Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Açıköğretim'e ikinci lisans olarak kaydolma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar mühim bir mesele, yardımlarınızı bekliyorum :) Şu anda İTÜ İşletme Müh. de okuyorum. Son sınıftayım (istersem son olmaz tabi). Açıköğretim'de işletme programına kaydolarak askerliğimi tecil ettirmek istiyorum. Mümkün müdür? Yoksa, birinci lisansı bitirdiğim anda askerlik ile yükümlü olur muyum? Eğer olursam, okulu bir dönem daha uzatsam, bu arada açıköğretime ikinci lisans olarak kaydolsam, sonra asıl bölümümü bitirsem, açıköğretim bitene kadar (max 8 sene heralde) askerlikten tecil olmuş olur muyum?
çok mu çakalım? :p
Mesaj tarihi:
@Finrod
yanlış biliyosun... açıköğretimde askerlik tecili halen devam etmekte. Fakat 2 sene arka arkaya bir sınıfta kalmamak gerekiyo...

[ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 15:34 tarihinde, EharD tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
öğrenci işleri gidip böyle böyle dersen sana neler yapman gerektiğini söylerler sanırım. okuyor olduğun için sanırım sadece harçlarını ödeyerek açıköğretime kayıt olabilirsin. iki yıl üst üste kalmama olayını bilemeyeceğim ama uzunca bir süre harçlarını ödediğin takdirde kaydını dondurup askerliği erteleyebilirsin.
Mesaj tarihi:
bir yerde okumuştum. 29 yaşına kadar anadolu üniversitesinden açıköğretim okuduğun için tecil ettirebiliyomuşsun.
ama askere okul biter bitmez alıyorlar mı onu tam bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
29 yasina kadar herhangi bir yuksekogrenim kurumunda her ne lisansi icin ogrenim goruyorsan gor askerden muafsin .

normalde okulun biter bitmez askerlik goreviyle yukumlusun ama ; bu sebeple subenden islerini takip etmen gerekiyor ki tatsiz bir durumla karsilasmayasin . askere almazlar ama yazismalar bitene kadar emniyette konuk edebilirler seni .

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 08:50 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
İlk üniversiteyi bitirdikten sonra alıyorlar sanırım. Bunu Askerlik Şubesinden öğrenmen lazım. Ayrıca okul bittikten sonra da tecil yaptırmak istiyorsan bir an önce görüş ki ceza filan çıkmasın. Yada yap kurtul çünkü paralı dışında kaçış yok. Askerliği bitirmeden iş bulman da zorlaşır. Zaten yaşın büyük olduğun için askerlikte zorluk çekeceksin, bari erken yap daha az üzül.
  • Yeni Oluştur...