calimero Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Şimdi efendim ben severim böyle yeni tatlar denemeyi falan. Geçen gün bizim kampüsteki Çin restoranına gittim, hani çin mutfağı nasıl oluyormuş deyu. Gördüm ki yemekler süper. Ha Çin mutfağını denemeyenler diyecekler ki nasıl süper. Şöyle ki efendim, adamlar acının kararını acaip güzel tuttuuyorlar. Yani ne bizim acılı yemekler gibi bir taraflardan alev çıkarttırıcı ne de baharatsız. acıyı zevk alarak hissediyorsunuz. Sonra geçen gün bir sos aldım Blue Dragon du sanırım ismi (ki ana malzeme bu olacak, bu yüzden kesin ve tam adını vereceğim tekrar alınca) bu sosun tarifini uyguladım ve mükemmel bir sonuç elde ettim. Baktım ki tarifler veriliyor ben de birşeyler katayım dedim. Neyse fazla uzatmadan tarife geçeyim. Malzemeler: 1 adet soğan (doğranmış) 2 adet chilli biberi (bulunabilirse) 1-2 diş sarımsak (Tercihe göre) Yarım kilo kadar tavuk göğsü (ufak parçalara bölünmüş) 1 adet patates (küp şeklinde küçük parçalara bölünmüş) 1 adet limon(un suyu) 5-6 adet yeşil biber (tatlı) Bir miktar sıvı ayçiçek yağı Yeteri kadar tuz İlk olarak sarımsaklarımızı bir havanda dövüyoruz (ha öğrenci halidir havan olmayabilir çok küçük parçalar halinde doğrayadabilirsiniz). Sonra dövdüğümüz sarımsaklarımızı bir çay kaşığı yardımıyla (yine öğrenci hâli çay kaşığnız olmayabilir. Daha önceden de çaykaşığı olarak kullandığınız kalem yahut benzeri şeyleri kullanabilirsiniz:) alıp daha önceden sıktığımız limonun içine atıyoruz. Bu karışımı tavuk etlerimizin bulunduğü tercihen büyükçe bir tasın içine koyduktan sonra tasımızın üstüne bir yayvan tabak koyarak ters çeviriyoruz(kahve fincanı kapatır gibi). Onlar orada salamuraya yatadursun diğer malzemelerimizle ilgilenelim biz de. Soğanlarımızı önce ortadan ikiye ayırıyoruz sonra da ince ince doğruyoruz. Patateslerimizi küp küp , chilli ve de normal türkiye biberlerimizi kestikten sonra bir tavada kavurmaya başlıyoruz (patatesler önce atılırsa yağı çeker ama sert olmasınlar diye onları da beraber atıyorum ben. isteyen sonra da atabilir). Bir iki dakika sonra salamura olmaları için bıraktığımız etlerimizi başka bir kapta kavurmaya başlıyoruz (limon suyunu sakın dökmeyin zirâ lezzeti orada). Sebzeleri koyduğumuz beş dakika olduktan sonra sebzeleri de tavuğun bulunduğu tavaya aktarıyoruz. Yedi ila on dakika arasında tavuklarımız pişmiş olacaktır. Pişmiş karışımın üstüne Blue Dragon green chilli sosunu boca ediyoruz. Sonra hem patatesler yumuşasın, hem de buharla birlikte sos ve diğer malzemelerin tadı iyice geçsin tavuğa diye tavamızın üstünü kapatıp yüksek ateşte bırakıyoruz iki dakikalığına. Yemeğimiz hazır, âfiyetler olsun efendim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Daha detaylı tarif istiyoz:D 1 soğan nedir? bu soğanın boyutu değişiyor hep. Daha ince tarifler. Limonsuyunun miktarı nedir? limona göre değişir bu kuru limon vardır suyu iyi çıkan limon vardır. Misal c.colarak sölesen ölçekleri? chemical evi malum ölçü aletleri var:p vallahi yapacam seviyom bu çin yemeklerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Resimli olarak da yapacağımdır zaten. Öyle bir kabasını alayım olayın diye tarifini verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 malzemeleri nerden bulabileceğiz onuda isteriz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 walla chilli biberi yerine ne kullanılabilir onu araştırıyorum. sanırım arnavut biberi kullanılabilir:). ertesi gün tuto ya resim falan eklyecektim ama o sostan kalmamış. bulduğumda görüntülü resimli olacak. ve de ciddi söylüyorum. mükemmel oluyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Aman çin asya yemeği evde yapmayın ev ahalisi 3-5 günlüğüne evi terkedebilir kokudan. İnanılmaz ağır kokuları vardır.. Ayrıca noodlelar dışında lezzetli başka bi şeyini görmedim bu gavurların.. Paso baharat doldurlyolar ve nereden çıkıyosa o koku of anam of.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Yanlış bir tesbittir. Sallamayalım işkembeden:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Şubat 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2007 @martin: o dediğin leş kokan çin değil thai yemeği. sanırım fındık yağı yüzünden öle kokar bazen thai yemekleri. çin yemeği mis gibidir. noodle yönetir! en güsel teknik stir-fry dedikleri, az yağda çevirerek kızartma. bolca sebzeyi (en sertinden en yumuşağına doğru, yani mesela havuç önce çünkü zor pişer ama patates koyacaksanız sonra) ince doğrayıp az ayçiçek yağında çeviriniz. içine kaynamış suda bekletilmiş noodle'ları atınız. soya sosu, istiridye sosu ekleyiniz. hemencecik olur. etli ve/veya tavuklu isterseniz, aynı tavada önce etleri/tavukları pişirip, onları alıp sebzeleri koyarak aynen devam edebilirsiniz. böyle de hamarat bi kadınım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2007 Pateteslerin ufak küp şeklinde doğranıp az pişirilmesinden yanayım. Bazıları için fazla çiğ olabilir ama tercih meselesidir. Bol sulu hamur topağı kıvamında patatesler görmek istemez kimse tabağında. Ha eğer ki tencere yemeğiyse tabii kullanılan etin cinsine göre patateslerin boyutu ayarlanmalıdır ama zaten patates ve yumurta işinin altından kalkabilen artık mutfakta uzmanlık sıvanı kazanabilir o ayrı. Zor bir konu evet patates. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar