Theghosthand Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Madem bu kadar Atatürkçüsünüz Atatürk'ün yarının gençleri için hazırladığı gençliğe hitabesini okuyun. Allah aşkına bi gidin Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli eseri '' Söylev '' i okuyun.Atatürkün irticacı hainler için farklı yerlerde sarf ettiği cümleleri değiştirip,birleştirip kendi ideolojiniz için bi nutuk yaratmayın. Atatürk'ün fikirlerini çarpıtmayın ve çarpıtanlardan etkilenmeyin; onu öğrenmeye çalışın.
Bleda Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 ooze, laf atıcagına tartış calimero, tartışmaktan aciz snaki ben iştletme okuyoru mşöylede böyle de diyerek milleti kandırabilecegini sanıyorsun. madem o kadar bilgilisin burada bunun açıklamasını yapar, aynı zamanda konşarak/yazışarak anlaşma becerisinede sahip oldugunu gösterir yanıdlıgımızı anlamammızı saglarsın yoksa sus. AYnı zamanda hakaret edecegin satılarlda kanıt göstersen cok daha etkili olurdun. OK? not: sonradan ekledeigin link çalışmıyor. [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 18:07 tarihinde, Bleda tarafından güncellenmiştir ]
calimero Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Bleda senin gibilerle daha önceki kullanıcı hesabımda da çokça tartıştım ve de benim kanıt göstermeden tartıştığımı söylüyorsan ya ben linki koymadan birkaç saniye önce baktın ya da körsün. Ayrıca ben işletme okuyorum şöyle de böyle de diyerek insanların gözlerini boyuyor ya da kandırıyor değilim, sinir oluyorum şu yaş muhabbetine ama bunu anca yaşı küçük bir arkadaştan bekleyebileceğimi de söyleyeyim. Ben yalnızca kapitalizmin göklere çıkartıldığı bir derste bile (ODTÜ temeline sahip ocam sağolsun) işçilere ne gibi haklar vermek mecburiyetinde olduğumuzu öğreniyoruz, (ki zaten bu bir mecburiyet değil, insanlığın getirdiği bir şeydir. kapita (argoda kelle demektir) yı düşünmeyip yalnız kendi kapitasını düşünen zavallı insancıklar bunu anlayamazlar. zorlamanın da mânâsı yoktur...) ooze cum ok? edit: link şu anda çalışıyor. [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 18:16 tarihinde, calimero tarafından güncellenmiştir ]
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Sen etik ve ahlak derslerini neden aldığını unutmuşsun bir işletmeci olarak herhalde. Amaç ayaklanma olmasını engellemektir. Olmuyor mu ayaklanmalar her gün oluyor "paramız ödenmedi, açız, cartız curtuz." Benim bahsettiğim apayrı bir şey. Acımasız ve bencil bir kapitalizm taraftarı değilim ben. Ancak şu da var ki bir noktada işçin her ne kadar kriterlere uygun, düzgün bir çalışma yapsa da en nihayetinde başarılı bir şirket için senin o işçinin 10 yıl sonra nerede olacağını da düşünmen lazım. Kafana göre katliam çıkar canın sıkılınca şirketten 100 tane işçi çıkar nasıl olsa yerini dolduracak işsizler var değil benim savunduğum şey. Ancak bir insan o kriterlere uygun çalışsa da senin aklında 10 yıl sonra geleceği yere uygun kapasitede olmayabilir. Senin en doğal hakkın olmalı o işçiyi çıkarabilmek. Etik ve ahlaka gelince, işçinin saygısını kazanmak, verimli bir işyeri istiyorsan tabii ki bu etik ve ahlak çerçevesinde bir tutum sergileyeceksin. Ancak bir işletmeci olarak unutmaman gereken şey etik ve ahlak'ın bir amaç değil araç olduğudur. En nihayetinde acımasız bir piyasa vardır her zaman ve senin ilk amacın o piyasada tutunabilmek, o piyasada güçlü olanlardan biri olabilmektir.
xueshen Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 bizim ülkemizde dağıtılan her bildiride. eline taşı sopayı alan çoğu türk gencide aptal ideolojilerin peşinden koşmaktalar. insanlar geleceklerini düşünüp hareket ederken bizler ise geleceği yıkıp yeniden yaratmakla uğraşıyoruz. bu yüzden bizim ülkemizde bildiri dağıtanları da içeri atıyorlar gibi laflar saçma ve çocukça oyunlardan ibarettir.
