Krusty Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 said: "Kurdistan (literally meaning "the land of Kurds")[1] is the name of a geographic region and a cultural region in Middle East inhabited by Kurds. It is not an independent state." sadece haritanın tepesine bakmakla olmuyor tabii. neyse yattım ben bai Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 allah akil versin. sonra egitim versin. sonra da su bolumun sticky olan konularindan ikincisine yol versin. ama olmaz ki. allahi mesgul ediyosunuz boyle dunyevi seylerle... yani mawi gibi binlercesi var bu ulkede, hepsiyle tek tek ilgilenemez ki allah... biraz yardimci ol da, aklini kullan, guzel bi egitim al, sonra http://forum.paticik.com/konu.php?id=174473 su linke tikla. ha butun bunlardan hala bi sey oorenememissen, sonra git yak yik wikipedia'yi, birileri sana aslansiiin kaplansiiin desin, biz de kufredelim, olsun bitsin. dogar dogmaz semsiye mi actin naaptin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 OOOOO BAŞŞAK BURCUUU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 şerefsizler utanmadan türkiyeye terörist diyolar http://www.turkiyegercegi.net/ ya bunların varya dünyada kapladıgı alan harcadıgı oksijene yazık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Kardeşim Türkiye ile kürtlerin yaşadığı yer arasında sınır çizilmiş mi haritada? Çizilmiş. Benim için bitmiştir.İstediğini diyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FIRAT Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 kürt sorunu diye birşey yoktur başta da belirttiğim gibi, BÖLÜCÜLER,AMERİKA VE AVRUPA'NIN KÜRTLERİ VE DİĞER BÖLÜCÜLERİ KIŞKIRTMASI,İRTİCAİLER ve PKK SORUNU VARDIR. Ve benim fikrimce bunlar derhal yakalanarak sınırdışı edilmelidir.veya eğer baktın,yurtdışında da Türkiye'mizi bölmeye çalışıyor,işte o zaman... anladınız herhal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 şimdi bir de dtp sorunu çıktı.. pkk'yla bitse keşke... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Sürekli Amerika Avrupa veya İsrail'i suçlu göstermeyin lütfen. Elinde adam gibi kanıt yok, propagandalardan başka. Suçlu aramamak lazım, şu durumda tek suçlu Türk halkı. Yüzyıllardır birbirimizi kesiyoruz, başkaları gaza getiriyo diyosunuz her ülkeye yaspılıyo aynısı ama bir tek biz kek gibi oltaya geliyoruz. Bi öğrenemedik birlik olmayı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Türk halkı neden suçlu onu anlamadım Sorun Türk halkına olan redden başka ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asterix Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 O ŞEREFSİZLERİN HEPSİNİ ASMAK LAZIM... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 @007: Yüzyıllardır akıllanmadı. Her ülkede aynı şeyler yapılır ama her ülke bizim gibi olmaz. Tarih bunu söylüyo, hiçbir Türk devleti savaşla yok edilmedi, her zaman birbirimizi kestik çünkü birlik olamıyoruz. Herkes Amerika bizi bölüyo diyo ama bölünüyo da. Madem bu kadar farkındalar olup bitenin dirensinler, dostluk mesajları versinler. Ama yok, anca modern dünyada kullanılan bir sürü şeyin çıktığı, eğlence sektöründe baskın olan Amerika bizim salaklığımızdan yararlanıyor diye nefret edip karalayalım. Bu kafayla parçalanır gideriz işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FIRAT Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 zaten amerika ve avrupanın en çok istediği şey de bu.türkiyede kürt sorunu diye birşey çıkartıyorlar.bizim kürtlerden nefret etmemizi sağladılar.şimdi de kürtler bu nefretten ve açlıktan,yoksulluktan isyan ettiler.kendilerine bu ülkede kötü gözüyle bakılmasından usandılar artık.ve buna bir de geçmişten kalmış göya kürdistan devleti kurulması hayali ve yabancıların kışkırtmaları da eklenince olaylar bu boyutlara ulaştı görüldüğü gibi(aman yanlış anlaşılmasın kürtlerden yana asla değilim ve olmadım).. [ Mesaj 05 Nisan 2006, Çarşamba - 19:27 tarihinde, FIRAT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Kurtleri ABD falan cikarmadi PKK hep vardi ve amaci belli. PKK'nin da istedigi onlari degil dis ulkeleri suclamamiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 ırk olayına girmeyelim konu bitmez çünkü. hepimizin gayesi bölücülüğün ve terörizmin silinmesinden yana hepimiz bu konuda birleşiyoruz. isyan edenler kim olursa olsun sevilmez istenmezler bunun ırkla bi ilgisi yok ha neden isyan etmiş o ayrı konu. ama isyan neden olursa olsun silinmelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 galiba en mantıklısı bu... çünkü kangren olan kolu kesip atamazsan tüm vücudu sarar.