Rahan Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 domuz yenmemesi bi ortadoğu geleneği gibi bir şey, yahudiler de domuz yemez mesela. mitolojide adonisi de bir domuz öldürüyor, adonis ibranice erkerk/adam anlamında yannış hatırlamıyorsam. lisedeki din hocasının da "domuz erkekliği öldürüyormuş" gibi bir lafı vardı. adonis de yine mitolojide en bi güçlü en bi yakışıklı en bi mükemmel erkek olarak geçiyordu. belki parçalar alakalıdır. öyle basit bi araştırma benimkisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reflective Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Ozaman avrupalıların çocuğunun olmaması lazım bu görüşe göre. Adamlar yemek yemeye başladıktan sonra domuz etine başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 domuzun tadı güzel değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 kralını tanımam herşeyi yerim ama gel görki domuzlarda bulunan tenya olayını(bağırsak çeperlerini mi ne deliyordu orta okulda görmüştük) öğrendikten sonra domuz eti yemem.. insan etinden sonraki en lezzetli ettir domuz eti...ama yemem işte dinle bir alakası yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Bana sunun cevabini soliyin domuz niye yasak? Hadi icki niye yasak belli domuz niye yasak abi . Daha bir tane dogru durust neden aciklayan yok. bir grup diyorki eti zararli bakteri vs. Simdi bundan 1000 sene once ortalikta hijyen vs yok tabi dogal olarak domuz eti sicakta en cok bakteri toplayan et turu. Kuru et yapilamiyor. E simdi butun avrupa hayvani keserken bile nasil kesildigine dikkat eden avrupanin bizden daha mi hijyenik olmayan birseyler yedigine inaniyoruz? hele bir ikinci grup varki domuz eti yiyen karisini kiskanmazmis diyorlarki bunu bana universite okumus bir arkadasim dedi ona oyle bir baktimki kendi bile utandi yani. Ilim bilim diniydi hani islam? Abicim ben orucumu tutarim arada camime giderim domuz etide yemem ama niye yemedigimi bilmeden yemem. Daha dogru durust bir din adami gormedimki bana akillica nedenlerle bunu soyleyebilecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 neyse bir onceki mesajima devamen en dogru nedeni rahan yazmis. Domuz eti tamamen eski toplumlardan kalma hurafeler uzerine yenmemektedir kuran a nasil girdigi konusuda bence acaip bir bilimsel arastirmadirki. Isin sonu nerelere varir, arastirmayi yapanlar canli kalirmi kalirlarsa kimse dinlermi bilemem. Ama bu domuz olayi ve buna benzer bazi mantik disi seyler varki onlari dogmatik bir sekilde kabul edip geciyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 sigarada spermleri olduruyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 simdi din hocası var adamın disleri dokuluyor bıyıkları sararmış nefesi kokuyor hala sigara içiyor. ona sorarsan gunah degil mekruh. herkesin kendi dogruları var yani. domuz etini yiyen de temiz oldugundan emin oldugum domuzu rahatlıkla yiyebilirim dini acıdan da vicdanıma ters dusmez diyip yiyebilir. simdi mesajdan anlasılmasın ki sigara icmek gunahtır. yok oyle bisey, sadece sordugumuz kişi din hocası. [ Mesaj 02 Nisan 2006, Pazar - 00:20 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 bu arada tavukta bol bol kendi pisligini yer yani:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reflective Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Domuz karısını kıskanmazmış der eskiler :))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 arkadaşlar olay dinin sosyolojik boyutunda. bakın duyduğum bir olaya göre: Hz. Muhammed, bir gün kasbaya giderken, iki adm görmüş. İçki içiyorlar.. Eğleniyorlar, muhabbet ediyorlar. Demiş ki; Allahım bu içki ne güzel şey, insanların mutlu olmasını sağlıyor. Sonra kasbadan evine dönerken aynı yerde bir de görmüşki; bu içen iki adm sarhoş olmuş kavga ediyor. Ve demişki, Allahım bu içki ne kadar kötü birşey, insanalrı birbirine düşürüyor. Bu sebeple de içkinin yasak olmasına kanaat getirmiş. Domuz etki, domuzun yaşayışındaki insana olan aykırılıından ötürü yasaktır. Bilimsel olarak da ciddi ciddi eski zamnlara göre hastalık yayabilecek bir hayvandır. Alkol ise, insanda domuz kadar (yine o döneme göre) zararlar yaratmayacak bir şeydir. elbetteki yine zararlı. hem kaoliklerin ekmek şarap ayinlerine bakılırsa direkt olarak bize aykırı olduğu da söylenebilir. fakat u bir noktada tarihsel yönetim politikalarında gelmektedir. insanlar içince ahatlarlar, cesaretli olurlar, mantıklı düşünemezler vsvs.. Bu ise çoğu yönetimde istenen ve beklenen şeydir. yani daha cessur askerlerle birlikte savaşmak istemezmisiniz veya rahatlamış sorgulamayan bir topluluğu daha rahat yönetemezmisiniz.. osmanlıda domuz eti yenmesi yasktır ama içki içmek yask değildir. eğer yönetim politikası benim dediğim gibi olmasaydı içki de kesinlikle yask edilirdi. elbette ki bir dönem yask edilmiştir (V. Murat) ama halk gizli gizli içmeye devam etmiştir. siz hiç gizli gizli domuz eti yemeye çalışan bir insan gördünüzmü :).. bu avrupa da da böyledir. bakın mesela stronghold oyununda birahane yaparsan halk daha rahat oluyor. askerler daha iyi savaşıyor. bunlar oyunlara bile gelmiş. ya da şimdiki ordulara bakın. abd ordusunda askerler mutlaka içerler. hatta güney doğudaki türk karakolalrında (radar tabir edilen sınır boyundaki gizleme mevziileri) askerler bile içerler. içmeden o kadar rahat dayanıp savaşamazlar.. oda 2 arkadaşını çatışmalarda kaybetmiş ve kafayı sıyırmış bir tanıdığım da var. anlatırdı her gece bize bira viski getirirlerdi yoksa deliridik orda diye anlatırı işte.. neyse bu biraz fazla uzadı aslında ciiddi bir muhabbet konusu bu. da böle forumdan tartışılmaz. zor oluyo yani hhe.. neyse hadi öptüm hepinizi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar