malik Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 aslında nerden başlasam pek bilemiorum ama gireyim bi yerden. şu an tekstil mühendisliği okuorum gaziantep üniversitesinde ama istanbulda oturuorum. lisede psikolojimi gayet sarsan,hala üzüntüden ziyade anıları olarak aklımda kalan aşk meşk türü bi takım olaylar yaşadım.gerçekten ii bi öğrenciyken derslerimi de gayet kötü etkiledi olay. düşük sonuçların ardından moralim,kendime olan güvenim iice sarsıldı. lise 1 de çok inek bi moddaydım ve derslerime yansıyordu. ama ardından üniversite dahi lisenin her aşamasında sadece okulda dersi dinlemeye,temelimle ve altyapımla bi şeyleri yapmaya çalıştım ve hala öle yapıorum.. nedeni bu güvensizlikten sonra ders çalışmaktan nefret ediorum,sıkılıorum.fakat bulunduğum üniversitenin odtüden kalma bi eğitim sistemi olduğundan bi de full ingilizce olduğundan alt yapım elbette bi yerde yetmio.. ve resmen açık lise okuorum,ders olarak hocalar adam gibi ders anlatmıolar,iteliolar bi de sorun uz yok mu sorunuz die paso artistlik yapıolar. öğrenciye bi şey öğretelim die bi şey yok.öğrenci ekstra çaba göstermezse derse direk kalır.dersi dinlemesi yetmio ani anlıyacağınız.. benim sorunum bu başıma gelen bir srüü olay sonucu derslere çalışmamak,çalışamamak,çalışmaktan sıkılmak nefret etmek..bunun üstüne antepte yani gurbette olmam da binio.sorunlar birikio ve de iice bunaltıo.. össye kasmıorum çünkü okumaktan sıkıldım para kazanmak istiorum artık.öğrenci olmak baydı.ea dan girersem ii de bi işletme kazanacağımı biliorum..ama kasmıorum. sonuçta burda kalacam,buna karar verdim.ama burda hazırlığı atladım ki çoğu üniversitedeki gibi kolay bi hazırlık sınavım yok + 86lıyım ben ve şu an ikinci sınıfım... bi de şu konuda kararsızım ortalamam:1.62 biz de ikinci sınıftan sonra 1.75 i geçemezsen kafadan yarım dönem uzatıosun.alttan dersleri falan alıosun onları yükseltiosun.. benim ortalamam bu dönem sonucunda tahminim 1.50-1.55 olacak.bi de yaz okulu die bi olay var ama antepte yaz okulu nasıl olur tahmin edebilisunuzdur.. geçen sene yaz okuluna kaldım dayanamadım tatile kaçtım..yani bu 1.75 barajını geçememe gibi bi durum daha var.. ben okulu uzatırsam bana koymaz aslında.bu böle.ama 1 seneden fazla uzatırsam koyar.ineklemek istiorum,çok eski halime dönmek... ama olacak gibi değil o da.dönemiorum özetlersek:) benim sorunum kararsızlık..karar verememe.ya okulu 1 sene uzatacam gezecem tozacam.ya da bi şekilde bu derslerde kafayı gözü sıyırıp(ki bunu yapamadım daha) derslere odaklaşmaya gayret edecem.. şimdi bi kararsızlığım da yaz okuluna kalıp kalmama.. 1.55 ortalamayla 1.75 erişmek için antepte yaz okuluna kalimmi?tatil yapmicam,geçen seneki gibi olacak. yada uzatmayı göze aldğım için gitmim yaz okuluna,işte bu sene sonundaki zorunlu stajımı yapim tatilimi mi yapim? biraz ifade etmeye çalıştım belki,ama gerçekten benim için büyük bi sorun oluşturuo şu anda bunlar.belki fındık kabuğunu doldurmuo kimilerine göre ama benim için çok önemliler.. yardımcı olabilirseniz biraz sevinirim..sorularda sorarsanız cevaplarım,biraz daha durumumu net ifade etmeye çalışırım. herkese teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emre2372 Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 gelelim insanlik tarihinin bu yanina.. insanlar zorunlu olarak özgürlerdir yapilarindan dolayi sende özgürsün malik sıkılmaktada ders çalişmaktada.. kimse senin ders calismani engelleyemez yada ders calismamana karisamaz... fakat burda bir derdin varda bu derdi kendin yaratiyosundur kendin yarattigin bişeyide kendin ortadan kaldirman gerekir. bu olayi şöyle düşün birisini seviyorsun ama ustundeki kiyafetini o kiyafet ciktigi zaman sevgin bitiyo. ikilemler arasinda boyle bir ilişki vardir sebebi olan herşeyi duzeltme yetenegine sahipsin senin gibi butun insanlar (düşünen insanlar) sahiptir. Sıkılıyorum dedigim zaman bilki dusuncen seni yakalamaya calisiyodur fakat sen hep kaciyosundur sinemaya gideyim , ps oyniyim , sunu yapiyim onu yapiyim bunu yapiyim boyle kaciş yollari ariyosun , bunlarin hepsi dusuncenin seni yakalamasindan kacmandir bunu iyi dusun . kendi kendinle kavga et bazi şeyler içinde istediklerini ön planda tutup nasil davranacigina neyin yanliş neyin dogru olacagina karar ver. Yaşın ve ortamin buna musait. Aç değilsin , açıkta hiç değilsin!! elin var ,ayagin var ,sagligin yerinde hade kolay gelsin sana şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 sana bi aşk lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 değil onu da düşünmedim değil de boşverin onu şimdi bunlar hakkında yorum bi şeler söleyin. aşk hede hödö diyince gelmio.