Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne Mutlu Turkum diyene

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet 4 ay once buyuk bi amacla egitim icin geldigim bu teknoloji,ilim,saygi,insan haklari gibi seylerin burada cok oldugu "the united states of america" ya geldim.Ama acikcasi umutlarimin 1/10 ini karsilayamadi ben bekliordumki insanlar filmlerdeki gibi herkezde 2 katli evler war bir babada birde annede araba war herkezin arka bahcesi havuzlu insanlar hayallerini gerceklestirebilior.Geldigimde bunlarin oldugunu gordum hatta adam ucak ile gidiordu isine (di$ci) ama...
800$ maa$ a tax dedikleri(vergi) nin adamin kazancinin yarisini goturdugunu ve 1 aileyi besledigini herkezin bi yasam savasi icinde oldugunu eger paranin olmadigi zaman sonunun yaklastigini herkezde araba olmadigini kimisinin arka bahcesinin kimsinin bi evinin olmadigini orta halli dedigimiz insanlarin sadece gece gec yatip oglen kalkip yemek yemesi aksamda bisiler atistirdigini (kuru ekmek) herseyin cok pahali oldugu teknoloji bilim irfan yuvasi olan amerikanin icinde karinca gibi yasayan ki bunu matematige vurursak %70 i boyledir,yeni nesilleri cok daha berbat uyusturucu batagina saplanmis buyugunden kucugune 15 yasinda elinde "marry J" dedikleri otun yanmasi hergun en azindan 5 kisinin silahli cati$mada oldugu insanlarinin bi cogunun zencilere hala kole gozuyle baktiklari kendilerini modern sanan gusel bir politika ile hepsini kapatmis gostermemis ve bazi zenginleri evlerinde icinde disinda havuzlari bulunan evlerinin fiyatlari 1milyon$ olan zengin mahallelerinde oynayan oyuncak bisiklet suren cocuklari gostermistir bu devlet (filmlerden gordugum kadar) ama boyle degil arkadaslar eger gercekten amerikanin nasil oldugunu bilmek isterseniz izleyipde dogru bu yasam tam "american style" dedigim film requiem for a dream dir Dallas/Fort Worth da yasiorum surada 5 ayim daha kaldi bir an once bitirip cennet olarak gordugum ekonomisi cok iyi olmayan ama genede iyi olmak icin vatandasinin ustune cokmeyen bi hastaneye gittigin zaman ne kadar beklesende genede paran olmadan yararlanabildigin gusel ucuz sebze mevyelerin oldugu pazarlari olan ogrencilerinden universtede para almayan(ki bu olay amerika dedigimiz yerde 31bn$ dir yillik adamlarin dusunceleri "parasi olan zaten akillidir" yapisiyla adam okutup yetistirmekte) her yil bir suru akilli medeni gercekten saglam bir aile temeli ve alt yapisiyla egitilmis hayata hazir bilincli kor olmayan (paticikde eksisozlukde okudugum turkiye icin olan yazilardan bu kaniya vardim) insanlar yetistiren ve gelecekte cok cok daha gusel olucak ulkeme geri donucem.
Bu yazim Amerika Amerika diye laf kondurmayan tanidigim turkleredir.Turk halki Mustafa Kemalin soyledigi gibi zekidir akillidir en onemlisi icindeki turk kanini benligini bilir ve bunun ile gurur duyar.Bu yazimi okuyanlar diyicekler madem akilliyiz zekiyiz neden boyleyiz?Cok basit devleti bu duruma getirenler zeki yurt disinda egitim almis kendi benligi olmamis gelismemis ayni zamandada yaptiklariylada baskalarininkinide zehirlemis insanlardir.Bu tur yazilari onlarinda okumasini cok isterimki biseyler ogrensinler ayni zamanda benim gibi Turk gercek Turklerinde okuyup kendi memleketlerinden utanmamalarini ve bizlerin daha iyi bi yere getirecegimizi dusunsunler.
Ne Mutlu Turkum diyene.
Mesaj tarihi:
:) ozur dilerim zaten buraya geldigimden beri hic turkce konusmuorum benim turkce gramerimde bozuktur ozurlu konusurum birazcik gecenlerdede arakdasa sifremi wericem yaz kagit kalem weriorum dedim aslinda problem noktalamalarimda kusura bakmayin :))
  • Yeni Oluştur...