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Herkes kendini kral sanıyor sanıyorum. Bunca aydın okumuş insan yanlış biliyor hepsinin kafası basmıyor da bi seninki basıyor herhalde arkadaşım. ABDyi suçlamak yalın sebep olamaz tabi ki. Biz geleceğe dair çıkarımlar yapmak üzerine ABDnin gerçek yüzünü söylüyoruz. Hiçbirimiz de ABD'den tavrını değiştirmesini beklemiyoruz. ABD hep hain ve emperyalistti ve hep öyle kalacaktır. Bunu sloganımsı bir tavırla söylemiyorum direk bilimsel olarak açıklayayayım sana: Pragmatizm. Williams ve Comte'un ABDnin kurulduğu ilk yıllarda parlamento üyeleri ve senatörlere uzun brifinglerle ABDnin devlet politikası olan bu görüşü benimsetmiş olduğu bilinir. ABD meclisi ilk yıllarından beri bu tavrını sürdürdü. Bu düşünce biçimi kazancı ve çıkarı esas alıp etik kavramını reddeder. Yani ABD silahını satıp parasını kazandığı sürece isterse dünyadaki insanların tümü ölsün umursamaz. Bizim tepkimiz bu fikrin yarattığı düzene işte. Amerika kıtasına ya da üstündeki herhangi bir canlıya değil. Asıl mevzuya dönecek olursak. ABD coğrafi ve stratejik gelişmeler sonucunda eline tek süper güç olma imkanını geçirdi. Bizim gibi her türlü savaşın karışıklığın göbeğinde olan halklar ise çaresiz kaldı. Tabir yerindeyse donumuza kadar borçlandık. Medya gücü toplumu yozlaştırmayı, tepkisizleştirmeyi getirdi. Şimdi buraya kadar olan kısmı yüzeysel geçtim çünkü rahat bir kitap çıkar. Çözüm olarak ne yapacağız? ABD ekonomimizin tek hakimi. Çiftçiye işçiye madenimize barajımıza herşeye hakim olmuş durumdadırlar. Hitabedeki gibi tersanelerimiz zapdedilmiş durumda. Bizzat gözlerimle gördüm bunu. Evet silahla değil ama yine hitabedeki gibi cebren ve hile ile, Ali Dibo düzeni ile, orayı burayı kendi adamlarına peşkeş çektirerek bütün varlığımızı yönetiyorlar. Buradan nasıl çıkılır? Demokratik tepkiyle. İlk olarak tam bağımsızlığı ele almalı. Bunun için bir tavır ve direniş gösterilmesi gerekiyor. Yani defol diyebileceksin, sonrasındaki yıllarda ise onun sefaletine yine toplumsal bilinçle yaklaşıp paylaşarak üretmeye başlayacak ve kalkınacaksın. Almanya 2. Dünya savaşından çıktığında ülkedeki binaların 70%i yıkılmış, genel coğrafyanın 60%ı bir daha kullanılamayacak haldeydi. Geçen sene Almanyaya gittiğimde bir otomobil üreticisi karı kocayla konuştum. 70-80lerine gelmiş bu insanlar, 2. Dünya savaşından sonra inşaatta çalıştıklarını ve 7-8 yıl süresince sadece günde 3 öğün 1er patates yiyerek yaşadıklarını anlattılar. Ancak yaşadıkları kentin birçok binasını elleriyle yaptılar. Her neyse, bu toplumsal duyarlılığın ve paylaşımın oturabilmesi için ne lazım? Eğitim. Eğitim sistemimiz çürümüş beyinler yetiştirmek için dizayn edildi. Hindistan gibi sömürü ülkeleriyle aynı müfredatlarla, ilgisiz ve umarsız devlet politikalarıyla öğrencilerin her biri ya "Polat Alemdar" ya da "Playboy" oldular. Bu nedenle burada da bir çıkış yolumuz yok. Eğitim atılımı için yatırım yapacak nakite ihtiyaç var. Bu nakiti nerden sağlayacaksın? Üretimden sağlayamıyorsun çünkü işçilerin vasıfsızlaştırılmış, ABD fabrikaları kapattırmış, sattırmış, çiftçi desen hepsi son bir ekmek umuduyla şehre göç ederek varoşları doldurmuş, umutsuzca ölmeyi bekliyor. Üretemediğine göre eldekini tüketeceksin. Birikmiş para var mı? Yok. Hatta faizleri dahi ödeyecek durumda değiliz. Bütün gayrımenkulunu şu anda satsa, devlet faizi zor ödüyor. Ana borç ise 200milyar dolar. Son bir atılım sermayemiz vardı: Askeri harcamalara giden paraları eğer ki eğitime üretime harcayabilseydik bir umut vardı. Peki nasıl söndürecek ABD bu umudu? İşte burada konumuza denk geliyor. Savaş çıkaracak, başımıza örgütler musallat edecek. İç savaş çıkarsa daha da güzel. Düşünsenize atılacak kurşunu