öle güvenebileceğim insanda yok şu an çevremde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Samah Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 malik bende antep unw den mezunum.hatta orasi 2. universitemdi bdei benim.orda okuyan bir arakdas burası bok cukuru dusersen geri cikamazsin demişti de ben inanmamıstım sana diyecegim eger baska yeri kazanır giderim diyorsan direk gir sınava ve terket o sehri.adana ya git ya mesela antep e 10 ceker her konuda(futbolu saymazsak) yok orda kalıcam dıyosan ama yazlarını orda heba etme derim.bu donem 1.78 yapsan yazın yani ortalamani ertesi donem yine takılıcan küm.e yani git bari yazın tadını cıkar..neyse işte benim 5 senede ordan edindigim tecrube bu:orda hayat yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 valla abi eger uzatmak sorun olmuyorsa ve uzatmanın nedeni gezmekse be gezerek uzatmayı tercih ederdim..zaten yasın bayagı bi genç.. kaybedecegin bişe olmaz bence 1 senede baska. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Curunir Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Samah pek önermiyor orayı oper de kal dior hmm.. bende gurbetde okuyorum ıspartada ben nasıl okuyorum belki cevap bulabilirsin? walla ilk önce adam gibi dostlar edindim sıkıntın veya birşey olunca kesin yanında olsunlar çok etkisi olur arkadaş faktörü çok etkiler sonra bir amacın olmalı yani burda okuyorum bu boktan şehri çekmemin sebebi bu diyebilmelisin kafan dolduğunda baktın bunalıma doğru gidiyon hocam direk bir tatil yap(mesela ist?) 1 haftalık bile olsa aşırı fark edior deşarj ol başka başka hobi bulmayı dene mesela gitar çalmayı veya bir çalgı aleti ne biliyim buna benzer... yardımcı olabildiysem ne mutlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 şunları söyleyebilirim illa ki iyi anlatan bir hocanız vardır ondan motivasyon kapmaya bak daha sonra ortalamanı yükselt bu skill kasmaya benziyor nasıl olsa 4.00 yapamayacaksın o yüzden ulan mal gibi çalıştım grandmaster tailor oldum deyip doygunluğa ulaşma gibi bir durumun olmadığından psikolojini kötü yönde etkilemez sonra derslerinin iyi olması seni gine çalışmaya zevk almaya sevk edecektir ortalamını yükselt işe yaradığını göreceksin hocalar dümdüz anlatıyor filan diyorsun olsun sen gir derslere dinle nasıl olsa alt senelerden yazılmış öğrenci notları vardı onlardan takip, yazmaya kasma, hocanın anlattıklarını dinle anlamaya çalış, gaz al bir yerlerden tatil konusu öğrencilik bittikten sonra bu kadar boş zaman bulamassın o yüzden tatili seçmek en iyisi fakat hem yaz okulu hem tatil aynı zaman aralığında olabiliyorsa bütün yaz tatil olayını kesinlikle seçme tatil yapınca sadece ertelersin mutlaka daha sonra sıkıştıracaktır o dersler mesela geçen sene içimde patlayan bir olayı anlatiyom yemişim stajını dedim bütün yaz tatil yapcam bi daha nereden bulcam bu kadar boşluğu dedim, dediğimi yatım hoş yaz okuluyla bir ayı yandı tatilin. bu sene ise 15 gün tatil hariç bütün yaz staj yapmak zorundayım kısaca yapmak zorunda olup da ertelediğin herşey kat ve kat fazlası olarak bi tarafına girer :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 @samah:sanırım en ii sen beni anlarsın. keşke hangi bölümden mezun olduğunu yazsaydın. ben şu an istanbulda ii bir ingilizce işletmeye karşı burayı bırakmayı düşünüorum cidden. gerçekten durum samahın anlattığı kadar var arkadaşlar. hayat yok yani. gaz almam için elimden geleni yapıorum forgiver.ama yok. ii anlatan hoca elbette var,ama ben bu kadar zorlanacağımı psikolojik açından beklemiordum.dayanabildiğim kadar dayandım ama daha olmuo.yaz okuluna kalsamda samahın dediği bir durum var.bi yerde kümülatiften yine takabilirim. sanırım kaçacam burdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rexade Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 sorun şu ki dostum; tamamen mantıklı düşünebilmek için büyümek gerekiyor, danino filan :] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 büyümüş halleriniz ortada. burda okumam giderim başka yerde okurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rexade Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 hoca sana +1 yazardım da saçma bi tercih git boaziçi bilg felan oku madem güvenisoun kendine işletme ne ya!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 işletmeden ii bi yer olabilir.sayısaldan olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
twistedemo Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Öss öyle garip birşey ki ben ekonomi hakkında hiç fikri olmayan bir insanekonomi bölümüne girdim öyle şuursuz ve şabalakça tercih yapıyoruz ki bunu şimdi görebiliyorum ama neyse ne bölümden mezun olduğumuz pek önemli değil bir sürü de örneği var bunun. bence elindeki okulu bitir ben 87liyim birinci sınıftayım hz atlatım ben bile senye girmeyi düşünmüyorm hele sen benden bir yaş büyüksün sen hiç düşünme bölümünü bitir öyle 3l3 4le olmasada en iyisini yap hocalar anlatmıyorsa kötülerse kendin hallet zaten en iyi okulda bile herşeyi kendin halletmek zorundasındır otur çalış yani böyle kararsızlık yaparak zaman geçireceğine hem tekstil hiç sevmesen bile genel kültür gözüyle bak derslere ve işletmemi ya da mühendislikmi grafikerlikmi reklamcılıkmı oyunculukmu müzikmi ne istersern iste kendini o konuda da geliştir hem okulu halledip hem istediğini yapınca çok huzurlu olursun [ Mesaj 02 Nisan 2006, Pazar - 15:08 tarihinde, twistedemo tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Head Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 bu arada üniversitede çoğu profesör "bir şey öğretelim" düşüncesinden baya uzak, benim gözlemlediğim kadarıyla. dikkatlerini biraz çekersen senin üstüne yoğunlaşabiliyolar tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
somebody Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 malik açik ve net konusacagim. ayni süreçten ben de geçtim. yapacagin sey gayet açik : 1- okulu tamamen birakmak,.bunun alt basliklari da : a-istanbula tamamen dönüp yeni bir üniversiteye hazirlanmak, b- is hayatina atilmak, c- askere gitmek. 2- okula devam karari vermek. YAZ OKULUNA gitmek.yaz okulu düsündügünden farkli olabilir. kendinle basbasa kalip okulun önemini anlayabilirsin. huzura erersin. tatilini de yaparsin bence koca bir yaz bir-iki hafta tatil yapsan bile yeter.zaten is hayatinda yilda en fazla 2 hafta tatil yapabiliyorsun. sunu unutma; verdigin her ders seni diplomaya 1 adim yaklastiracak o da senin moralini arttiracak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
somebody Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 senin asil sordugun soru yaz okuluna gideyim miydi ? cevap çok basit. okula devam karari aldiysan yaz okuluna gitmelisin. çünkü o artik senin isin oluyor. okulu isin gibi gör. o senin isin, isine sahip çik. mesela ben çalisiyorum su anda. is hayatindayim. ya ben bu gün ise gitmeyim veya su toplantiya da gitmeyim diye bir lüksüm yok. okula devam karari aldiysan yaz okuluna da gideceksin. çünkü o da okulun bir parçasi. tatili de yaz okulundan basariyla çikinca hakedersin. 1 hafta tatil yeter adam olana. hem daha huzurlu bir atil yaparsin. oh be en azindan 1 ders verdim basardim diye. gitmeliyim sonra devam ederiz ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 sanırım çabuk karar verip deiştiriorum. sonuç olarak bırakmamaya karar verdim çünkü mühendisliği bırakmayı göze alamadım.. ne bilim kendimi ikna edemedm. biraz bırakmayı kafama koymuş olsam yapabilirdim ama yemio tabi. sadece staj yapacam her sene,burda hiç yaz okulu yapmıcam.uzayacaksa da uzaycak.buna karar verdim.hayırlır olur inşalla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
only_devil Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 1 sene gitti mi olacak yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar