thedarkride Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Bişi sormak istiyorum.Ben 1989 Subat dogumluyum.Acaba ben bu sene ehliyet alabilir mym?veya bnm aysım kaç oluyor su anda.Su yas meselesini bi türlü çözemedim.Bnm hesaplarıma göre ben su an 18 e girdim.Bi sorum daha olucak.Ehliyet için 18 in dolması mı lazım yoksa girmek yeterli mi??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 dolması lzm seneye alıcan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thedarkride Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 kesin emin msn hacı??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 2007 martdan önce alamazsın.cocuksun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 84 mayıs doğumluyum 2002 eylül de aldım 85-2003 86-2004 87-2005 88-2006 89-2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Fistan ezmişsin direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 sana tavsiyem babani falan al yanina yavas yavas kullanmaya basla. her ne kadar turkiyede 10 yasinda ben arabayi ogrendim denilsede dogrusu 16 yaslarinda yaninizda bir buyugunuzle ogrenmektir. Dagdan bayirdan polisten kacarak son gaz araba ogrenilmez. Tamamen arabadanda uzak durup bir anda 18 yasinda vahiy inmis gibi arabada kullanilmaz. Trafige cikmadan 1 sene kadar yaninizda bir buyukle ehliyetiniz olmasa bile medeni bir sekilde sapitmadan araba kullanilmalidir. Tabi bu medeni toplumlarin araba kulturudur, arabayi arac veya amac olarak gormenin farki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 sacmalamayin koy yerinde mi pratik yapilcak? sonra babasini uyutup arabayi kaciran onun bunun evlatlari vurup kaciyolar zavallilara. 18 yasinda ehliyet kursunda ogrendim araba kullanmayi, vahiy mi indi allah mi dokundu nedir anlamadim. insanlara boyle sacma tavsiyelerde bulunmayin, cok isteyen varsa gitsin trafige kapali alanda denesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 aynen bende hiç trafikte kullanmıyodum geçen sene biraz çokçok az trafik olan yerde kullanmaya başladım ama şimdi taş gibiyim:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 dela dunyanin her yerinde daha tam ehliyet yasi gelmeden egitim verilir. Bilmedigin konularda sacmalamayin diye baslamazsin sert tepki almazsin. yurtdisindada 16 yasinda yaninda ehliyetli biriyle ehliyet verilir. 17 yasinin sonunda tam ehliyet alirsin. 18 yasinda vahiyle bir gunde araba ogrenilmez. Benim dedigimi adam gibi okursan kacir falan demedigimi iyicene anlarsin. Neyse siz buralara takilmiyordunuz biz mutluyduk burayi konu disi yapmayin lutfen. Acikcasi diger okul arkadasinla beraber uzak durursaniz sevinirim burasi paticigin geneline gore daha seviyeli bir yer. Biz birbirimize sacmalamayin diye girismiyoruz. Diger bolumlerde bende kiziyorum adi ustunde konu disi ama burada biraz daha dikkat edersen buranin ritueline alisirsin hatta hic girmesen daha bile iyi olur. Cunku sen ve arkadasinin okudugum hic bir mesaji bilgi icermiyor, chat yapiyormus gibi yazisiyorsunuz. Neyse en azindan diger arkadasin siyasi konularda fikir bildiriyor. Neyse burasi yeri degil. P.S umarim arkadasinla buraya abartili mesajlar atmaya baslamazsin dedigim gibi belli bir seviyede gidiyor burada mesajlar daha siki bir arkadas ortami var. [ Mesaj 13 Mart 2006, Pazartesi - 00:07 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 pardon ya bilemedim =(( okul arkadasimi da goremedim ama ayri polemik, direk rencide olacagindan ugrasmiyorum bile. demek istedigim, turk gencleri senin soylediginle pohpohlanir adam oldum zanneder, herkes sizin kadar seviyeli bilincli zeki cevik ve ahlakli degil, sonra gider caddebostan sahilde takla atar kaldirimdakini ezer, arabayi kacirir okula gider, ne de olsa babasiyla ogrendi araba kullanmayi, arkadaslarina hava atar iyice gazlanir aptal bi kaza yapar. bu forumu okuyan 12-13 yasinda uyeler de var, akulu arabasi olmus olmamis icinde kalmis, ayaklari pedala yetisince hemen ilk bos yolda babasindan direksiyonu isteyecek gencler. ondan yazdiklarimizda bu sekilde bir sosyal bilinc ve sorumluluk tasimaliyiz. p.s: siz hicbiriniz yoktunuz buralarda at kostururduk orasi da ayri mevzuu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 yazimi tekrar okursan orada yaninda ehliyeti olan biriyle yazdigimi okursun/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 vizyonunu genisletirsen ilerki basamaklardan bahsettigimi gorursun ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 ileri basamaklarin nedeni insanlara duzgun egitim vermedigimiz icin. Yoksa benim gozumde bir insanin 18 yasinda devlet karsisinda sorumluluk almis olmasi disinda 17 yasindaki haliden bir farki yok. 18 inde bir ayda ehliyet verip yola salmaktansa. 