde geçim sıkıntısına düşüyor, refah düzeyini koruyamıyorsa devlet bu insanlarında yaşamıyla ilgili uygulamalara gidebilir.bir milletvekili çıkar bu öneriyi sunabilir.bu hıristiyanlıgın devletin işine karışması demek değildir.tamamen devletin, halkının refah düzeyini koruması yükümlülüğünden kaynaklanan bir konudur.laiklik kavramını yanlış yorumlayıp konuyu başka yönlere çekmek size bişey kazandırmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Peki sen bu ülkede bu hükümetin bir Hıristiyan aileye paskalyada yardım yapacağına gerçekten inanıyor musun?

Bu hükümete inanmıyorum desem kısaca soruna yanıt olur sanırım :)

said:
Ayrıca Müslüman halk normalde rahat da bayramda mı fakirleşiyor? Asıl bayramda daha rahat. Düpedüz Müslümanlar bayramlarını daha coşkulu yaşasın diye ayrıcalık+propaganda var...

müslümanlar daha coşkulu yaşasın diye ayrıcalık ve propaganda diye bişey yok.
müslümanlar bayramda fakirleşiyor evet.ama bayram gereği fakirliğini dert etmeyin elindekini avucundakini güzel bir sofra kurmaya, cocuklarına borca girse bile yeni elbiseler almaya çalışıyor.bayramdan sonraki aylarda bunun acısını çekiyor ancak bunu hiçbir zaman bayrama beddua ederek yapmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...