forgiver Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 bodyci bir jeolog vardı, şöyle bişeyler dedi deprem; üst tabaka ile altındaki elastik tabakanın aynı anda hareket edememesinde kaynaklanıyor bu olayın; kütle çekim açısından etkisinin 0,000000000002342398482 kadar etkiyebileceğini ama bunun fayın kırılmasına ramak kalmış bir durumda etkili olabileceğini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 bilim adamları bir deprem ile güneş tutulması arasında bir ilgi olmadığını söylüyorlar fakat genede bilemiyorum. güneş tutulmasından 1 gün sonra akdeniz dolaylarında 4,9 şiddetinde deprem olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 evet ben onu duydum sırf buraya yazmadım fistan korkmasın die . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 gün içinde 5'in altında en az 3-4 tane deprem oluyor. 1 haftada neredeyse tum faylarda gerçekleşiyor bu deprem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Geçen hafta Siyaset Meydanı'nda Celal Hoşgör hocamız bas bas bağırdı alakası yok diye. Aramızda jeoloji okumuş olan varsa daha iyi olur ama ben de anladığım kadarıyla açıklayayım. Adamın dediği şu, güneş her Allah'ın günü bu dünyayı çekiyor, itiyor, aynısını ay da yapıyor, ama bu en çok denizlerde meydana geliyor, kayalarda ise çok hafif kasılmalar meydana getiriyor. Güneş tutulması ile kayalarda bu şekilde oluşacak bir deprem için güneşin kabaca bir hesapla 300 yıldan fazla tutulmuş halde kalması gerekiyor. Yani eğer tutulmadan sonra bir deprem olmuşsa, buna sadece olacağı varmış diyebiliyoruz, tutulma belki bir miktar hızlandırmış olabilir, o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 deprem iyidir, arada bir boşalması lazım yeryüzünün hep abazan hep abazan olmaz öle kendi içinde mağma mağma bir yere kadar büyük depremleri geciktiriyor sonuçta, büyük olsa bile bu yaşadığımız binaların altından canlı çıkanlar için deprem olmadan geçecek uzun yıllar olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 inanmaya başladım ben bu deprem - tutulma ilişkisine iranda deprem olduktan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 depremi önceden bilemediğimiz için %47 lik tesadüf ün insanları korkutması çok normal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angel_85 Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Sizde artık bir karar verin yane 17 ağustos depremi : Güneş tutulması yüzündenmi? Amerikalıalrın bölgede yaptıgı deprem deneyi yüzündenmi ? Bölgedeki insanların cok zıvanadan cıktığı ve askerlerin o gece içki içip..... (ayy devam edemiycem) ? oldu. bu kadar tartışılıyor kimse karar veremedi daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar