Way Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 ortaokulda kompozisyon sınavında sorulmustu bu soru yok iste hic kimse ozgur degil donumuzla dolasamıyoruz vs vs yazarak 90 almıstım ama su an 20 yasındayım su an ole bir soru sorsalar ozguruz derim..gidersin kafanı kullanıp alım satım isleriyle milyarder olabilirsin derslerinde cok basarılı olup profesor olabilirsin kariyer yapabilirsin..sonucta paran olur istedigini yaparsın..ya da her ders ten 0 alırsın amele olursun hayatın boyunca bi baltaya sap olamazsın..hersey bizim elimizde..derseniz ben yetimim bana bakacak kimse yoktu vs olayları hayata sadece 1-0 yenik baslamak gibi bisi olur buda ama ortalama 65 yıl yasayacaksın 65 yıl da da ugrassan macı cevirebilirsin.. bu sosyal duzende ozgur olamamak sole bisi.. istedigin halde biseyi yapmana izin verilmemesi.. toplum kurallarıyla ozgurlugu karıstırmayalım..milyonlarca kisi bi kurala uyuyorsa o kural olmaktan cıkar insan olmanın gerektirdigi bisi olur..
MaUWw Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 zaten kapitalizm direkt hayatımızın içinde değil mi ki? aldıklarımızda verdiklerimizde. hayatın içinde. insanlara kendi pisliğini ilaç olarak yutturan, ihtiyaçları kazanç kapısı olarak kurup, büyük paralar yutan--birilerinin büyük paralar yutmasını sağlayan bir düzen. evet devlet düzeni olarak baktığımızda daha gözle görülür değişiklikler bu işi halledebilir gibi görünüyor. ama en basit örnek; insanlar güzel olmak için satılan malzemeleri (dev bi pazar ve uydurma bi güzellik vadedişten bahsediorm) almaya devam ettikçe, kapitalzm nasıl yok olabilr?
Th0r Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 Şahsen ben özgür değilim, tabi modern miyim onu bilmiyorum...
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Yazılıdan sınıf birincisi olmuşum, bugün hoca geldi söyledi. Pek bir sevindirik oldum, paylaşasım geldi:P
-Wissy Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 peki matriksteki pil insanlar neden matriksten cikmak istiyorlar?
paspatur Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 said: Yazılıdan sınıf birincisi olmuşum, bugün hoca geldi söyledi. Pek bir sevindirik oldum, paylaşasım geldi:P ne yazdığınıda paylaşırsan kabaca, berhudar oluruz...
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 İlk mesajda özetlemiştim onu tekrar c/p'liyeyim buyrun: Ben insan hakları gibi özgür kılıcı faktörlerin varlığından bahsederek, her şeye rağmen modern insanın yarattığı kapitalist düzen içinde ahlaki zincirini gevşetmekle beraber yasalar aracılığıyla bir production-consumation dünyasında köle haline gelmiş olduğunu, bu düzene istekli bir şekilde katılınabileceğini, ancak özgürlük konseptinin seçim hakkına sahip olmak olduğu için modern insanın özgür olmadığı sonucuna vararak bir yazı yazdım.
paspatur Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 said: İlk mesajda özetlemiştim onu tekrar c/p'liyeyim buyrun: Ben insan hakları gibi özgür kılıcı faktörlerin varlığından bahsederek, her şeye rağmen modern insanın yarattığı kapitalist düzen içinde ahlaki zincirini gevşetmekle beraber yasalar aracılığıyla bir production-consumation dünyasında köle haline gelmiş olduğunu, bu düzene istekli bir şekilde katılınabileceğini, ancak özgürlük konseptinin seçim hakkına sahip olmak olduğu için modern insanın özgür olmadığı sonucuna vararak bir yazı yazdım. ne yazdın ne yazdın???