ooze Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 pelki tartisayim kardesim. ne diyeyim simdi once sunu diyeyim o ataturkun laflarini carpittigim diyen arkadasa bisey diyeyim. o soylevin basinda ne diyor? diyor ki turk gencligi turk cumhuriyetinin ve devrimlerinin bekcisidir. peki turkiye cumhuriyeti anayasasi ne diyor turkiye cumhuriyeti devleti sosyal bir hukuk devletidir.dogrumu . sosyal hukuk devletini bir arastirin bakalim ben neyi carpitiyomusum neyi kendi ideolojime gore yoneltmisim evet o soylev bursada ezanin turkce okunmasini engellemeye calismalari uzerine patlak veren olay uzerine soylenmistir.peki mustafa kemal farkli bir olayda farkli bir soz edermiydi? olaylara gore laf deistiren bir adam oldugunu dusunmuyorum.evet devrimlerinin ve cumhuriyetin bekcisiyim ve anayasal haklarimi sonsuza kadar korurum.var mi otesi gerekirse yakarim yikarim burasi benim yasayacagim ulke ben hakkimi kimseye yedirmem.benim zorlana aldigim hakkimi kimse elimden alamaz. karsimdaki duzgun tartissin proveke etmesin ben oturayim saatlerce tartisayim. calisma kanunun da isci ve isverenin karsilikli sorumluluklari vardir. eger isci senin verdigin isi yapamiyos zaten senin onunde bazi yollar acilir.ayrica insan kaynaklari diye dunyanin en salak departmani var artik adam gibi olcsunler bicsinler alsinlar alacaklari adami. nasil bu devlet isverene binlerce kolaylik sunuyosa(ki sunmadigini kimse iddia edemez) isvereninde sorumluluklari vardir. ben sana bunun neyin onunu acacagini soyliyeyim 1 sen dolmadan herkesi kotu niyetli isveren kapinin onune koyar.(tabii eger isci gerekli bir egitim duzeyi veriliyosa maliyet hesabi gerektirir bu) neden kapinin onune koyar.oncelikle 1 sene dolunca calisan bazi haklar elde eder, kidem tazminati baslar. hayir isin komik yani tartisilacak bisey yok ortalikla . ha protesto uslubu tartisirsin o ayri onu tartisirim ama bu yasanin mantigini tartismak komik .
firatram Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Bu hafta leman dergisinde bir kapak yazısı cok hosuma gitti... ''Fransa'da sokaklar hep 20 yasında kalacak.Turkiye'de ise gencler tv dizilerine bogun egicek...'' ______ Birde su olayı dusununce oss'de 1.400.000 aday acıkta kalıyor ? neyse......
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Atatürk'ün Bursa nutku.... 10 defa okudum... tamamen g...lerinden anlayanlara sesleniyorum: adam dış mihraplardan bahsetmiş, kalkıp da amanın hükümet osurdu hadi devrim yapalım moduna girin dememiş.. hey gidi hey.. [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 18:30 tarihinde, Dragonmax tarafından güncellenmiştir ]
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Fransa'da eskiden bahane göstermeksizin işten cıkarma yada diğer deyimle calışanı deneme süresi 2 aydı. Hükümet yeni yasayla 26 yaşın altındakilerin deneme sürelerini 2 yıla cıkardı.İsyan yada eylem artık ne derseniz deyin bu yüzden meydana geliyor. Acıkcası Fransa'daki reaksiyoner gençliğe imreniyorum,ülkelerinde alınan kararlara,cıkarılan yasalara tepki gösteriyorlar(olumlu/olumsuz).Yönetime,ikdidarın yönetim şekline tavır koyarak ülkenin gidişatını değiştirebiliyorlar.Tabi bu tepkide malesef o resimde görüldüğü gibi anarşist hareketler oluyor. Bu yasa şu an Fransa anayasa mahkemesinde,yasa büyük ihtimalle geri dönecek(benim tahminim)
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Ben başka bir topic'te demiştim "ben bugünün Atatürkçülerinden değilim, çünkü ideallerimi onun her sözünün arkasına saklamaya çalışmıyorum, kendi ideallerimi kendi ismim altında empoze ediyorum." diye. Tekrar diyorum. Ben bugünün Atatürkçülerinden değilim. Ben kendi fikrimi söyleyemeyecek kadar korkak olduğum için Atatürk'ün nutuklarını sağa sola yazıp çizip onun arkasına saklanacak kadar korkak değilim. Böyle olanlar utansın.
