Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Teknik yardim


mrdefender1

Öne çıkan mesajlar

selamlar. soyle bir sorunum var teknik bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirim.wow u uzun zamandir sorunsuz sekilde oynuyordum. son 2-3 gundur zamanli zamansiz oyundayken makinem reset atiyor.bu olay her zaman olmuyor belli bir peiryodu yok yani.oyun acik degilken saatlerce windows da bekletiyorum birsey yok .bazen oyunu acmak icin tikaldigimda loading yaparken bazende tam oyunu otasinda rest atiyor ve bazende arka arkaya oluyor giriyorum birkac dakika sonra reset giriyorum tekrar 3-4 sona reset.ekran kartini dirverler guncelelnmis. windowsda calisrken birsey olmuyor. sorun oynarken.uzun zamandir ayni makine ile oynuyorum sorun 2-3 gundur devam ediyor..bir akil verecek kimse varmi ? sorun nedir? ne yapmaliyim?simdiden tesekekurler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartının ısısını ekran kartının programıyla takip et.
CPU nun da aynı şekilde takip et. eğer üst seviyelere geliyorsa restart edebilir.
Bunların yanında CPU ve Ekran kartı oyunlarda fazladan güç sarfedebileceği için PSU dan fazla enerji çeker, enerji isteği karşılanamayıncada restart gelir. Ayrıyetten başka oyunları da uzunca oynamayı dene eğer onlardada aynı şey oluyorsa büyük ihtimal soğutma yada enerji problemin var, fakat olmuyorsa wowun herhangi bir sistem dosyasında sorun yaratmasından kaynaklanıyor olabilir onuda wowun support sistesinden sistem hataları bölümünden çözebilirsin... Olmadı bi formata bakar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

reset genelde hafıza sorunundan olur, windows başlarken "kritik bir hatadan kurtarıldı" gibi bi mesaj çıkıyormu? çıkmıyorsa bilgisayarımı sağ tıkla yönet de gelen ekranda "olay görüntüleyicisi" tabında sistem ve uygulama mesajlarına bak son tarihli hatayı hangisi vermiş muhtemelen wow.exe dir, eğer wow.exe ise ekran kartında sorun vardır oyunlar genelde direct.x ve ekran kartının hardware sorunundan dolayı hata verir değilse ve hic hata yoksa yada yığınla ilgili bişeyler yazıyorsa ramlerinde bi sorun var demektir ki söyliyeyim genelde ram ve ekran kartından kaynaklanır bu reset olayı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biosunun güncellenmesi gerekbilir. Yenialdığım anakartta bu vardı , ram slotlarının biosunu güncelleyince sorun giti , hata bi ayar yaparak otomatik reset yapmasını kapat. veren sorunu görürsen daha iyi cevap alabilirsin. Ama kanaatimce biosun güncellenme zamanı gelmiş olailir.. Yada ram yuvalarını kontrol edebilirsin , ramların yerlerini değiştirerekta bunu kontrol edebilirsin. Makinanın içini her hafta temizlemen de senin ve makinan için daha yararlı olucakık. Bilgisayarda bir insan gibi olabiliyor bazen sevgi siter :))

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende biara boyle bi olayla karsılaşmıstım
sanalbellek muhabbeti var genelde wow gibi oyunlarda
reset sağ alt köşedeki bi alarmla geliyor
sanalbellek en düşük değerde falan diyor
yinede yanlış bilgi vermek istemem
bence sen once güzel bi virüs taraması yap sonrada
bi şekilde tekrar son patch i cekmem gerekebilir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...