Pearl Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 said: Geçen gün fransızca kompozisyon sınavım vardı, konu da "Modern insan özgür müdür?" idi. Ben insan hakları gibi özgür kılıcı faktörlerin varlığından bahsederek, her şeye rağmen modern insanın yarattığı kapitalist düzen içinde ahlaki zincirini gevşetmekle beraber yasalar aracılığıyla bir production-consumation dünyasında köle haline gelmiş olduğunu, bu düzene istekli bir şekilde katılınabileceğini, ancak özgürlük konseptinin seçim hakkına sahip olmak olduğu için modern insanın özgür olmadığı sonucuna vararak bir yazı yazdım. Peki paticik'teki insanlara göre modern insan özgür müdür? Özgürlüğün bittiği nokta nedir? Görüşlerinizi bekliyorum. hangi okul anti bu bir ? ikincisi insan her zaman her yerde özgürdür bu yıllar boyu böyle bilinir böyle yazılır böyle çizilir... modern insan olması gerekmes kıro suda kürtüde özgürdür...
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Notre Dame de Sion lisesi. Nasıl özgür oluyorsun ki? Seçim hakkın yok?
Pearl Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 nası seçim hakkın yok başbakanı dedemmi seçiyo [evet dedem seçiyo :P]
SbNN Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Modern kelimesini nasıl kullandığına bağlı .. : --''Kafa , görüş yapısı'' olarak kullanıyorsan evet bence özgürdür .. Tabi kendine göre özgürdür başkasının görüş yapısına göre toplumda hoş karşılanmayan bir hareket yaparsa görürüm özgürlüğünü :) --Ama ''çağa ayak uydurmuş yeniliklere vs'' olarak kullanıyorsan bence illa ki özgür olması gerekmez..
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Başbakanı çoğunluk seçiyor, sen de çoğunluğa ayak uyduruyorsun. Ayrıca başbakan da seçildikten sonra senin sesin olmaktan çıkıyor diyebiliriz rahatça, en nihayetinde kendi kararlarını alıyor. Söz verilenle elde edilen arasındaki fark her başbakanda apaçık ortada. Onu da geçtim, yani sisteme dahil olmama şansın yok. Özgürlüğün bittiği nokta orda.
ultraaa Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Din eksenli bakarsanız insan köle olarak doğar kendisine gönderilen kitapta yazılanlara uymakla yükümlüdür,bilim yönünden bakarsanız insan ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır yoksa ölür,kimsenin su içmeme özgürlüğü yoktur,toplum yapısına bakarsanız herkes kanunlara uymak zorundadır kanunu bilmemek mezeret sayılmaz,e gene herkes çalışmak zorunda çalışmayan kötü yaşam standardında yaşar,çalışan insan da bunu her zaman elde edemediğine göre bu da bizim elimizde değil,daha neyin özgürlüğü...
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Çok güzel söyledin ultraaa, cidden takdir ettim.
riglous Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 bknz. felsefeye giris arama: free will sonuc: yok oyle bi sey. biraz daha acarsak soru yanlis. soyle ki cevremizde olan cit biz ilerledikce genisliyosa bizim sinirimiz yoktur. ama obur taraftan daima bi citle cevrili oldugumuz icin bizi baglayan bi etken vardir. sonuc olarak o citin orda olmasi ya da olmamasi bi seyi degistirmez; bu yuzden soru yanlistir. secim hakkin vardir belki ama sinirlarini bildigin surece istedigini secersin. asil sorun sinirini gozetmeksizin istememen gereken bi seyi arzu etmek. [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 22:26 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Tamam o zaman free will'in non-existence'ını kabul etmek zaten sorulan soruya en azından bir noktada cevap vermektir. Soru zaten genel ve ele hangi açıdan alırsan alabileceğin bir soru. Bunun limitlerini istersen evrensel bir genişlikte tutarak free will'i en basitinden physical law'larla kısıtlarsın, istersen minimal bir bakış açısıyla günümüz toplumundaki yasaların kısıtlamasıyla örneklersin. Ancak en nihayetinde free will illaha bir noktada sınırlanan bir konsept olmak zorunda.
Öne çıkan mesajlar