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 ya arkadaşlar, fransanın 1958 anayasasını bilmeyenlerin halkın tepkilerini anlaması mümkün değildir.. fransanın 58 anayasasında egemenlik halkın ve milletindir kavramı ile, egemenlik teoremi her iki alanda da kullanılır hale etirlilmiştir. bu da, istediklerini halka sorup istediklerini sormamalarını sağlıyor. halk ise çoğu şeyde kendine danışan hükümeti, danışmadıında protesto ediyor. alışmışlar. ama TC'nin 82 anayasasında egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ibaresi ile, halka hiçbirşey sormadan isenilen kararların verilebileceği bir sistem kurulmuştur. bböyle bir sistemde, her tür izinsiz gösteri ve protesto yasaktır ve cezalandırılır. sen şimdi neyi örnek gösteriosun ki? adaların protesto hakları anayasada korunmaya alınmış. izde ise yasak. sonra bi de protesto etmioz biz geri akldık davası yapılıyor. 82 anayasasından önce 64 anayasası ile biz de fransa gibiydik. ondan zaten b.kunu çıkardılar da devrim oldu!
calimero Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, ''Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır''; demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç,;Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir; diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek; Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, ''ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.'' İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği! -Abi polis diyo,ordu diyo, jandarma diyo, mahkeme diyo. ama dış mihraplar diyolar benim kafam karıştı. - tamam mahmutcum sana döneceğeim canım benim. şimdi onu diyen arkadaşa dönmem lazım ok?
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 @Dragonmax,laf dalışı için söylemiyorum ama aç anayasa kitapcığını oku: "madde 34 - herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir. " toplanti ve gosteri yuruyusleri kanununda da soyle bir madde var yanilmiyorsam: "madde 3 - herkes, önceden izin almaksızın, bu kanun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir." İnternette linkini bulursam editlerim ayrıca. Edit:Buldum: http://www.tbmm.gov.tr/Anayasa.htm [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 18:40 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 18:40 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 18:41 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ]
Theghosthand Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Ben işçilerin sosyal haklarına karşı deilim.Bu kanunda bizim ülkemizde çıkan bi kanun değil.Ama madem dozer soktunuz işin içine Atatürk'ü karıştırma.Atatürkün inklap ve devrimleri ne komünist ne de sosyalist devrimlerdir.Başta söylediğin burası bir hukuk devleti ise gibi öle yakıp yıkamazsın.Kanunlara baş vurursun.Olmadı haklarını kullanırsın.Öyle dozerle girerim,Cumhuriyetin polisine dalarım,camları kırarım ,yağmalarım yok öyle şeyler Atatürkçülükte.Söylevin sadece başını değil bütününü oku.Bak bakalım komünist devrimden sana bahsedecek mi?Hani asacan ya birilerini yapınca .Atatürkün Devletçilik İlkesinde; devletin ,özel sektöre alt yapı hazırlamasını ve onun yetişemediği ya da girmek istemediği alanlarda hizmet vermesinden bahseder. Modern ekonomik ve teknolojik gelişme özel sektörsüz başarılamaz.
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 hikmetozsahin@ pratik öyle değil be canımın içi.. valla öle diil :)
xueshen Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 said: Atatürk'ün Bursa nutku.... 10 defa okudum... tamamen g...lerinden anlayanlara sesleniyorum: adam dış mihraplardan bahsetmiş, kalkıp da amanın hükümet osurdu hadi devrim yapalım moduna girin dememiş.. hey gidi hey.. 10 defa daha oku. hatta tekrar ve tekrar. önyargısız bir şekilde bir keredaha.