ülkede. Her gün 10milyon kurşun sıksa Türklerle Kürtler birbirine, her biri 1 dolardan 10 milyon dolar. Kar yüzdesi inanılmaz. ABDnin mantığı bu. Bu yüzden bu oyuna gelmemek lazım diyorum. Benim ailemin bir kısmı hala güneydoğuda, Türkmenler. O kadar çok akrabamız öldü ki. Bugün 5asker 1polit şehit olmuş. Duyunca kalbim sıkıştı. Bu öfkemle yapacaklarım tarihe geçebilirdi. Ama yapmamak lazım. Öfkemi dindirip bilinçli düşünüyorum. Bu toplumumuzun ihtiyaç duyduğu şey. Kime hesap soracağımı iyi biliyorum. Her neyse yine çok uzadı yazdıklarım. Daha aydın, daha sakin ve geleceği görerek davranalım. Bir iç savaş bizi daha çok acıya götürecektir. Gerçek düşmanı görüp yoldaşın olacak insanlar ile kokola üstüne gitmek lazımdır. Bütün fakir, ezilen halklar birbirini kollamalıdır kanımca. O yüzden Kürtleri de Ermenileri de yanımıza almanın yollarını bulmalıyız diyorum. Bunları söyleyen onca genç 80 öncesinde farklı biçimlerde öldürüldüler. Beni de takibe başlayabilirler bunları yazınca belki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Bizim kadar paranoyak bir halk yoktur yeryüzünde... Ya adam yazılanları okumadan, hiçbir şey hakkında gram fikir sahibi olmadan gelip bu adamların hepsini asmak lazım şerefsizler diye mesaj atıyorsa ortada büyük bir sorun var demektir. Ne Kürtlerde , ne batılılarda, ne başkasında. Bu noktada sorunlu olan "Türkiye" halkıdır... PKK'sı da, Nihal Atsızcıları da. Araştırmadan, bilgi sahibi olmadan yargı koyuyorsunuz her konuda. Önünüzdekine inanıyorsunuz (şimdi bu koyun mevzusuna girersek 80lere kadar girer çıkamayız) Biraz kendi kıçınıza bakın be. Size ne orada yaşayan elin Kürt'ünden. O da insan, sen de insansın. Neden gerizekalı bir örgütün yaptıklarını orada devletin s.ktir ettiği, işsizliğin yüzde yetmişlerde gezdiği yerlerde aç yaşayan insanlara mal ediyorsunuz? Her türlü ayrımcılığa karşı duralım diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Kürt yaşasın tabi ama el koymaya kalkışmasın, bizi taciz etmesin. Benim bi sürü Kürt tanıdığım var ayrımcılık yapmam asla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Dufrasne ikidir ırkçı bir sitenin reklamını yapıyorsun istemeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 arkadaş sorun şu arkadaş bir kere o harita yanlış 1- karsta bile kürt gözüküyor ki kars ve erzurum Mezopotamya topraklarında değil dir oralar kavkafyadır 2-mezopotamyada türkler kendi yaşatıları yerdiye göstermeye çalışıyor ama tarihciler böyle demiyor mezopotamya bir yahudi merkezidir ve yahudiler hayla mezopotamya üzerinde oyunlar oynlarlar. 3-bu tür haritalar türkiye cumhuriyetini rahatsız etmek amacım ile çıkmıştır çünkü kürkler cingenelerden farksızdır onların bir yaşam alanı yoq tur... "dünyanın neresine giderseniz gidin bir bit kürk ırkına raslasınız adı kürk omaya bilir ama mutlaka kürtür "pek anlatamadım sanırım" yani arkadaş kürt lük bir üst meshep değildir yahudiligin bir alt meshepligidir ve yahudiler kürkleri kabul etmedikleri için "din catışması ve kültür diye biliriz" kürklerde kendilerini dünya ya kabul ettiemek zorunda kalmışlardır ... işte bütün msl bundan ibaretir yani şimdi zayıf bir ülke var ve avrupanın herdedigini yerine getiren bir ülke var ve avrupa tarafından kışkırtılan bir topluluk var... ve beyinsizlikleeri yüzündende ölen yüzbinlerce şehidimiz ve insanız var şimdi arkadaş siz oo resme inanıyormusunz kürkler oralarda yaşadıgına umarım derdimi anlata bilmişimdir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 arkadaşım kendini saf bir ırk mı zannediyorsun da bu kadar yuceltiyorsun, baskasının ırkına kene benzetmesi yapıyorsun turk dedigin geniş omuzlu, kısa boylu cekik gozlu birsey bir bak bakalım bu ozelliklere uyan insan var mı cevrende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 adamlar hala ırktan bahsediyo hayret bişey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 üç diyince komunizmi getiriyoruz o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 bugünün dünyasında ırklardan ve komünizmden bahsetmek saçmalıktır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 peki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar