Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mühendislik Öğrencilerinin dikkatine..

berdush

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bu salak sistemle , imzanızın hiç bir değeri olmayacak.. Fabrikalarda veya organizasyonlarda teknisyen gibi çalıştırılacaksınız.. Şu anda hazırlığını yaptığım bir yazı var.. Bunu okulumun rektörlüğüne ve TMMOB'ye göndereceğim.. Sizin de çalışmalarınızı bekliyorum.. Geleceğimizi karartmaya kimsenin hakkı yok. Asabileceğimiz bir diplomamamız bile olmaması ne acı?!
Sosyal ağlarda paylaş

mahkemeye gidilir kazanılır.
mühendislik diploması için girenleri bu karar kapsamaz.
öss kitapcıgında ne zaman inşaat yazar ve oraya girenler okur 4 yıl onlar mühendislik diploması alamaz.bizim okulda da söylenen bunlar.
emsal kararlarda var.avukatlar 1 yıl staj yapıp avukat olabiliyormuş, o şekilde okuyan bi kişi yasanın 2 yıl staj yapma zorunlulugundan sonra dava açmış ve 1 yıl stajla avukat olmuş.
şu an okuyanları ırgalamaz ama sınav vs. olayı herkese getirirlerse işte o zmn yandık :) imza yetkim kalkar. eheh
Sosyal ağlarda paylaş

mus geliyor mus (mühendislikte uzmanlık sınavı)

son dakika editi: tayyiple konuştum haberler iyi, yök ü kaldırıyormuş

------------

bizim hocada bahsediyordu bu olaydan ama kazanılmış haklar var sonuçta alamazlar lam elimizden diplomayı

gerçi öss sınav içeriğini değiştirirken lise 3 lere eski sınavla alcaz diye bir olaya girişmiyorlar, bize de diplomayı verirken aynı olay söz konusu olura yapsak bişey yok gibi
düz mantık açısından

[ Mesaj 17 Mart 2006, Cuma - 21:35 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bu olay kasım ayından beri vardı
kampüste epey tartıştık arkadaşlarla
daha sonra da ilk dönem mezun olan arkadaşın diplomasına baktım ondada artık mühendis yazmıyor

yani diplomalar coktan basıldı ve bu sene mezun olacaklar da mühendis diploması alamıyorlar

babamla konustum birkere ortada kazanılmış hak var elinizden alamazlar diyor
dava acılsa cok rahat kazanılır diyor da
ben öyle bişi ummuyorum

insan hakları vs bir yana burası Tr..
Sosyal ağlarda paylaş

çok iyi düşünülmüş bir yontem bence!!

bizim gibi parasal eğitimin bol oldugu bir ulkede
parayla mezun olan , imza yetkisi alan bi suru inşaat muhendisleri var!!

bunlarin sayesinde depremlerde olen sayilarinin sayisi artiyor.

imza yetkisinin 5 yil deneyimsiz ve bilgisiz biirlerine verilecegine 5 yil deneyimli ve bilgili birisine imza yetkisinin verilmesi daha mantikli bosuna itiraz etmeyin adamlar hakli
Sosyal ağlarda paylaş

emre2372 olaya düz mantık değil direk bodos bodos mantıkla yaklaşıyorsun.. Veli Göçer Özel okul mu bitirdi de o kadar kooperatifi yıkıldı adamın? Bazı şeyleri bilmeden konuşuyorsun.. Kim parayla şu ana kadar üniversite bitirmiş??? Lafta ve duyumla herkes hareket eder, işin aslını öğrenmeye bak sen.. İnşaatlar yapılırken yasalarda gerekli ölçütler vardır.. Bu ölçütlere göre bina yapılır.. Bi apartmanı dikmek için inşaat mühendisi olmak ne yeter ne yetmez.. Onun kontrolünde elektronik mühendisleri makine mühendisleri de çalışır.. Depremdeki evlerin yıkılma nedenleri zemin etütsüz, ve yanlış kum kullanımıydı.. Söylediklerinin eğitimle hiçbir alakası yok.. Tek alakası insanların gözünü para hırsı büyümesi..
Sosyal ağlarda paylaş

merak ettim, bu muhendis imzasi nerde kullaniliyo? insaat muh.'leri kullaniyo bildigim kadariyla proje onaylarken... baska? yani elektrik muhendisleri kullanio mu bunu? ya da bilgisayar muhendisleri... acikcasi isterlerse muhendis demesinler, ne degisir ki?

ayrica konu hakkinda iyi ya da kotu diye bi yorum yapmak bence zor. yani iki dakikada her seyi yakip yikmak yanlis. nedeni nasili vardir kesin bunun; onlarin aciklanmasi lazim asil, iki paragrafa sigacak bi konu degil bence bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...