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 şimdi atatürk ters bişeyfe gidin polisle mi çatışın demiş yani :)
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 İşte benim de dert yandığım nokta bu. İnsanların yasal haklarını pratiğe dökmesi,bu insani haklarının devlet tarafından sağlanıp sağlanmadığının denetlenmesini sağlacak bir sosyal bilinç lazım. Fransa'daki olaylara bakınca; hem Fransız gençliğine,hemde bizim ülkede kadın gününde gösteri yapan kadınları yaka paça sürülüyen polise nazaran olaya sağ duyuyla yaklaşan polise imreniyorum.
forgiver Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 bu birazda fransanın tuzu kuruluğundan kaynaklanıyor, sosyal güvenceler, refah seviyesi, kişi başına düşen yıllık gelir ayrıca ülkelerinde çalışanları hakları gerçekten güvence altında bizde işçiler grev yapmaya kalksa kovulmayla karşı karşıya, işten çıksa yeni bir iş bulması o kadar kolay değil, istediğin herşeye tepki göstermek o kadar kolay değil en azından büyük çapta, 1k kişi toplanır taksim de bişeyler anlatılır, anahaber bülteninde 1dk gösterilir o kadar. susup oturmak elbette olmaz ama fransız öğrencilerin yaptığını yapmayı örnek göstermekte hiç makul değil, süper eğitim sistemimiz varda bir de sınıfları dağıtcan, ders yapılmasını engelleyecen. bir de bizde tepki hep medya yoluyla geliyor nedense biraz da sesimizi duyurma imkanı olmamasından, 5 yılda bir oy vermeyle anca bu kadar.
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 zaten bence 5 yıl değil 3 yılda bir seçim olmalı.. 5 yılda herşey değişebilir.. dünya sistemi 5 yılda allak bullak oluyor, hükümetler bu kadar uzun kalmamalı.. ayrıa kıyak emeklilğğe de düzenleme getirilmeli.. bu ne 5 yıl millet vekili ol ömür boyu yat beeeeh..
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Her hükümetin kadrolaştığını, kendi apayrı politikasını izlediğini, ülkeyi bazen bir noktada ilerlerken apayrı bir noktaya doğrultmaya çalıştığını göz önünde bulundurursak, 3 yılda bir seçim olmasıyla gelen hükümetlerden alınacak verimin çok azalacağını iddia edebilirim rahatlıkla.
forgiver Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 seçim süresinin düşmesi birşey kazandırmaz zaten başarısız olan hükümetlerin süresi bellidir istesede 5 yıl kalamazlar 3. yıl dolunca erken seçime gidelim yoksa yediğimiz haltlar başımıza kalacak hacı derler.
Forseti Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 birincisi ayaklanma sirf paris te degil tum fransa genelindedir ikincisi okula kendilerini kilitleyenleri yaptigi zorbaliktir once bize sormalari gerekirdi neyseden sonra akillarina geldi referandum yaptilar cogunluk yasaya karsi olmasina ragmen okullarin kapatilmasina da bagli tabi ki bu okulda kalip fantezi yapanlarin pek isine gelmedi ve hala okullar acilmadi sonucu nereye varacak bilmiyoruz 2 haftadir okula gidemiyoruz eger bu herifler yuzunden yazin okula gidersem o zaman gosterecem iceride fantezi yapmak ne demekmis bu ne ya yapacak seyler bitti artik her gun ayni olmaya basladi ayrica da istedigim zaman atabilmeliyim arkadas diyen arkadasa bir kesimden bahsetmek istiyorum fransa daki tum genclik 18 ya$inda hatta biraz daha once ailesinden kopar kucuk de olsa yurt da olsa bir evi olur haftasonlari ya da tatillerde tabi ki ailesine gidip gelir bu genclik kesiminden bir grup biraz daha ateslidir buyuk asklar yasarlar vs cogunlugu hayatinin gecimini saglamak icin en azindan yazlari calisir bir sey alacaginda(araba vs.) babasi adama *borc* para verir bunun uzerine bu adamin 'kaza sonucu da olsa' cocugu da olduysa kesinlikle calismasi gereklidir ki kesmin iyi bir kisminin cocugu var hatta 3 cocugu gecersen cocuk basina belli bir yasa kadar maas baglandigi icin 3 e de tamamlarlar en azindan bu adamlar isine guvenmek istiyor bunca seyin arasinda zorla devam ettikleri okullarini da birakmak istemiyorlar bunlarin ailevi guvenceleri pek yok gibi herkes *baba parasiyla gecinmiyor* uzaktan davulun sesi hos geliyor hepinizi selamliyorum
ghost_boo Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 antimodes kendi fikirlerinin atatürk ün fikirleriyle eşdeğer olduğunu savunuyorsan..atatürkçü olmadığını söyleyip bunla gurur duyuyorsan.. dicek bişiyim yok uraşamamki anlamaya?
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Dediğimi bu kadar ters anlayabilirdin. Neyse anlayan anladı zaten.
Öne çıkan mesajlar