Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

okullarda şiddet.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kişiselmi konu dışımı çpok düşündüm burası daha uygun? bugun haberleri seyrettinizmi gene kavgalar bu sefer bçaklı ogrencilerde deil cocuk kavga etmiş anası almış eline palayı milleti koşturuyo? tabi bu sadece bugun.. 2 yaralı ve 1 ölü? ben okula gitmeye annem babam okula göndermeye korkuolar artık. bu ne rezalettir türkiyenin çivisi hep bu kadar çıkıkmıydı yoksa son 1 ayda bu olayın artmasının başka nedenlerimi var?
Mesaj tarihi:
Arkasokak doğru söylüyor aslında hep vardı ama sadece artık herkesin gözü daha bi kara çünkü ortada bi duyum var "18 yaşından küçükler ceza almıyor"(yalan) diye.

Önlemek için iyi eğitim iyi eğitim için iyi ekonomi

Edik:İmla

[ Mesaj 28 Mart 2006, Salı - 19:34 tarihinde, Mille tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Ben 2 yıl önce Ankaradan taşındım.Ankaradaki eski okulum öylesine pislik bi yerdiki anlatılmaz yaşanır...
Her çıkış tinercisi,balicisi vs vs kişiler okulun önünde bekliyordu.
Hatırlıyorum yaşı küçük öğrencilerin kontörlerini gaspediyorlardı.
Hepsinde en az bi bıçak vardı bu tiplerin(Abartıp satırla dolaşanı bile gördüm!).
Bu tiplerin bazıları kız için bazılarıda biri "Höt!" desede çeksek bıçağı diye düşünürlerdi.
Hele o tiplerden biri ile çıkan bi kıza bir yanlış yapsan(Örn:Kızın başka bir arkadaşı senden hoşlanıyordur ve senle çıkmak istiyordur,sen kızı beyenmessin hayır desin.Kız erkek arkadaşına olayı tamamen farklı bir şekilde anlatır ve sonunda dayak yersin...)sonun kötü olur.(Başıma geldi ordan biliyorum :P )
Olayların en kötüsüde bu adamlar zaten polis tarafından bilinen insanlar ama polis bişey yapmıyor.Alıyor 2 gün karakolda bekletiyor.Adam çıkıyor yaptığı şeylere devam ediyor.
Kısacası daha büyük önlemler alınmalı.
Bence her okulda daima 2~3 polis durmalı.Özellikle çıkışlarda.(Genelde kavgalar çıkışta yapılır)
Mesaj tarihi:
bence sende satır alıp mükemmel cinayeti işlemek suretiyle kesmek laızm bunlarıda napıym ben en iğrencide olsa hayata saygı duyuyorum bu malların aksine.
Mesaj tarihi:
Aklıma antalya lisesini getirdi aslında eskisi gibi değil ama genede geceleri 4-5 polis bekliyor bahçede nöbetçi hatta okul saatlerinde karşı sokaklarda gizli polis bekler diye duydum ama hiç rastlamadım
Mesaj tarihi:
Bleda ceza aldıktan sonra hapishanede onları bi ezerlerki sorma...çıktıklarında emin ol adam olmuş olurlar...gasptan attırabilirsen sittin sene kendine gelemezler...adalete güven..adam çıktıktan sonra karşına geçse kaçarsın sığınırsın bi yere yine yakalatırsın o kadar uzun vadeli düşünme..
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
okullara önümüzdeki haftadan itibaren müfettişler geliyormuş, sanki çok fazla şey yapacaklarda. okullarda cidden önlem alınmalı. sorun büyük..
Mesaj tarihi:
şimddet maalesef ülkemizin acı gerçeği.bu bir iki aylık, hatta beş on yıılık bir olay değil cumhuriyetin kuruluşundan itibaren süregelen birşey.atatürk ve arkadaşları bunun engellemek için çok çalıştılar fakat ne halk nede sonradan başa geçenler onların bu çabalarını anlayamadılar.bunun tek sebebi cahilliktir.diyeceksiniz ki kavgalar liselerde çıkıyor bunun neresi cahillik?arkadaşlar cahillik bir sınıfa yada diplomaya ulaşabilme değildir.okulda ÖĞRETİLENlerin hiç biri bizim eğitimimize yardımcı olmaz.bunun anlayın artık
Mesaj tarihi:
o değil de bu olaylar ülkü ocaklarına yarıyor...zaten süt yuvası olan ocaklar böyle olaylardan tırsan elemanların hücumuna uğruyor...dur bakalım nolcak...yurtsever cephe rulaz...
Mesaj tarihi:
bizim okulda şiddetin temeli belli bi kesim var ama adlarını söylemiycem tabi. güven özveri ve tecrübe konusunda yetersizim. burda bile tırsıyorum :D

edit. imla

[ Mesaj 28 Mart 2006, Salı - 23:47 tarihinde, Eternalus tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
boka taş atmada üstüne sıçramasın tarzı bi laf ürettim şimdi. ya bilemiyomda bizim okullarda da vardı böle elemanlar. ben ortaokulda bi çocuğun baltayla birini kovaladı diye disiplin cezası aldığını hatırlıyorum, ama hayatımda hiç böle bişi gelmedi başıma. tabi biraz espirili bi giriş yaptım ama dikkatli olursanız kolay kolay başınıza bişi gelmez. her insana gerektiği gibi yaklaşın, oda size öle yaklaşıcaktır. bu işlerin gururu olmaz, adamın cebinde kelebekle gezdiğini biliyosan "SEN NASI BÖLE DERSİN OCE" de diyosan üstüne, bu senin salaklığındır, he diyip geç.
  • Yeni Oluştur...