Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bagdat caddesindeki lokantalar vs

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Beyler oncelikle bu yazi benim goruslerimi icericek herkesin fikri farkli olabilir. Ben kirmizi et agirlikli yemek yiyen biriyim o yuzden ozellikle caddeki guzel biftek yapan yerler konusunda bayag bilgiliyim. Bu konuya zaman buldukca eklemeler yapacagim.

1- TGI Fridays

Simdi bir kere karizma yer diye gecer. Ama kisisel fikrim ne dizayni nede ortami hos Degil. Caddeki en pahali yerlerden biridir. Diger mekanlara gore %30-%50 daha pahalidir. Yemeklerine gelince. Tavuk yemekleri arasinda benim onerim mushroom chicken mushroom. Bayag guzel mantarli tavuk. Kirmizi et deyince benim icin biftekten baska birsey yemek akillica degildir caddede. Biftek deyince Fridays in en baba biftegi TBONE. 450 gram olan bu et dananin en guzel yerinden yapilir. Fridays bu Tbone u guzel yapar ama mukemmel degildir. Yaninda Kumpir benzeri bir patatesle sunar. Ortalikta bayag unlu gorebilirsiniz bu arada.

Ornek fiyat
Tbone 33 milyon
M.Chicken 23 milyon
Sigara icmeyenler icin ayri yeri var.
Otopark:
Onunde Kucuk bir park yeri var. Sansiniz yaver giderse oraya park edebilirsiniz. Vale var diye duydum ama denemedim hic.

2- Old English Pub

Benim caddedeki favori yerim. Tek handikapi sigarasiz yerinin olmamasi. Garsonlari gayet iyidir, yemek hizli gelir en onemlisi lezzetlidir. Favori kirmizi et yemegim dallas steak. Tbone a benzer bir bakima tbone un kemiksizi gibidir ama Cok daha lezzetlidir. Tavuk yemeklerinde ise benim favorim Cajun Fingers. Deneyin hosunuza gidicek. Birde burada gizli bir lezzet var patates kizartmasi gibi yapilan bir mantarlari var. Mantari kizartip getiriyorlar. Super bir tadi. Akliniza gelirse isteyin. Fiyatlarida cadde icin makul sayilabilecek seviyededir. Ortamda ingiliz pub havasi yakalanmaya calisilsada aslindan bayag uzak. Ama sikici degildir. Ust kat cam kenarindan oraya buraya bakmaktan zaman hizlica gecer. Salatalarida guzeldir.

Dallas - 21 milyon
Cajun - 13 milyon
Sigara icmeyenler icin ayri yer yok.
Otoparki Yok

3- MidPoint

Caddenin en favori mekani son bir yildir, yer bulmaniz bayag zor. Zaten kapisina gittiginizde siradan anlarsiniz. Garsonlari tatli insanlar, servis hizlidir. Yemeklerden Dallas biftek buradada guzeldir. Tbone idare eder. Mekan gayet hos dizayn edilmis. Acikcasi bayag mudavimleri olusmaya basladi. Tavuk yemedim daha dogrusu bayag oldu hatirlamiyorum. Salatalari gayet guzel deneyin. Birde not ekliyim salata deyince coban salata degil bunlar. Dev gibi menu yani ortaya salata degil ana yemek bu otlar. Fiyatlarida Old englishle hemen hemen aynidir.

Dallas - 22 milyon
Sigara icmeyenler icin ayri bir bolumu var
Otoparki yok.

Kirinti.

Turkiyeye bu amerikan tipi restoranlari getiren adamlar bunlar. Yillardir belli bir kaliteyi tutturmuslardir. Yemekleri guzeldir. Tbone lari hostur, tabaklari fazla buyuktur; Tatlilarini deneyin gerci onlarda bayag buyuk. Kasarli bir tavuklari var oda bayag guzel. Garsonlari yardimsever ve hizli insanlardir. Yalniz mekanin dizayni bayag eskidi artik bir yenilik yapmalari gerekiyor. Birde bayag bir yemek kokusu var ortalikta rahatsizlik uyandirabilir. Mudavimi coktur her zaman sira beklersiniz kapisinda. Tabi bu bekleme suresi cok uzadiginda kapidakilere verilen yiyeceklerle karninizi doyurmayin. Kirinti acikcasi artik bir klasik marka. Fajitalarini denemenizi tavsiye ederim.

Tbone- 21 milyon
tavuk yemekleri 10-17 milyon
Otoparki yok

Whispers.

Bir kere iceri girdiginizde mekandaki kaliteyi hissediyorsunuz. Caddenin en guzel design edilmis yeri bence. Kapasinda vale nin arabanizi almasi ise otopark dertli insanlar icin super. Rezarvasyon yaptirmanizida tavsiye ederim ama cok bilinen bir yer olmadigi icin bos yer bulanabiliyor. Yemekleri cadde standartlarindan %20 daha pahali ama fridays den ucuz. Sarapli biftegi onerilir. Bayag guzeldir agzinizda erir:) Tavuk denemedik. Acikcasi yemekler lezzetli ama problemi baska. Kucuk evet porsiyonlar diger restaurantlara gore cok kucuk. Ama mekanin guzelligi bu eksigi kapiyor. Eger yaninizda bir kiz varsa etkilemek isterseniz vs gitmeniz gereken bir yer romantik aksam icin caddedeki en ideal yer.

Biftek 28 milyon
Sigara icilmeyen yeri var.
Otopark
Vale servisi var.

Planet.

Bu da caddenin eski unlu yerlerinden. Midpointten onceki caddeki favori mekan. Dizayni hos ama eskidi artik bir yenileme istiyor. Bari guzel. Biftekleri ne super ne kotu. Garsonlar diger restorantlardaki gibi nazik ve hizli. Acikcasi artik eski havasi kalmamis bir yer ama hala gidilebilir bir mekan.

Biftek 20-23 milyon
Sigarasiz yeri var.
Otoparki Yok

Zamanim oldukca diger yerleride ekliyecegim. Yalniz lutfen sizde belli standarttaki yerleri ekleyin. Sokaktaki hotdog cu gibi degil yani. Yazimdaki standarta yakin yazarsaniz sevinirim.

[ Mesaj 11 Mart 2006, Cumartesi - 23:59 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Casita diyim sen açıklamasını yaparsın , evden başka yerde mantı yemem orda da mantı yemem ama çökertme için sık sık gittiğim mekanlardan biri . Benim Top um bu olsun :p

Kebapcıları saymıo muyuz ?

Happy Moons var, lezzet olarak sevmiorum ama .

Bi de ara sokaklardan birine Chicken Non mı Top mı Bilmem ne Stop acıldı işte köşk (migros karsısı bi de kadıkoy de var yanılmıosam9 orayı da seviorum orda benim favorim yengeç bacağı :)

Bu yerler yukarda yazılanlara göre %20 %30 daha ucuz diebilirim dolayısıyla daha tenha yerler :) Onun için benim için + puan kazanıolar. Happy Moon's u tavsiye etmiorum ama Casita da çökertmeyi mutlaka deneyin, mantı severler feraye'nin tutkunu olabilir, Chicken ... Stop ise maç seyretmek için ideal yerlerden .

[ Mesaj 20 Mart 2006, Pazartesi - 04:29 tarihinde, nomex tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...