2 sene boyunca yaninda bir ehliyetli kontrolu altinda surmesi cok daha akillica. Neyse L ehliyet yakinda geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 matama türkiyede oldugunu unutuyorsun sanırım. senin dedigin güzel ho$. 1-2 sene egitim verilsin. ama sen 16 ya$ında cocuga araba verirsen,istedigin kadar yanında otur,hatta kucagına oturt,16 ya$ında cocugun refleksleri hızlıdır,kanı delidir,18 ya$inda bir cocukla ayni olgun dü$ünceyi bekleyemezsin..babasiyla,abisiyle,annesiyle 5 ay araba kullanan cocuk 7. 8.ayda napicak?"olm annenler uyuduktan sonra al anahtari a$agida bekliyoruz biz."sonuc?polis durdurdu ceza yazdi demiyorum,ke$ke öyle olsa,kaldirimda top oynayan 5-6 ya$ında cocuk yola atlarsa nolucak?ufak cocuga mi kizicaksin niye atliyorsun yola diye,yada $öföre mi kizicaksin?ona o cesareti verene gidiceksin ilk..hepimiz 16 ya$inda olduk..o caglardan hepimiz gectik..istanbul'da büyüyen bir cocuga sen 16 ya$ında yanında oturarak dahi olsa trafige sokamazsın.. Onun icin Turkiye'de ya$adigimizi unutmadan at bazi postlarini..Dela hakli.burayi okuyan 12-13 ya$inda araba meraklisi cocuklar da var.. yada yazip yazip sorun egitimde bitiyor diye kestirme..Hepimiz biliyoruz sorun egitimde..Ama nüfusu milyonu a$kın bi kesimden bahsediyosak "sorun egitimde bap,egitim düzelse çok kral adam oluruz." deme hakkını kimse vermez sana.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Hepinizin yazdıklarında gerçeklik payı var aslında tartışmanız yersiz. 17 yaş 164 gün ile 18yaş arasında olgunluk farkı yok ancak kimi zaman şu foruma bile yazanların yaşını kestirebiliyoruz. Bende çok küçük yaşlardan itibaren araba kullanmayı biliyordum trafiğin olmadığı ortamlarda kullanmıştım ancak babam vefat etmiş olduğu için sık sık yanına oturup araba kullanacağım biri olmadı. Arabamızı sattığımız için 18 yaşımı doldurduğumda hemen ehliyeti almış olmama rağmen şu anki arabamızı alana kadar (ki bu 21 yaş oluyor) neredeyse hiç trafiğe hiç çıkmamıştım. Arabanın siparişini verdiğimizde, Bir ehliyet kursunun hocası ve arabasıyla 3 saat trafiğe çıktık ardından gittim galeriden aldım arabamı. Muhtemelen yaşımın verdiği olgunlukla 9 buçuk aydır hiçbir kazaya sebebiyet vermedim. Temkinliyim, sakinim, kurallara uyuyorum, 18 de değilde 21 de trafiğe çıktım diye adaptasyon zorluğuda çekmedim. Kısacası geç trafiğe çıkarak aslında hiçbirşey kaybetmedim. Belki benim trafiğe çıkma yaşım 18 den biraz fazla olabilir ancak üstteki ile aynı paralelde 15 yaşında trafiğe çıksaydım da hiçbirşey kazanmayacaktım. Bizden daha ufak arkadaşların sabırsızlıkla 18 yaşını beklemeleri bile bence onların içindeki ateşi gösteriyor. Insanlar bilerek isteyerek hata yapmıyor. Tabiki yaşa göre hata oranı da azalmıyor ancak insanın daha genç yaşlardaki deli damarı hata oranını şüphesiz arttırıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 benim savundugum su 16 18 25 40 bir adam trafige cikmadan yaninda deneyimli biriyle en az iki sene arac kullanmali. Minumum yas 18 dediysen 20 sine kadar ogrenmeli. simdi 18 demissek 16 da baslamali. Ama yaninda ondan sorumlu egitmenle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Ben 14 yaşımdan beri araba kullanıyorum. Matama'nın dediği gibi de babam beni oturttu yanındayken de çalıştırdı. Ayrıca bizde araba anahtarları herkesin bildiği bir yerdedir ve acil bir durum olacaksa diye de arabanın kendi anahtarı olmasa yedeği vardır. Gelgelelim babam bana araba öğretecekken oturtup konuştu, "18 yaşına gelmeden bir kez bile araba kaçırmadır, bizden habersiz anahtar almaktır bir şey yaparsan, bittiğin gündür, ehliyeti de rüyanda görürsün" dedi, 18 yaşıma gelip ehliyetimi alana kadar da trafiğe çıkmadım ama gayet usta araba kullanıyordum. Bana bunun getirisi ne oldu? İlk trafiğe çıktığımda neyin ne olduğunu bildiğim için bazı delikanlı gençler gibi "Abi dur şurayı 120 ile döner miyiz?" olayına hiç girmedim ve babam bana öldüresiye park manevraları yaptırdığı için arabanın sıkışabileceği her yere park edebiliyordum. Ama başka bir kazancı olduğunu söylemem. Bu bakımdan, her ne kadar matama'nın görüşünü benimsesem de, Dela ve Vodan haklı. Benim tanıdığım 15 yaş gençliği de "ulan bir öğrenip arabayı bir kaçırsak" sevdasına o kadar kapılmış ki ben korkuyorum. Arabayla çok ilgilenmeyen kardeşimin bile 16 yaşında damarı kabarmıştı "öğret öğret" diyordu ve biliyordum ki öğrettiğim an benim araba park yerinden yürüyecek. Ben derim ki geç olsun da güç olmasın. Ehliyetini almamış ve trafik eğitimi verilmemiş biri, yasak bir şeyi de yapmanın heyecanıyla asla düzgün bir iş çıkarmaz, 16sında sağa sola zarar verip birilerini öldüreceklerine (babamın arkadaşının oğlu ölümden döndü, 3 kişiyi ağır yaraladı kendi ölüyordu bir de mahkelemerde süründü) 18 yaşında acemi acemi gezsinler. Bahsettiğin yurtdışında da kural şöyledir. Amerika'da ve İngilterede "Stajer sürücülük" var. 16 yaşında ehliyet alıyorsun, fakat yanında polise bildirilmiş refakatçin olmadan kullanamıyorsun. Ayrıca İngiltere'de arabanda görünecek şekilde "L" (yani learner- öğrenen sürücü) tabelası taşıman gerek. Bunları yapmadan trafikteyken polis yakaladığı an araba bağlanıyor, ehliyetine el konuyor, sana dava açıyorlar ve eğer bir de trafik suçu 4 ila 8 yıl süreyle tekrar ehliyet alma hakkını kaybediyorsun. Ona göre yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thedarkride Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Ya ben 2 senedir araba kullanıyorum bu sene pro olark kullanmaya basladım.Arkadaslarımda genelde vardı o dediklernz.Mesela işte elfo(el freni) cekmeler,yanlamalar,patiyle kalkmak flm.Ama adamın altındaki araba kartal.Bnm altımda ise gecen seneye kdr passat vardı (manuel) ve yazlıkta kullanıyordum.Zaten bomboş köy gibi bi yer.Sonraları hafiften 16 yaş damarı tuttu.Gece 3te kacırmaya basladım arabayı.Bi tur atıp hemen geri geliyodum.Sonra bunun sakıncalı oldugunu anlayıp bıraktım.Şimdi ise 17 yasındayım Altımda Astra var(annemin) ve yine altımdaki arabanın degerini bilerek ne pati ne elfo ne yanlamak hiçbirini denemeye niyetim yok.Yapsam nolcak yapmasam nolcak?Ben zaten o szn dediginz delikanlı genclerden deilim.Hız merakım yok.Adam gibi gidip gezmek istiyorum.Ama seneye artık.Bide su var.Eger ben şimdi yolda coluga cocuga carparsam babam hapise giricek neden ben böle bi riski göze alıyım ki.Bekelrim 1 sene daha sonra ne mok yersem yerim istdigim gibi.Hepinize tesekkurler arkadaslar.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Çoluğu çocuğu çarpınca öldürürsen sen de girersin içeri baban da. Bence mantıklı ve doğru olanı yapıyorsun, 3 dakikalık "deli"-kanlılık için bu kadar büyük bir bedel ödemeye değmez. Patinajı takip eden ehliyet yaşı tutmayan patilere de diyeceğim şey çok hevesliyseniz öğrenin ama gereksiz hareketlerden ve gösterilerden kaçının. İnanın bunlar sizin ustalığınızı falan değil ancak özentiliğinizi gösteriyor ve trafikte hareket çeken kardeşleri de benim takdir edesim değil indirip dövesim geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 cafein +99 çok doğru söylüyosun. ben bundan 5-6 yaş önce hareket çekerdim amcam teşvik ederdi:). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 2007de basvuru yapıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 bi ucuncu sayfa haberini azalttik bu topicle, diger genclere de ornek olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 98 senesinde 16 yasindayken geceleri gec saat babamin arabasini kacirip arkadaslarla turluyoduk. turlama filan ne turlama , oyle evin orasi filan degil direk sehir merkezine inmeler filan. 99 senesinde ailem sehir disina ciktiginda annemin arabasiyla 2 arkadas istanbula gittik. ikimizdede ehliyet yok. cahil cesareti olsa gerek. bir gun kalip geri donduk. simdi dusunuyorum yaptiklarimida , allah korumus basimiza bi is gelmemis, 5 kisi dolsuuyoduk o arabaya sehir merkezinde gezerken, varmı boyle bi salaklik ya. aman diyim, bisey gelse basiniza hadi sizi gectim yaninizdaki arkadaslariniza bisi olsa , hapsi filan gectim vicdan azabindan ya ölürsünüz yada hayatiniz zehir olur. LUT FEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar