Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[MySQL] Adı bilinmeyen n kadar tablo içinde bütün sütunlardaki t ifadelerini z yapmak?

Zopik

Öne çıkan mesajlar

[MySQL] Adı bilinmeyen n kadar tablo içinde bütün sütunlardaki t ifadelerini z yapmak?

Birçok tablo ve her tabloda bir çok sütuna sahip bir veritabanım var. Kayıtlı veriler içinde bazı değişiklikler yapmak istiyorum. Mesela ᆿ yerine karakterin kendisini yazacağım. Veritabanı türkçe karakter sorunu çıkardığından daha önce bu şekilde kaydetmek zorunda kalmıştım.

Bütün bu ifadeleri kolayca değiştirebileceğim bir yol/yöntem biliyor musunuz ? Oturup bunun için kod yazmak istemiyorum.

Hatta bunu yapan bir mysql ifadesi olduğunu bile düşünmekteyim, olmazsa olmaz kesin yazmışlardır demekteyim ama hiç denk gelmedi : )
Sosyal ağlarda paylaş

mysql destekler mi bilmem ama mssql olsa, tablo bilgilerini başka bir tablodan çekebilirsin. daha sonra da cursorla her kaydı incelersin.. eğer böyle bir opsiyonun yoksa oturup kod yazman lazım herhalde. ki mssql olsa bile cursor kullanmaktansa oturup kod yaz daha iyi :D

[ Mesaj 24 Mart 2006, Cuma - 22:55 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

eee ooo nette bir yere örnek yazan bi zat eksik yazdığı için bi an tüm table'ı tek seferde değiştirebileceğimi sanmıştım ama değilmiş.

SELECT REPLACE (field,'eski','yeni');

şeklinde birşey var fakat bir türlü kabul etmiyor field isimlerimi. çözemedim pek.

field yerine tablename.fieldname yazdığımda da böyle bir table yok diyor.

garip bişi.

[ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 13:13 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...